POČELI "DANI BIBLIOTEKE"

  • 11. maj 2016. u 21:14h
  • Autor:
  • 1555 pregleda

Narodna biblioteka „Desanka Maksimović“  u Vlasotincu 16. maja proslavlja 104 godine postojanja.
U okviru Dana biblioteke, juče je sa početkom u 18 časova u prostorijama Gigine kuće, održano predavanje prof. dr i književnika Ivana Cvetanovića, na temu „Knjiga u vreme masovnih medija“.
Mnogobrojni posetioci i gosti uspeli su da pronađu sebe u lepoj i pisanoj reči. Zbog odlične reakcije publike dogovoren je sledeći termin predavanja prof. Ivana Cvetanovića koji je rođen u Nišu, gde je i završio srednju školu i fakultet. Magistrirao je i doktorirao u Čikagu. Član je američke asocijacije pesnika, član je udruženja književnika Srbije, član je pisaca grada Niša. Danas radi na mestu profesora na Departmanu za komunikologiju i novinarstvo na filozofskom fakultetu u Nišu
Danas je u okviru proslave Dana biblioteke otvorena izložba neknjižne građe zavičajnog odeljenja koju je priredila bibliotekar Aleksandra Krstić
Istorija je učiteljica života, a stari zapisi i neknjižna građa čuvaju se kako bi ostao trag i sećanje na našu prošlost. Izložba neknjižne građe zavičajnog odeljenja biblioteke, pokazala je ljubiteljima zavičaja neknjižnu građu koja čini sastavni deo zavičajnog fonda.
Izložene su fotografije i razglednice starog Vlasotinca, kao i plakati, leci i efemerna građa, odnosno sitan dokumentacioni materijal (katalozi, pozivnice, prospekti,...). U sklopu izlaganja prikazan je kratak film o Vlasotincu, u saradnji sa portalom INFODESK Vlasotince, koji spada u audiovizuelnu građu zavičajnog fonda.