Žena iz Vlasotinca umrla dva dana posle porođaja

  • 29. februar 2024. u 17:26h
  • Autor: JuGmedia
  • 177 pregleda

Žena iz Vlasotinca L.D. (30), koja je u utorak carskim rezom donela na svet zdravu bebu, umrla je jutros u Univerziteskom kliničkom centru, potvrđno je Jugmedii u Opštoj bolnici Leskovac, gde je i obavljen porođaj.


Direktor bolnice Nebojša Dimitrijević kaže da je posle porođaja neprestano krvarila, pa je juče ujutru prebačena u Niš. „Jutros mi je njen otac s tugom javio da je preminula“, kaže.


On nema detalje iz KC Niš, ali po onome što zna iz leskovačke bolnice, žena je imala „nizak procenat trombocita“.




Trudnoća je vođena u Vlasotincu. To je bio njen prvi porođaj.



Iz UKC Niš saopštavaju da je pacijentkinja D. L. iz Opšte bolnice Leskovac primljena 28.02.2024. u 15.34min  na Kliniku za ginekologiju Niš nakon prethodno uradjenog carskog reza u Opštoj bolnici u Leskovcu, zbog sumnje na krvarenje u trbuhu.


„Pacijentkinja je na prijemu bila u izuzetno teškom opštem stanju. Nakon kliničkog i UZ pregleda pacijentkinja se prebacuje u jedinicu intezivne nege Klinike za ginekologiju i akušerstvo. Pristupljeno je laboratorijskoj obradi, reanimaciji i pripremi za hitan hiruški zahvat. Uprkos hitnom hirurškom zahvatu i naporima dežurne ekipe ginekologa i anesteziologa, pacijentkinja je u jutarnjim satima u 6.50h egzitirala“, navode u saopštenju.