Уручени уговори за спровођења мера енергетске санације вредни 36 милиона динара

  • 28. februar 2024. u 08:27h
  • Autor: RTV Vlasotince
  • 137 pregleda

Град Лесковац програм енергетске санације породичних кућа и станова у сарадњи са ресорним Министарством спроводи трећу годину заредом. На последњем расписаном јавном позиву право на суфинансирање енергетске санације објеката остварило је 212 становника којима су уговори уручени данас.


„За уговоре које данас уручујемо опредељено је 36 милиона динара, 18 милиона динара определио је град и 18 милиона динара ресорно Министарство. До сада, за ове намене град је издвојио 53,3 милиона динара, што представља 460 домаћинстава која су искористила ову субвенцију и енергетски санирала своје објекте.


Енергетска ефикасност објеката је питање свих нас. Наши суграђани су великим одзивом и учешћем у програму показали да желе да буду активни учесници оваквих процеса, да унапреде своје објекте, чиме се остварују бројни бенефити у погледу штедње, рационалније потрошње енергије, а не смемо заборавити ни значајан допринос заштити животне средине“ – казао је данас градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић, поручио да ће локална самоуправа наставити са спровођењем овог програма и позвао суграђане да учествују.


Драган Јовић, испред комапније Паја и Јаре, рекао је да су се нашли на листи привредника оног тренутка кад су испунили све услове, да већ две годину учествују у пројекту и истакао да су задовољни постигнутим резултатима, како код крајњих корисника, тако и испуњењем обавеза Града према њима. Додао је да из године у годину имају све већи број корисника који се опредеују управо за њих и да му је драго због тога, затим се захвалио градоначелнику Цветановићу и граду Лесковцу, запосленима у Одељењу за друштвене делатности.


У име корисника средстава обратила се Ивана Марјановић, рекавши да јој је велика част што је део пројекта, захвалила се надлежнима што су допринели да пројекат буде успешно реализован.


„Пројекат енергетске ефикасности је прави пример како само једном одлуком можемо да побољшамо приватни простор, да смањимо загађење ваздуха, потрошњу електичне енергије, и самим тим улепшамо и добијемо топлије домове.“


Поред корисника субвенција за енергетску санацију објеката, уговори су потписани и са 18 привреднихс убјекета за извођење радова.