Konstitutivna sednica SO Vlasotince

  • 4. jun 2016. u 04:01h
  • Autor: http://jugmedia.rs/
  • 1747 pregleda

Zoran Todorović (SNS), dosadašnji predsednik opštine Vlasotince, ponovo je u subotu izabran na tu funkciju, glasovima svih 38 u sali prisutnih odbornika. Njegov zamenik biće Boško Stančić (NS). Za predsednika Skupštine opštine izabran je Bratislav Petrović (SNS), a za njegovog zamenika Nenad Stojković (SNS). Ivana Stanojević je novi sekretar Skupštine opštine.
Izbor predsednika opštine, osim SNS-a koji ga je kandidovao, podržali su i predstavnici svih ostalih političkih grupacija u skupštini: SPS-a, NS-a i SDS-a. Todorović je, u desetak tačaka, izneo plan i program razvoja opštine u naredne četiri godine. Po njemu, prioriteti su: poboljšanje privrednog ambijenta, povećanje budžetskih sredstava za programe razvoja poljoprivrede, stvaranje uslova za razvoj sportsko-rekreativnog turizma, usklađivanje obrazovnih profila sa potrebama privrede, izrada planova uređenja građevinskog zemljišta, rekonstrukcija seoskih vodovoda i domova kulture, renoviranje seoskih ambulanti, sprovođenje mera i aktivnosti u oblasti kulture i zaštite životne sredine i stvaranje administracije koja će u nakraćem roku odgovarati na zahteve građana.
- Od vas, odbornika, očekujem razumevanje i saradnju, da od naše opštine stvorimo lepše mesto za život. Siguran sam da ćemo za četiri godine uspeti da učinimo da Vlasotince bude lider u privrednoj aktivnosti u ovom regionu, a i po svemu ostalom ponos južne Srbije – zaključio je novi-stari predsednik opštine Zoran Todorović.
Dosadašnju saradnju sa Todorovićem pohvalio je Milan Jović ispred SPS-a, nazvavši je izuzetnom, a reči hvale imao je i lider socijaldemokrata Slavoljub Mitov. Boško Stančić se u ime Nove Srbije izvinio SNS-u zbog toga što u prethodnom periodu nije mogao da kontroliše sve svoje odbornike.I
izabrano i devet od 11 članova opštinskog veća. Po funkciji su to predsednik opštine i njegov zamenik, a ostalih sedmorica su: Predrag Mitković, Zoran Stamenković, Slaviša Pešić, Boban Petrović, Boban Kocić, Slobodan Stanković i Dejan Todorović.
Iako su većinu, praktično, napravili SNS i NS, odluke su podržali i prisutni odbornici SPS-a i SDS-a. Inače, na aprilskim lokalnim izborima SNS je osvojila 21 mandat u Skupštini opštine Vlasotince, Nova Srbija četiri, SPS i SDS po 10 odborničkih mandata.