Promena vlasti - Vlasotince

  • 28. septembar 2015. u 18:48h
  • Autor: RTV VLASOTINCE
  • 1709 pregleda

Na sednici Skuptine opštine Vlasotince koja je održana sinoć na inicijativu nove koalicije koju sada čine Srpska napreredna stranka , Socijaldemokratska partija I SPS za novog predsednika Skupštine opštine izabran je Miroslav Ranđelović iz SPS-a, a Zoran Todorović dobio je potrebnu većinu glasova za obavljanje dužnosti predsednika opštine.


Predlog za ove odluke potpisalo je trideset dvioje od 45 odbornika. U obrazloženju je navedeno da je dosadašnji predsednik SO Vlasotince Goran Mitić ,, neodgovorno vršio svoju fuinkciju I kršio Poslovnik o radu , tako što je prekidao I odlagao sednice kako bi održao na vlasti , kako je rečeno neregularno izabranog predsednika opšptine Miroslava Ljubenovića I pored činjenice da je to potvrdilo 6 pravosnažnih I izvršnih presuda Upravnog suda,,.


Goran Mitić je nakon ovoga podneo neopozivu ostavku na dužnost predsednika Skupštine opštine.CH kratko njegova ostavka Novi predsednik Skupštine opštine Miroslav Ranđelović je obraćajuči se prisutnima naglasio da će se truditi da svoju funkciju obavlja u interesu svih građana I položio svečanu zakletvu.CH kratko zakletva Odbornici, se nisu izjašnjavali o Todoroivićevom postavljenju , već su samo glasali protiv odluke o poništenju rešenja o njegovom razrešenju sa te funkcije koja je poslednji put doneta 20. Juna.Miroslav Ljubenović , dosadašnji predsednik opštine, inače član Pokreta socijalista, kazao je da o smeni ne može da odlučuje Upravni sud rešenjima, već Skupština I upozorio na činjenicu da se na ovaj način parališe rad lokalne samouprave I zaustavljaju započeti projekti.


Na sednici su razrešeni I članovi nadzornog odbora JP Direkcija za urbanizam i izgradnju, kao i članovi Upravnog odbora Doma zdravlja u Vlasotincu, a u kuloarima su se čula mišljenja da je ovo uvod u smene direktora I ovih ustanova.


Dali će se I kako nastaviti smene rukoviodećih ljudi u Vlasotincu pokazaće se vrlo brzo jer je u najavi nova sednica skupštine koja sada ima prekomponovanu vlast I to osmu po redu u period od 3 godine.