SVEČANA SEDNICA SO-e Vlasotince

  • 10. oktobar 2015. u 10:27h
  • Autor: RTV VLASOTINCE
  • 1731 pregleda

U Vlasotincu je danas u prisustvu predstavnika javnog I političkog života grada i brojnih zvanica iz susednih opština održana Svečana sednica Skupštine opštine .Prisitnima se najpre obratio predsaednik opštine Zoran Todorović koji je naglasio važnost današnjeg dana .


Težnja lokalne samouprave je da spajanjem tradicije i privlačenjem potencijalnijh investitora omogući uslove za rad gradjanima, kazao je na Svečanopj sednici Miroslav Ranđelocić, predsednik Skupštine opštine.


Na ovom skupu uručena su tradicionalna oktobarska priznanja zaslužnim pojedincima.Najvažnije je svakako titula počasnog gradjanina koja je ove godine pripala urologu i profesoru Medicinskog fakulteta u Beogradu dr Jovanu Hadži Kostiću za dostignuća u oblasti medicinske nauke.


 Na Svečanoj sednici uručene su i pohvale Saši Stojanoviću , vođi vatrogasno-spasilačke grupe vozača u Vatrogasno-spasilačkom odeljenju za ispoljenu hrabrost kod organizovanja akcija koje su imale za cilj spašavanje ljudi I njihove imovine ,zatim, Saši Grujiću za postignute rezutate u sportu, u zemlji i inostranstvu i Nikoli Živkoviću Gazibari za doprinos unapređenja kulturne delatnosti. Pohvale su dobili i Sportski savez Vlasotinca za postignute sportske uspehe i Udruženje “Poštovalaca Svete gore Atonske-Vlasotince” za doprinos razvoju kulture i umetnosti.


Oktobarsko priznaje Pohvala sa novčanom nagradom od 10.000 dinara dobili su učenici vlasotinačke gimnazije za postignute rezultate na pojedinim takmičenjima i to: Milica Mitić, učenica IV-4 razreda, Anđela Mitić učenica III-3 razreda i Sreten Živković učenik III-3 razreda.