Dan Oslobodjenja

  • 10. oktobar 2015. u 10:12h
  • Autor: RTV Vlasotince
  • 1572 pregleda

Vlasotince će danas Svečanom sednicom obeležiti svoj Dan oslobodjenja.


Sednica je zakazana za 10 sati u Sali bioskopa I na njoj će biti uručena tradicionalna oktobarska priznanja.


Urologu i profesoru Medicinskog fakulteta u Beogradu dr Jovanu Hadži Kostiću biće dodeljena titula počasnog građanina Vlasotinca na dan ove opštine, 10. oktobra, odlučili su odbornici lokalnog parlamaneta. Ovo najveće priznanje biće dodeljeno za ostvarene doprinose u razvoju srpske medicine.


Pohvale će dobiti Saša Stojanović, vođa vatrogasno-spasilačke grupe vozača u Vatrogasno-spasilačkom odeljenju Vlasotince, za ispoljene hrabrosti i angazovanja na svim intervencijama spasavanja života ljudi i imovine, zatim, Saša Grujić za postignute rezutate u sportu, u zemlji i inostranstvu i Nikola Živković Gazibara za doprinos unapređenja kulturne delatnosti.


Pohvale su pripale i Sportskom savezu Vlasotinca za postignute rezultate i Udruženju “Poštovalaca Svete gore Atonske-Vlasotince” za doprinos razvoju kulture i umetnosti.


Oktobarsko priznaje Pohvala sa novčanom nagradom od 10.000 dinara dobiće učenici vlasotinačke gimnazije za postignute rezultate na pojedinim takmičenjima i to: Milica Mitić, učenica IV-4 razreda, Anđela Mitić učenica III-3 razreda i Sreten Živković učenik III-3 razreda.