Informativni program           Radio Televizije Vlasotince
 
Uzivo - TV Vlasotince
VLASOTINCU i LESKOVCUl
Televizija Vlasotince Vesti            17.45 h, 19.15 h, 20.45 h, 11.45 h
Radio GAGA Vesti                         09.00 h, 18.00
h, 20.00 h, 22.00 h
 
 
 
 
VESTI - Vlasotince 06.01.2014 god.

 Pravoslavni vernici u Srbiji obeležavaju danas Badnji dan i Badnje vece na liturgijama u hramovima Srpske pravoslavne crkve kao i tradicionalnim porodicnim okupljanjem za posnom trpezom, pred Božic kojim se proslavlja rodenje Isusa Hrista. U znak secanja na vatru koju su u pecini Vertep u Vitlajemu naložili pastiri da ogreju majku i tek rodeno dete, u portama pravoslavnih crkvi veceras ce se paliti badnjak.

VESTI - Vlasotince 29.12.2013 god.

 U nedelju održan drugi nastavak desete sednice Skupštine opštine Vlasotince i biranjem novog predsednika i podpredsednika Opštine i izborom clanova Gradskog veca ova sednica je zakljucena.
Diplomirani profesor fizike Zoran Todorovic (SNS) novi je predsednik opštine Vlasotince, a njegov zamenik je diplomirani ekonomista Milan Jovic (SPS).
Za clanove veca izabran je isti sastav u kom su i do sada radili. Todorovica je izglasan jednoglasno od strane 44 prisutna odbornika a Milan Jovic dobio je poverenje 28 odbornika.
Novi predsednik Opštine zahvalio je na ukazanom poverenju i rekao da želi da Vlasotince postane prijatno mesto za život.
Milan Jovic zahvalio je odbornicima SPS-a što su ga kandidovali za ovu funkciju uz konstataciju da nema potrebe da zahvaljuje odbornicima koji su glasali za njega jer su to oni isti koji su prošli put potpisali zahtev za njegovu smenu sa funkcije predsednika Skupštine . -Doveli smo ovu situaciju do besmisla i zaista je vreme da se uozbiljimo, rekao je Jovic.
Dosadašnji v.d. direktori Biblioteke i Doma zdravlja, Srboljub Takic i dr Dragan Spasic, imenovani su za direktore.
Ovo je cetvrto prekomponovanje vlasti u vlasotinackom parlamentu od majskih izbora 2012.godine. Pretumbavanja u okviru vladajuce koalicije i politicku situaciju u Vlasotincu odbornik iz opozicione Demokratske stranke Slavoljub Mitov nazvao je “tragikomicnom farsom”.
Završetkom današnjeg zasedanja okoncana je sednica Skupštine opštine zapoceta 10. decembra.

VESTI - Vlasotince 10.12.2013 god.

 Na juce održanoj 10-oj sednici Skupštine opštine Vlasotince došle je do još jedne promene vlasti, cetvrti put u poslednjih godinu i po dana a Skupština je dobila cak šestog predsednika od poslednjih izbora. Na pocetku sednice odbornici su obavešteni o ostavkama predsednika Opštine Nebojše Stojanovica i predsednika Skupštine Milana Jovica, obojica iz redova SPS-a, koji su se kratko obratili prisutnima.
Na izvinjenje predsednika u ostavci, koji ce ovu funkciju vršiti do izbora novog predsednika, verovatno do nove sednice koja je najavljena najkasnije do 20-og decembra, odbornik Slavoljub Mitov je saopštio sledece.
Za novog predsednika skupštine sa 42 glasa izabran je Nenada Stojkovica iz Srpske napredne stranke
Rasprava o budžetu odložena je za narednu sednicu uz predlog da se budžet vrati vecu na razmatranje, zajedno sa amandmanima. Nastavak sednice ocekuje se do 20.decembra, kada ce biti predložen i novi Predsednik opštine Vlasotinece, koji ce kako nazvanicno saznajemo, biti Zoran Todorovic, profesor fizike, inace iz redova SNS-a.
Novi predsednik Skupštine, Nenad Stojkovic je nakon sednice izjvio da je SNS najveca politicka stranka unutar vladajuce koalicije i da je normalno da žele da preuzmu odgovornost za rukovodenje Opštinom.

VESTI - Vlasotince 22.11.2013 god.

 Danas su u Opštini Vlasotince potpisani ugovori o subvencionisanju poljoprivredne proizvodnje sa 130 poljoprivrednika iz vlasotinačkog kraja. Predsednik opštine Vlasotince Nebojša Stojanović je najpre pozdravio okupljene poljoprivrednike, naglašavajući da je ove godine konkurs sproveden potpuno transparentno i da svako ima mogućnost uvida u dokumentaciju koju je komisija obradila, kao i u rad komisije za subvencije.
Sto trideset poljoprivrednih proizvođača je danas potpisalo ugovor, a kako je najavljeno, po razmatranju prijava za subvencije u stočarstvu, biće izabrani i stočari iz Vlasotinačkog kraja koji će dobiti pomoć od svoje Opštine.

VESTI - Vlasotince 21.11.2013 god.

 Danas su Predstavnici Ujedinjenih regiona Srbije iz Vlasotinca na konferenciji za medije obavestili građane Vlasotinca o ishodu inicijative da se Vlasotincu vrati Osnovni sud. Snežana Stojanović Plavšić, Narodna poslanica Ujedinjenih regiona Srbije iz Leskovca lično je došla da vlasotinčane izvesti o sudbini amandmana koji su poslali pred Narodnu skupštinu. Bratislav Petrović je najpre čestitao slavu svim vernicima koji danas slave Aranđelovdan, a zatim se zahvalio narodnoj poslanici Snežani Stojanović Plavšić zbog podrške ovoj inicijativi.
Na pitanje novinara od kojih polničkih grupa je ovaj amandman dobio najveću podršku, Plavšićeva je odgovorila:
I pored toga što ovaj amandman nije dobio dovoljno podrške, svi su izrazili nadu i očekivanje da će duh zajedništva građana u inicijativama koje donose napredak njihovim sredinama ipak nadvladati političke razlike u budućnosti i da će političari koje su građani izabrali biti više angažovani i zarad dobrobiti onih koji su im poklonili poverenje prevazilaziti stranačke političke interese.

 

VESTI - Vlasotince 05.11.2013 god.

 Danas je u zgradi osnovnog suda u Vlasotincu, zbog dojave da je navodno podmetnuta eksplozivna naprava, prekinuta licitacija za kupovinu lokala firme 1. maj u centru vlasotinca, na kojoj je bio veci broj ucesnika.
Policiji je oko 12.30h nepoznata osoba telefonom prijavila da je navodno u zgradi suda postavljena eksplozivna naprava, nakon cega je zgrada evakuisana i policija je izvršila proveru.
(ovde izmedju ako hocete, stavite taj snimak)
Oko 14.15h je završena detaljna provera i ustanovljeno je da je dojava lažna te je rad u zgradi osnovnog suda u vlasotincu nastavljen.

VESTI - Vlasotince 01.11.2013 god.

 Vlasotincanka Milica Brankovic je stjuardesa u posadi “Er Srbija” I vec je imala svoj prvi let, ujedno I prvi let avio kompanije air srbija, u avionu Novak Djokovic, na relaciji Beograd – Abu dabi
Milica Brankovic, master profesor jezika i književnosti, bivši ucenik Gimnazije „Stevan Jakovljevic“ u Vlasotincu, je od nedavno clan posade aviona „Novak Ðokovic“ I bila je deo posade na prvom letu Air Srbija od beograda do abu dabija.
„Moram reci da je moj tata zapravo taj koji je kod mene razvio ljubav prema ovom zanimanju, jer mi je stalno govorio kako je to jedan od najlepših poslova na svetu. Tako da sam još kao mala, verovatno kao i vecina devojcica, želela da postanem stjuardesa. Želja iz tog perioda da putujem, upoznajem svet i govorim nekoliko jezika je i dan danas moja najveca želja, i hvala Bogu, sada mi se pružila prilika i da je ostvarim. Vec sam pocela da izvlacim reci i fraze jezika nekih zemalja gde cemo leteti, kako bih mogla da putnicima uputim po neku rec na njihovom maternjem jeziku… Ko zna, malo po malo, pa možda, usput naucim i još neki jezik.” Rekla Milica za profil svoje bivse skole, vlasotinacke gimnazije Stevan Jakovljevic.
Zadatak stjuardesa na letovima je pre svega bezbednost putnika, kaze Milica. Morate uvek biti psihicki i fizicki pripremljenji, i obuceni za mnoge nepredvidene situacije. Ona se zahvalila svojoj bivsoj skoli I profesorima na znanju koje dobila I koje je bilo osnova za dalje usavrsavanje.

VESTI - Vlasotince 24.09.2013 god.

 9.po redu sednica SO Vlasotince je odrzana u velikoj sali SO Vlasotince u 16h. Na dnevnom redu
nasle su se 19. tacke, izmedju ostalih i predlog odluke o izmenama i dopuni odluke o budzetu opstine Vlasotince za tekucu godinu. Odluke o dodeli Oktobarskih priznanja opstine Vlasotince za 2013.godinu, Odluka o osnivanju "JP Cistoca Vlasotinca". Na dnevnom redu nasao se i izvestaj o poslovanju PU "Milka Dimanic" za radnu 2012/2013godinu.

 

VESTI - Vlasotince 13.09.2013 god.

 U Vlasotincu su u petak, 13.septembra, kod Reciklaznog centra, romskim porodicama
uruceni 10 trocikala za skupljanje sekundarnih sirovina. Opstina Vlasotince dobice presu za baliranje ove vrste otpada.
Rec je o projektu koji finansijski podrzava ambasada Kraljevine Norveske u Srbiji, a sprovode ga udruzenja
Porecja iz Vucja i Osmeh iz Vlasotinca.
Cilj projekta je poboljsanje materijalnog polozaja marginalizovanih grupa stanovnistva na jugu Srbije.

VESTI - Vlasotince 11.09.2013 god.

 Predsednik Srbije Tomislav Nikolic juce je u pratnji gradonacelnika Leskovca Gorana Cvetanovica, prisustvovao puštanju u rad novog pogona tekstilne fabrike „Bimteks“ u Kumarevu. Vlasnik ove fabrike Božidar Stojiljkovic investirao je 1,4 miliona evra i duplirao broj radnika. Njemu ce lokalna samouprava subvencionisati, sa po 120.000 dinara, svako od 50 novootvorenih radnih mesta.
Gradonacelnik Leskovca Goran Cvetanovic rekao je juce da ce ove godine iz gradskog budžeta biti izdvojeno 80 miliona dinara kao podrška otvaranju novih radnih mesta i 180 miliona dinara, odnosno pet odsto budžeta, za subvencije u poljoprivredi.
Predsednik Srbije Tomislav Nikolic je potom prisustvovao urucivanju ugovora o obavljanju strucne prakse za 38 diplomaca, ciji je prosek na studijama bio veci od devet.

VESTI - Vlasotince 09.09.2013 god.

 Danas u 11 sati je u Leskovcu potpisan ugovor izmedu Srpske pravoslavne crkve
i grada Leskovca, u Parohijskom domu (crkva Sv. Trojice) kojom prilikom je i urucena
donacija namesniku Marku Adamovicu za izradu fasade.
Gradonacelnik Leskovca Goran Cvetanovic poklonio je 1000 evra za kupovinu zvona u Sabornoj crkvi.tom prilikom predao je i dve knjige „Spasenje grešnih“, na staroslovenskom i savremenom srpskom jezku, takode licna donacija.

VESTI - Vlasotince 19.04.2013 god.

Opstina Vlasotince pocela je izradu plana kapitalnih investicija i programskog budzeta, uz tehnicku podrsku koju finansiraju EU i Vlada Svajcarske preko programa evropskog partnerstva sa opstinama. Ovim ce se stvoriti uslovi za efikasnije trosenje novca iz budzeta i bolji pristup spoljasnjim izvorima finansiranja za velike projekte, kao sto su pretpristupni fondovi ili donatorska sredstva. Opstina Vlasotince trebalo bi da pripremi nacrt plana kapitalnih investicija do sredine maja, koji ce predstaviti javnosti na javnoj debati i raspravi.

" U toku je prikupljanje predloga za kapitalne investicije a kako bi gradjani bili ukljuceni u ovaj proces, opstina Vlasotince organizovace javnu raspravu u petak 26. aprila u sali SO Vlasotince sa pocetkom u 11h. Pozivamo sve gradjane, predstavnike poslovnog sektora i grupa gradjana, kao i sve zainteresovane strane da ucestvuju i daju svoje ideje o kapitalnim potrebama u zajednici", izjavio je Marinko Djordjevic, koordinator Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opstine Vlasotince

VESTI - Vlasotince 10.04.2013 god.

 Ministar energetike, razvoja i zastite zivotne sredine u Vladi Republike Srbije, Zorana Mihajlovic, boravila je danas u radnoj poseti Vlasotincu. Ministarstvo energetike raspisalo je pre 45 dana javni poziv za dobijanje energetskih dozvola za izgradnju hidroelektrana.     

Na podrucju opstine Vlasotince ima dosta zainteresovanih investitora, rekla je Mihajlovic navodeci da je to i razlog njene posete.

VESTI - Vlasotince 08.04.2013 god.

Svetski dan Roma, 8. april, obelezen je u Vlasotincu brojnim manifestacijama a kao i ranijih godina program je otpoceo setnjom ulicama grada i simbolicnim bacanjem venca i cveca u reku Vlasinu. Svecanom delu, koji je otpoceo uz zvuke romske himne " Djelem, djelem " prethodio je Okrugli sto na kojem su predstavljeni rezultati dostignuca u Dekadi Roma.

Sasa Stanojevic, predsednik udruzenja Roma Vlasotince rekao je da je, u odnosu na isti period prosle godine, polozaj Roma u Vlasotincu danas znatno bolji.

Na medjunarodnom bokserskom turniru " Leskovac boxing day " odrzanom u subotu 6. aprila u Sportskom centru " Zdravlje " u Leskovcu, koji je posmatralo oko 2 hiljade ljubitelja plemenite vestine, odrzane su 46 borbe uz ucesce 26 bokserskih klubova iz Srbije, Bugarske, Makedonije i Crne Gore.

 Bokser vlasotinackog bokserskog kluba " Arena " Miroljub Miljkovic osvojio je zlatnu medalju u konkurenciji seniora u kategoriji do 69kg. Ovo je vec sedma pobeda u nizu ovog mladog ali talentovanog boksera iz Vlasotinca, koji sa svojih 18 godina pobedjuje sve dosadasnje protivnike u najtezoj konkurenciji, od 18 do 34 godine, cime je iskazao ozbiljnu kandidaturu za ucesce na prvenstvu Srbije u boksu koje ce se odrzati krajem aprila ove godine.

VESTI - Vlasotince 03.04.2013 god.

Fudbaleri FK " Vlasina " Vlasotince od ponedeljka su u strajku. Oni su nezadovoljni rukovodstvom uprave kluba vec duze vreme, i kako su nam rekli vec su siti praznih obecanja. Dugovanja koja klub ima prema njima jos od prosle godine vec su dostigla 500 hiljada dinara. Fudbaleri Vlasine su svesni da strajkom nece uticati na to da do smene Upravnog odbora dodje ali se nadaju da ce neko nesto i preduzeti po pitanju resavanja ovog problema koji ih vec duze vreme muci.

Kapiten FK " Vlasina " Vlasotince Milos Petrovic kaze da njihovo mesto ne treba da bude u Niskoj zoni vec u visoj ligi. -- izjava Milos Petrovic pa onda Aleksandar Stojanovic

....

VESTI - Vlasotince 23.03.2013 god.

Povodom obelezavanja cetrnaestogodisnjice Nato bombardovanja nase zemlje, u nedelju 24. marta u 11h u Spomen parku u Vlasotincu bice odrzan komemorativni skup radi odavanja pocasti palim borcima u ratovima od 1990. do 1999. godine.

Tim povodom vence ce poloziti delegacije: SO Vlasotince, Vojske Srbije, Policijske stanice Vlasotince, porodice poginulih boraca, udruzenje ratnih veterana 1999. godine, boraca rata od 1990. godine, ratnih vojnih invalida, organizacije rezervnih vojnih staresina Vlasotince, OO SUBNOR-a, podruznice potomaka ratnika Srbije od 1912-1920. godine i udruzenje Roma Vlasotince.

VESTI - Vlasotince 23.03.2013 god.

 Na danas odrzanoj konferenciji za novinare OO NS Vlasotince bilo je reci o projektima koji ce se postepeno realizovati i pojedinim desavanjima u lokalnoj samoupravi. Bosko Stancic, predsednik OO NS u Vlasotincu posebno je naglasio potpisivanje ugovora o sufinansiranju projekta radi uredjenja i poboljsanja komunalne infrastrukture u Ladovici. Ministarstvo gradjevine ce za ovu namenu izdvojiti 4 miliona 668 hiljada dok ce opstina Vlasotince ucestvovati sa 518 hiljada dinara. Naime, radi se o izgradnji sekundarne mreze i izradi rezervoara od 70 m3 u Ladovici. Radovi ce otpoceti 9. maja a rok za zavrsetak istih je 9. oktobar tekuce godine, rekao je Stancic. On je, pored brojnih projekata o kojima je govorio, izdvojio da ce se ubuduce zalagati narocito u oblastima pomoci socijalno ugrozenim gradjanima i samohranim majkama. Ovom prilikom pozvao je mestane da u svojim MZ sacine spiskove socijalno ugrozenih ljudi kojima je neophodna pomoc i da ih dostave OO NS.

Stancic je naglasio da su poslanici Skupstine Srbije izglasali Zakon o posebnim uslovima za upis prava svojine na objektima izgradjenim bez gradjevinske dozvole. On je naglasio da Vlasotincani od srede 27. marta u vremenu od 18-20h u prostorijama stranke mogu dobijati informacije koje se ticu ovog Zakona. -- izjava --


Stancic je rekao da odbornici NS na prosloj sednici nisu glasali za tacku o osnivanju novog JP " Cistoca " jer smatraju da JKP " Komunalac " Vlasotince moze da izvrsava svoje obaveze ukoliko mu se vrati oduzeta delatnost, iznosenje i deponovanje smeca. -- izjava --
 

VESTI - Vlasotince 21.03.2013 god.

U petak, 22. marta u 10h, u kabinetu predsednika opštine u Vlasotincu, održace se prijem za ucenike I profesore Ekonomske škole „Hugo Ekler“ iz Fridrihshafena u Nemackoj.

Goste iz Nemacke primice zamenik predsednika opštine Jovan Stojanovic.

Ovo je cetvrta razmena ucenika, odnosno drugi dolazak ucenika iz Fridrihshafena u Vlasotince. Dva puta su tamo boravili vlasotinacki srednjoškolci. Prilikom boravka u Vlasotincu, ucenici iz Nemacke obišli su Mlekaru u Gložanu, Mlin Agromiks, a organizovane su I prakticne edukativne radionice na temu poljoprivredne proizvodnje.

Osim aktivnosti usko vezanih za program ekonomske saradnje, gosti iz Nemacke su se upoznali I sa obicajima I tradicijom vlasotinackog kraja.

Zahvaljujuci programu „Partnerstvo na delu“, u Tehnickoj školi u Vlasotincu, na smeru ekonomski tehnicar, uvedeno je I ucenje nemackog jezika.

Finansijsku podršku, u okviru ovog projekta, pružaju nemacki fond „PAŠA“ I opština Vlasotince.
 

VESTI - Vlasotince 21.03.2013 god.

 Deca pripremnog predskolskog programa i zaposleni PU " Milka Dimanic " aktivni su i van Vlasotinca. Deca poludnevnog objekta " Decija radost " sa vaspitacima Gordanom Stojanovic, Draganom Stankovic i Biljanom Jovic ucestvovali su 20. marta na muzickom festivalu za decu " Cvrcak " sa kolazom prolecnih pesama u Smederevu.

Deca objekta " Kolibri " sa vaspitacima Biljanom Zivkovic, Mirelom Puzic i Jelenom Veljkovic ucestvovace u programu povodom proslave Dana PU " Poletarac " Odzaci, pod nazivom " S decom oko sveta " od 21. do 23. marta sa muzickom tackom " Ruska igra ".

Deca celodnevnog boravka objekta " Decija radost " sa vaspitacima Sladjanom Milosevic i Majom Kocic ucestvovace na festivalu decjeg dramskog stvaralastva " Dedar " u Smederevu.

Deca istog objekta sa vaspitacima Biljanom Petronijevic, Oliverom Stankovic i Majom Miladinovic ucestvovace na 1. decjem festivalu muzicko-scenskog stvaralastva " Dani proleca " 10. maja u Pirotu.

VESTI - Vlasotince 18.03.2013 god.

Vlasotincani tokom jucerasnjeg dana i ovog prepodneva nisu imali vode. Kako su nam rekli u vlasotinackom Vodovodu, doslo je do havarije na cevovodu sirove vode. Taj problem je saniran u toku prepodneva tako da je normalizovana proizvodnja vode.Blize informacije nismo uspeli da dobijemo jer su nam u ovom preduzecu rekli da je njihov direktor Nebojsa Stojanovic poslovno odsutan.
Žitelji Vlasotinca i okolnih mesta koja se vodom za pice snabdevaju iz vlasotinackog „Vodovoda“ bili su od juce po podne do jutros do 9 sati i 30 minuta bez vode, zbog havarije koja se dogodila na cevovodu sirove vode. „Cev koja je pukla nalazi se na veoma nepristupacnom terenu, što je otežalo rad ekipa koje su otklanjale kvar. Takvu havariju, na drugacijem terenu, otklonili bismo za svega dva sata, ali ovde je zbog nagiba terena i mokre zemlje saniranje bilo znatno teže“, rekao je direktor Javno-komunalnog preduzeca Vodovod Nebojša Stojanovic.

VESTI - Vlasotince 15.03.2013 god.

 Vest 4: U Crnoj Travi, jednoj od najnerazvijenijih opstina u Srbiji, ponovo ce raditi lekari specijalisti. Kako isticu u Domu zdravlja, od ovog meseca svake druge nedelje zdravstvenu pomoc pruzace internisti, pedijatri i ginekolozi. To ce znatno doprineti boljoj zdravstvenoj zastiti jer zitelji ovoga kraja nece morati da putuju do vlasotinackog Doma zdravlja.

VESTI - Vlasotince 14.03.2013 god.

Mostogradnja`` AD je 03.09.2012. godine zapocela radove na rekonstrukciji mosta ‘’Gazela’’ u Vlasotincu. Rok izvodenja radova je bio 80 dana, ali je zbog naknadno ugovorenog proširenja pešacke staze (na osnovu zahteva gradana Vlasotinca) taj rok produžen još 40 dana na ukupno 120 dana. Ukupna vrednost proširenog ugovora za rekonstrukciju mosta je 26.494.162,70 dinara bez PDV-a, rekao nam je Toma Kajganovic, dipl.grad.inž. i odgovorni izvodac radova na mostu.


Da bi se most pustio u saobracaj, potrebno je da narucilac posla ‘Srbijaput‘‘ ugovori asfaltiranje pristupnih saobracajnica kako bi investitor JP ‚‘‘Putevi Srbije‘‘ odobrio nastavak radova. Asfaltiranje pristupnih saobracajnica, bez kojih nije moguce završiti kompletne radove na mostu, je obaveza narucioca posla.

GP ‚‘Mostogradnja‘‘ AD je radove izvršila na vreme i u predvidenom roku, ali gradilište nije rasformirano zbog preostalih sitnih radova koji slede posle asfaltiranja mosta.

GP ‘‘ Mostogradnja‘‘ AD se zalaže za što brže rešenje ovog problema, jer i sama trpi velike troškove zbog nemogucnosti da nastavi radove, okonca radove na mostu i rasformira gradilište

VESTI - Vlasotince 05.03.2013 god.

 Danas su otpoceli radovi na saniranju rupa na putu u centru Vlasotinca, u delu kod autobuske stanice i kod sata, trenutno najopterecenijoj saobracajnici posto je most "Gazela" vec nekoliko meseci zatvoren za saobracaj, sto je doprinelo tome da se rupe znatno uvecaju. Rupe nisu ranije sanirane jer asfaltne baze neko izvesno vreme nisu radile. Kolicina asfalta kojom se raspolaze je 30 tona, rekao nam je direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju u Vlasotincu Dragan Mitic dodajuci da ce to, za sada, biti dovoljno za saniranje rupa u centru Vlasotinca. Izvodjac radova je MB baza.

putavi,popunjavanje,saniranje,rupa,rupe,vlasotince,kolovoz,kolovozu,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 02.03.2013 god.

 Juce je odrzana peta po redu sednica SO Vlasotince, kojoj su prisustvovala 42 odbornika. Dnevni red vecinom glasova je usvojen. Na samom pocetku sednice odbornici NS predlozili su da se iz dnevnog reda povuce 10. tacka, predlog odluke o osnivanju JP "Cistoca" Vlasotince, a da se umesto te tacke uvrsti Deklaracija Pokreta Dveri, cijim usvajanjem bi se opstina Vlasotince proglasila netolerantnom za GMO a na osnovu postojeceg Zakona Republike Srbije.
Za ovaj predlog glasalo je 18 odbornika dok su ostali bili uzdrzani. Predsednik SO Vlasotince Bratislav Petrovic sturo je obrazlozio zasto ovaj predlog nije uvrsten u dnevni red.
Sporna tacka, oko koje se vodila najveca polemika, bio je predlog odluke o osnivanju JP "Cistoca" Vlasotince.
Kako je rekao predsednik opstine Vlasotince Nebojsa Stojanovic, nekolicina radnika iz JKP "Komunalac" i Por Verner & Vebera bice prebacena u novo preduzece. Nece biti zaposljavanja novih kadrova, niti pak otpustanja radnika ali ce sistematizacija biti izvrsena, zato sto je i po oduzimanju osnovne delatnosti iznosenja smeca Komunalcu u ovom preduzecu broj radnika, i posle smanjenja obima posla, ostao isti.
Slavoljub Mitov, odbornik DS, izrazio je sumnju da nece biti novih zaposljavanja, dodajuci da ce vreme pokazati da li ce se, u skladu sa datim iskazima i postupati.
Kako bi se intenzivirale aktivnosti koje se ticu registracije ovog preduzeca, za vd direktora JP "Cistoca", na period od 6 meseci, izabran je Predrag Mitkovic. Inace, pojedini odbornici imali su zamerke sto im se materijal za rad sednice ne dostavlja na vreme kako bi se sa istim upoznali i aktivno ucestvovali u radu sednice.

skupstina,sednica,sednica skupstine,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 27.02.2013 god.

 OO NS Vlasotince sinoc je u prisustvu clanova, simpatizera i predstavnika drugih politickih stranaka, obelezio svoju krsnu slavu Svetog Simeona Mirotocivog. Obred rezanja slavskog kolaca obavio je staresina vlasotinacke crkve Goran Dimitrijevic. Predsednik OO NS Vlasotince Bosko Stancic nije zeleo da govori o politici i aktuelnim zbivanjima ali je svakako podsetio prisutne na saradnju SNS-a i NS, koja ide uzlaznom linijom. On je rekao da ce se zajedno zalagati za realizovanje brojnih projekata, od kojih je izdvojio neke.
Ovogodisnji domacin slavlja Boban Kocic, slavu je predao Slobodanu Stojanovicu.

ns,nova srbija,slava,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 26.02.2013 god.

 Izgradnja sportsko-turistickog kompleksa na obalama Vlasine, jedan je od najvecih projekata koji ce se fazno realizovati u Vlasotincu. Prema recima direktora Direkcije za urbanizam i izgradnju u Vlasotincu Dragana Mitica, u toku je izrada projektne dokumentacije. Prva faza izgradnje otpocece aprila meseca. Mitic je u izjavi za RTV Vlasotince obrazlozio sta je predvidjeno prvom fazom, koja ce biti zavrsena do kraja godine, i ostalim fazama.

dragan mitic,direkcija,direktor,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 23.02.2013 god.

 Danas se navrsava 10 godina otkako je dr Vojislav Seselj u Haskom tribunalu. Tim povodom danas je u Vlasotincu, i u jos nekoliko gradova u Srbiji, organizovana protestna setnja, tzv. plavi karavan. Potpredsednik OO SRS u Vlasotincu Goran Andjelkovic izjavio je da se Vojislav Seselj nije predao.
Ovim slobodarskim karavanom jos jedanput je iskazano nezadovoljstvo zbog politickog suda u Hagu.
Istim povodom SRS ce u nedelju, 24. februara u 12h, u sali Doma sindikata u Beogradu organizovati skup.

srs,seselj,hag,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 22.02.2013 god.

 Pokret Dveri pokrenuo je kampanju protivljenja ilegalnoj distribuciji genetski modifikovanog semena i genetski modifikovane hrane u Srbiji.
U okviru ove kampanje, a u cilju zastite stanovnika nase opstine, poverenistvo Pokreta Dveri za opstinu Vlasotince uputilo je predlog deklaracije SO Vlasotince, kojim se odbacuje primena GMO na podrucju nase opstine, rekao je na konferenciji za novinare Aleksandar Jovicevic, clan Upravnog odbora Dveri poverenistva u Vlasotincu.

dveri,srpske,dveri srpske,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 22.02.2013 god.

 Najbolji studenti nase opstine dobili su danas simbolicnu nagradu, odnosno jednokratnu novcanu pomoc u iznosu od 20 hiljada dinara. Komisija za sprovodjenje Oglasa za dodelu jednokratne pomoci utvrdila je ranije rang listu od 50 studenata koji su se svojim uspehom kvalifikovali za novcanu pomoc. Novac je studentima urucio predsednik opstine Vlasotince Nebojsa Stojanovic. On im je cestitao na dosadasnjim postignutim rezultatima i pozeleo im puno uspeha u daljem radu.
Troje prvoplasiranih ima prosecnu ocenu 10. To su Branislav Stankovic (student Fakulteta za fizicku hemiju u Beogradu), Milena Stankovic (student Tehnoloskog fakulteta u Leskovcu) I Milan Nesic (student Prirodno matematickog fakulteta u Nisu). Ukupno je konkurisalo 140 studenata.

novcana pomoc studentima,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 20.02.2013 god.

 U Narodnoj biblioteci "Desanka Maksimovic" u Vlasotincu, sinoc je, jedan od najtiraznijih srpskih pisaca Ljiljana Habjanovic Djurovic, promovisala svoj najnoviji roman "Sjaj u oku zvezde".
Ovaj roman u najkracem predstavlja uzbudljivu pricu o snazi vere kroz sudbine tri istorijske licnosti, vizantijskih carica Irine i Teodore i ikonospisateljice Ljilje. Radnja se dogadja u drugoj polovini osmog i prvoj polovini devetog veka, kada su se ove zene usudile da odbrane hriscanstvo, u vreme pretvaranja crkvi u magacine i konjusnice i najstrasnijeg kaznjavanja ikonoljubaca.
Ovo je 11. roman poznate srpske spisateljice u poslednjih petnaestak godina, cije su dosadasnje knjige prodate u milion primeraka, a pet puta su bile najcitanije u bibliotekama sirom Srbije.

Ljiljana Habjanovic Djurovic,biblioteka,desanka maksimovic,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 18.02.2013 god.

 Most "Gazela" u Vlasotincu star je cetiri decenije. Do kraja 2012. godine trebalo je da bude u potpunosti rekonstruisan. Kretanje vozila od septembra meseca prosle godine je u potpunosti obustavljeno, sto umnogome otezava odvijanje saobracaja ali je prelazak preko mosta pesacima dozvoljen, imajuci u vidu da se radovi ne izvode duze od dva meseca. Prema recima sefa gradilista Dragana Pavlovica, radnici GP "Mostogradnja", koje je izvodjac radova, januara meseca bili su na godisnjem odmoru. Aktuelni problem, zbog kojeg radovi nisu nastavljeni, kako nam je Pavlovic rekao, je taj sto asfaltne baze trenutno ne rade a ceka se se i zeleno svetlo JP "Putevi Srbije", koje je investitor, da bi radovi bili nastavljeni.
Pavlovic je rekao da su zavrsene pesacke staze, koje su sa 80 produzene na 120cm, a sto se ograde tice, imajuci u vidu da se projekat stalno dopunjuje, jos uvek se ne zna da li ce ista biti zamenjena ili samo rekonstruisana. U toku je i izrada projekta koji se odnosi na prilaznice. Ostali radovi, ispod mosta, mogu se odvijati i naknadno, onda kada se steknu uslovi da se most pusti u saobracaj.
Vrednost radova na rekonstrukciji mosta, procenjena je na 17 miliona dinara.

most,rekonstrukcija,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 14.02.2013 god.

 U vinogradu domacina Dragana Kocica u Boljaru danas je, u cast Svetog Trifuna, obavljeno zarezivanje vinove loze, kojem su prisustvovali i predstavnici lokalne vlasti. Njihov prioritet bice, kako su nedavno rekli, ozivljavanje posustalog vinogorja. Ovogodisnji domacin slavlja, za iducu godinu slavu je predao Bojanu Mitrovicu iz Stajkovca.
I u vinogradu domacina Velibora Milosevica iz Glozana, koji se nalazi pored glavnog puta od Orasja ka Kozaru, obavljeno je, takodje, zarezivanje vinove loze povodom dana vinogradara. Organizator ovog skupa je udruzenje vocara i vinogradara u Vlasotincu. Domacin slavlja iduce godine bice Igor Djokic iz Prilepca.
Istrazivanja pokazuju da su pedesetih i sezdesetih godina proslog veka vinogradi u Vlasotincu zauzimali oko 2 hiljade hektara, ali su se poslednjih godina te povrsine znatno smanjile.
Hronicari ovoga kraja isticu da je istorija Vlasotinca, mozda, najpre istorija vina i vinogradarstva.
Danasnji praznik nije obelezen crvenim slovom i nije zapovedni, ali se proslavlja kod svih pravoslavnih naroda. Osim sto predstavlja zastitnika vinogradara, cuva bracnu ljubav i vernost. Njemu se moli da zastiti polja od poplava, grada i raznih stetocina. Ako na ovaj dan pada sneg ili kisa bice kisna i rodna godina, ako je vedro godina ce biti susna i nerodna.

sveti trifun,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 13.02.2013 god.

 Povodom najnovijih desavanja u nasoj opstini u vezi sa privodjenjem nekadasnjeg predsednika opstine Vlasotince Srdjana Susulica, oglasio se OO DS u Vlasotincu. Na danasnjoj konferenciji za novinare receno je da ova stranka u potpunosti podrzava drzavne organe u borbi protiv korupcije i svih negativnosti u drustvu, ali insistira da niko ne bude osudjen prevremeno, odnosno dok se njegova eventualna krivica ne dokaze. U ovom slucaju Susulic se tereti za zloupotrebu sluzbenog polozaja, i on ce biti zadrzan u pritvoru mesec dana.

slavoljub mitov,mitov,ds,demokratska stranka,hapsenja,privodjenja,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 13.02.2013 god.

 Kvalitet rada OS "8. oktobar" u Vlasotincu, ocenjen je najvisom ocenom 4. Znacaj ovog postignuca je tim veci sto je, prema dosadasnjim izvrsenim spoljasnjim vrednovanjem kvaliteta obrazovno vaspitnog rada skola u Srbiji, veoma mali broj skola dobio najvisu ocenu. Ocenom 4 ocenjuje se ustanova koja ostvaruje vise od 755 svih standarda, ukljucujuci 100% standarda koji su kljucni za vrednovanje.
Ova skola, koja je oaza prosvete i kulture, sa bogatstvom sadrzaja kulturne i javne delatnosti, ponosna je na dobru saradnju sa roditeljima, posebno na planu poboljsanja uslova rada i doprinosu u ostvarivanju niza projekata. Direktor skole "8. oktobar" Vlasotince Zivorad Djonic, rekao je da ce ova skola i dalje ici u susret drustvenim promenama i da ce konstantno unapredjivati nastavni proces. Svi uslovi koji se ticu kvaliteta rada su ispunjeni, sto je i rezultiralo da ova skola bude ocenjena najvisom ocenom 4, rekao je Djonic.
OS "8. oktobar" u Vlasotincu osnovana je septembra meseca 1971. godine. Skolu pohadjaju 922 ucenika koji su rasporedjeni u 38 odeljenja od prvog do osmog razreda, a oformljeno je i jos jedno kompenzatorsko odeljenje.

skola,osnovna skola,osnovna,osmi oktobar,direktor,ocena,najvisa,najvisa ocena,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 12.02.2013 god.

 Jutros oko 10h, na balkonu zgrade u Nemanjinoj ulici br. 2, preko puta opstine u Vlasotincu, izbio je pozar. Povredjenih osoba, kao ni vecih ostecenja, nije bilo. Pozar su ugasili stanari pre dolaska ekipe vatrogasaca. Vatrogasci su nesto kasnije dobili dojavu o pozaru, i to ne od stanara zgrade u kojoj je pozar izbio, vec od mestana. Kako smo saznali uzrok pozara je opusak cigarete.

pozar,vatrogasci,policija,vlasotince,zgrada,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 01.02.2013 god.

 U nameri da gradjani nase opstine budu informisani o tome sta i kako rade predstavnici lokalne vlasti, TV Vlasotince, u saradnji sa lokalnom samoupravom, pokrenula je serijal emisija pod nazivom "Aktuelne teme". U prvoj emisiji gostovao je predsednik opstine Vlasotince Nebojsa Stojanovic. Na postavljeno pitanje hoce li biti otvaranja novih pogona kod nas, imajuci u vidu da je problem nezaposlenosti najbolnija tacka, kako u Srbiji, tako i u Vlasotincu, Stojanovic je pomenuo Lokalni akcioni plan zaposljavanja, koji je usvojen tokom nastavka 4. sednice SO Vlasotince.
Pitanja za emisiju "Aktuelne teme", u kojoj ce svakog poslednjeg cetvrtka u mesecu gostovati neko od predstavnika vlasti, mozete postavljati tokom meseca putem sajta TV Vlasotince na www.vlasotince.tv, putem zvanicnog sajta opstine Vlasotince na www.vlasotince.rs a mozete ih dostavljati i licno u prostorijama TV Vlasotince.

nebojsa stojanovic,fistik,aktuelne teme,emisija,vlasotince,pitanja,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv,pitanja,zvanicnom,sajt,sajtu,opstina,opstine,postavite

 

VESTI - Vlasotince 31.01.2013 god.

 Juce je nastavljena 4. po redu sednica SO Vlasotince. Na sednici nije doneto resenje o razresenju i imenovanju clana Skolskog odbora OS "8. oktobar" Vlasotince kao ni resenje o imenovanju Skolskih odbora osnovnih skola "Karadjordje Petrovic" u Krusevici, "Vuk Karadzic" u Tegosnici, "Bozidar Miljkovic" u Gornjem Prisjanu i "25. maj" u Donjoj Lopusnji. Preostale tacke dnevnog reda, izmedju ostalih i Lokalni akcioni plan zaposljavanja, vecinom glasova su usvojene.

skupstina,sednica,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 26.01.2013 god.

 Humanitarna priredba pod nazivom "Decije veliko srce", odrzana je sinoc u Sportskoj hali u Vlasotincu, da bi se prikupila sredstva za operaciju srca u Londonu, nase sugradjanke Jovane. Prisutnima su se predstavili predskolci, folklorni ansambl "Crnilovic", KUD "Bratstvo", plesni klub "Fantazy" i mladi trubaci.
Ova humanitarna akcija, koju je organizovala PU "Milka Dimanic" Vlasotince u saradnji sa Kulturnim centrom i Sportskim centrom "Vlasina", samo je jos jedna u nizu akcija koje su organizovane tokom ovog meseca.
Ljudi velikog srca mogu uplatiti deo sredstava, u skladu sa svojim mogucnostima, na namenski tekuci racun koji se vodi kod Komercijalne banke AD Beograd br: 205-9011- 0048-65280-82 sa naznakom, za lecenje Jovane iz Vlasotinca.

humanitarna,priredba,za jovanu,hala,sportska,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 25.01.2013 god.

 Skolska slava Sveti Sava, obelezena je danas u OS "Sinisa Janic" u Vlasotincu. Ucenici 2. razreda govorili su o tome kako je ziveo Sveti Sava, sta je voleo i sta je uradio za srpski rod, a svemu tome prethodila je molitva o ovom svetitelju, koji je bio zacetnik srpske pismenosti. Ucenici ove skole rekli su da, slaveci Svetog Savu, stremimo najvecoj vrednosti. Njegova dela bila su inspiracija ucenicima koji su napisali radove na temu Svetosavlja. Isti su nagradjeni, kao i ucenici koji su na takmicenjima prosle godine, ostvarili zavidne rezultate. Nagrade su dodeljenene i nastavnicima za postignute uspehe a iste je urucio direktor skole Goran Mitic.

osnovna,skola,sinisa janic,sveti sava,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 25.01.2013 god.

 U prostorijama PU "Milka Dimanic" u Vlasotincu, danas je, presecanjem slavskog kolaca uz blagoslov svestenstva vlasotinacke crkve, obelezena slava Sveti Sava. Domacice slavlja bile su vaspitacice Zorica Petrovic, Olivera Seizovic i Snezana Prokic iz objekta "Decija radost", koji posluje u okviru PU "Milka Dimanic". Malisani srednje grupe izveli su Svetosavsku predstavu. Direktorka ove ustanove Snezana Filipovic, rekla je da se slava Sveti Sava obelezava osmu godinu zaredom.

vrtic,sveti sava,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 25.01.2013 god.

 U okviru svetosavskih aktivnosti, danas je u OS "8. oktobar" u Vlasotincu, prigodnim programom i svecanom sednicom, obelezena skolska slava "Sveti sava". Ucenici ove skole kazivali su stihove o prvom srpskom arhiepiskopu i prosvetitelju Svetom Savi. Izveden je i folklorni nastup a ucenici koji pohadjaju dramsku sekciju, izveli su predstavu "Radi, pa ces imati". Domacin ovogodisnjeg slavlja bio je Boban Petrovic koji je, za iducu godinu, slavu predao Ivanu Mladenovicu. Najboljim ucesnicima literarnog i likovnog konkursa urucene su nagrade kao i nastavnicima koji su stekli uslov za odlazak u penziju.

osmi oktobar,osnovna,skola,sveti sava,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 24.01.2013 god.

 U mesnoj zajednici Donji Dejan opstina Vlasotince, koja po zadnjem popisu stanovnistva broji 497 stanovnika, juce su odrzani izbori za savet mesne zajednice. U radnom delu ucestvovali su predstavnici razlicitih politickih partija i romske zajednice a za predsednika MZ Donji Dejan izabran je predstavnik Dveri Slobodan Stanisic. Izabrano je i sedam clanova saveta, koji ce donositi vazne odluke koje se ticu daljeg prosperiteta ovog mesta.

slobodan stanisic,dveri,srpske,donji dejan,dejam,mesna zajednica,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 23.01.2013 god.

 Na danasnji dan 23. januar 1990. godine, osnovana je SRS u Batajnici. Tim povodom, danas je u prostorijama OO SRS u Vlasotincu odrzana konferencija za novinare na kojoj je govorio predsednik OO ove stranke Svetislav Jovic.
Jovic je istakao da se sakriva prava istina o sudbini Kosova i Metohije. Takodje se osvrnuo na desavanja na politickoj sceni Srbije, dodajuci da su na vlasti "izvodjaci tudjih radova". On je rekao da je prosle godine bez posla ostalo 20 hiljada ljudi ali se o tome ne govori kao ni o mogucim investicijama i otvaranju novih radnih mesta. Jovic je naglasio da se ocekuje povratak prof. dr Vojislava Seselja iz Haga jula meseca ove godine i da ce on sacuvati ono sto je od Srbije ostalo.

srs,srpska radikalna stranka,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 22.01.2013 god.

 Danas je svecano otvorena renovirana zgrada biblioteke "Desanka Maksimovic" u Vlasotincu, koja je izgorela u velikom pozaru 1.aprila 2008. godine. Biblioteku je otvorio Endrju Hedi, predstavnik Delegacije EU u Srbiji.
U velikom pozaru, 1. aprila 2008. godine, stradala je trecina knjiznog fonda, oko 20 hiljada knjiga. Za skoro pet godina, koliko traje njena obnova, knjizni fond je, zahvaljujuci pojedincima i ustanovama obogacen sa jos 20 hiljada knjiga. Zasluznima za restauraciju zgrade, u koju je ulozeno 20 miliona dinara, dodeljena su priznanja.
Prilikom otvaranja biblioteke, otvoren je i legat Miodraga Nagornog, graficara, koji je na bijenalu u Parizu 1967. godine proglasen najboljim mladim slikarom. On je oko 400 svojih grafika, knjiga i predmeta ostavio vlasotinackoj biblioteci. Rekonstrukcijom zgrade, biblioteka je u stanju da, po svetskim standardima, stiti, cuva i prezentuje kulturno blago.

biblioteka,otvaranje,biblioteke,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 21.01.2013 god.

 Danas je, u OS "8. oktobar" u Vlasotincu, odrzana konferencija za novinare na kojoj su predstavljene aktivnosti koje ce se odvijati u okviru Svetosavske nedelje a povodom Dana Svetog Save, skolske slave. Direktor skole Zivorad Djonic, na pocetku je procitao Svetosavsku cestitku.
PR menadzer skole Ivana Cekic, govoreci o Svetosavskim aktivnostima, pomenula je da ce se od utorka do cetvrtka odrzavati ugledni casovi i radionice.
Naime, udruzenje gradjana "Osmeh" iz Vlasotinca, uz pomoc Edukacionog centra iz Leskovca i Medjunarodne organizacije za pomoc iz Vasingtona, obezbedilo je donaciju od preko 500 paketa skolskog i higijenskog pribora, koji su namenjeni deci iz socijalno ugrozenih porodica, uzrasta do cetvrtog razreda Osnovnih skola na teritoriji opstina Vlasotince i Crna Trava. Za decu, koja pohadjaju OS "8. oktobar" obezbedjeno je 250 paketica, rekao je direktor ove skole Zivorad Djonic. Na konferenciji za novinare, predstavljen je i 13. broj Skolskog informatora.

osmi oktobar,skola,sveti sava,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 19.01.2013 god.

 U organizaciji udruzenja Postovalaca Svete Gore Atonske a pod pokroviteljstvom SO Vlasotince, danas je u Vlasotincu, tradicionalno po sedmi put, odrzano bogojavljensko plivanje za casni krst. Ove godine ucestvovalo je 55 takmicara, medju kojima i najmladji Kristijan Pesic, koji ima svega 7 godina. Do casnog krsta prvi je stigao i pobedonosno ga uzdigao Dusan Nikolic (25) iz Leskovca, uposljenik odeljenja za vanredne situacije u Leskovcu, kojem je ovo sesto ucesce. Pobednik je, osim pehara, dobio i kopiju svetogorske ikone, zlatnik i knjige.
Na Bogojavljenje, prema srpskom narodnom obicaju, vernici izmenjuju pozdrave - Bog se javi, Vaistinu se javi! Nekoliko hiljada posetilaca koji su se okupili danas, pozdravio je predsednik opstine Vlasotince Nebojsa Stojanovic.
U isto vreme, na vlasotinackom keju, takmicile su se i domacice koje su za tu priliku spremile pihtije. Pihtijada je, tradicionalno, prateca manifestacija vadjenja Casnog krsta iz Vlasine. Danas je ucesce uzelo 38 domacica. Prvo mesto pripalo je Nadi Stefanovic, drugo Budimirki Stefanovic a trece Milici Tasic. Za najbolji aranzman nagradu je dobila Verica Cvetkovic a najbabom proglasena je Radmila Stevanovic, kao najstariji takmicar.
Danas je temperatura vode bila 3 stepena a vazduha 2. Inace, sam cin plivanja za casni krst, simbolizuje telesno ociscenje, duhovno uzrastanje i zelju da ocvrsnemo pod skutom nase pravoslavne crkve, uz blagoslov cijeg svestenstva se ova manifestacija odvijala. Tradicionalno bogojavljensko plivanje za Casni krst potpomogli su mnogobrojni sponzori, o cemu je, gostujuci na nasoj televiziji, govorio Dragan Vidosavljevic, potpredsednik udruzenja Postovalaca Svete Gore Atonske Vlasotince.
Danasnjoj manifestaciji prisustvovao je ambasador Brazila, Alešandre Ador Neto i bivsi selektor reprezentacije i fudbaler Ilija Petkovic.

bogojavljenje,2013,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 18.01.2013 god.

 Njegova ekselencija, ambasador Brazila, Alešandre Ador Neto posetio je Vlasotince. Pre obilaska, na prijemu kod predsednika opstine Vlasotince Nebojse Stojanovica, razgovaralo se o uspostavljanju medjusobne saradnje. Tom prilikom, Njegova ekselencija, ambasador Neto rekao je da je Brazil peta po redu zemlja po broju stanovnika a, od pretprosle godine, sesta svetska ekonomska sila. On je istakao znacaj predstavljanja zemalja, imajuci u vidu da, kako je rekao, u Srbiji znaju malo o Brazilu i obrnuto. Kada je u pitanju dalji razvoj nase opstine, zahvaljujuci saradnji sa Brazilom, akcenat ce najpre biti stavljen na poljoprivredu i gradjevinarstvo, po kojem je nas kraj i poznat.

ambasador,ambasador brazila,brazil,vlasotince,opstina,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 18.01.2013 god.

 Predsednik opstine Vlasotince Nebojsa Stojanovic danas je Policijskoj stanici u Vlasotincu predao na koriscenje vozilo "ladu nivu". On je tom prilikom rekao da je ovo nastavak uspesne saradnje i dodao da ce, u toku godine biti obezbedjeno jos jedno vozilo u cilju efikasnijeg i bezbednijeg rada policijskih sluzbenika u Vlasotincu.

sup,policija,policijska,uprava,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv,predaja vozila

 

VESTI - Vlasotince 14.01.2013 god.

 U Vlasotincu je i ove godine, tradicionalno, organizovan docek pravoslavne Nove godine.
Na platou ispred zgrade opštine, nastupio je Folklorni ansambl “Crnilovic” i Kulturno umetnicko društvo “Bratstvo” iz Vlasotinca, a potom i Jelena Kostov i Dragi Domic.
Prelaz iz stare u Novu Pravoslavnu godinu obelezen je vatrometom a svi koji su se sinoc nasli na platou ispred opstine, posluzeni su kuvanim vinom, rakijom i cajem.

srpska nova godina,docek,ispred opstine,vlasotince,jelena kostov,dragi domic,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 11.01.2013 god.

 Danas je, u sali SO Vlasotince, odrzana prezentacija zakasnelog jesenjeg konkursa za 2012. godinu, o uslovima i nacinu koriscenja podsticaja kroz investicije u primarnoj proizvodnji za podizanje proizvodnih zasada voca, i to: visnje, sljive, tresnje, jagode, maline, kupine i borovnice. U okviru ovog Danskog programa podrske razvoju vocarstva, koji se sprovodi na teritoriji pet okruga u Juznoj Srbiji Fruits & Berries, u ovoj godini bice raspisana jos dva konkursa, prolecni i jesenji, izjavio je Goran Rankovic, zamenik viseg savetnika.
Konsultant za opstinu Vlasotince i predsednik udruzenja vocara i vinogradara Bozidar Kocic govorio je o opstim uslovima konkursa, napomenuvsi da pravo na koriscenje podsticajnih sredstava imaju fizicka lica, preduzetnici, mala i srednja privredna drustva i zemljoradnicke zadruge. Za asistenciju prilikom popunjavanja zahteva, izrade biznis plana, kompletiranja dokumentacije kao i svih dodatnih informacija u vezi sa konkursom obratiti se konsultantu za opstinu Vlasotince Bozidaru Kocicu u udruzenju vocara i vinogadara u Nemanjinoj ulici br. 9.

vocari,konkurs,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 10.01.2013 god.

 Sanacija mosta "Gazela" preko Vlasine trebalo je da bude zavrsena do kraja 2012. godine. Medjutim, prema ranije datoj izjavi sefa gradilista Dragana Pavlovica, radovi su produzeni zbog dodatnog ojacanja, prosirenja i dopunskih nepredvidjenih radova. Isti su, kako je rekao, trebali biti zavrseni pocetkom ovog meseca. Uputili smo se danas ka gradilistu ne bi li saznali da li ce radovi u skorije vreme biti privedeni kraju. Medjutim, sem cuvara, na gradilistu nismo zatekli nikoga. Radova danas nije bilo. Saobracaj u zoni mosta odvija se prema postavljenoj saobracajnoj signalizaciji. I pesaci ne bi smeli da prelaze preko mosta za vreme trajanja radova ali su oni danas to cinili. I pored istaknutih znakova o zabrani prelazenja, mnogi su postupali suprotno tome.

most,gazela,vlasotince,radovi,na,mostu,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 08.01.2013 god.

 Božic, odnosno dan rodenja Isusa Hrista, je najradosniji i jedan od najvecih hrišcanskih praznika. Sam Božic je trodnevni praznik, a ako racunamo i Badnji dan, kojim se završava zimski cetrdesetodnevni post, onda je to cetvorodnevna svetkovina okrenuta prvenstveno domu i porodici.
Prema drevnom verovanju i obicaju, Božic se smatra veselim porodicnim praznikom. Na taj dan se ne ide u goste, vec se Hristovo rodenje proslavlja u sopstvenoj kuci. Hrišcani tradicionalno veruju da bi tog dana svi koji su tokom godine bili u svadi, trebalo da se izmire i eventualno oproste jedni drugima nanete uvrede.
Uobicajeni pozdrav, toga dana je "Hristos se rodi" i "Vaistinu se rodi". Puno je obicaja koji se vezuju za ovaj dan a nasi sugradjani su nam rekli kako se u njihovim domovima slavi Bozic.

anketa,bozic,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 04.01.2013 god.

 PU "Milka Dimanic" juce je, u saradnji sa KUD iz Vlasotinca i English clubom, na celu sa profesorkom Biljanom Pipovic, organizovala, na standu ispred opstine, humanitarnu akciju tokom koje je prodato oko 500 badnjaka a sav prihod namenjen je za lecenje Jovane iz Vlasotinca.
Ova humanitarna akcija nastavljena je i danas a u subotu 5. januara, u galeriji KC u Vlasotincu, bice organizovana Bozicna priredba pod nazivom "Vece dobrote". Ukoliko niste dali svoj doprinos ovoj akciji, molimo vas, da u skladu sa svojim mogucnostima izdvojite deo potrebnih novcanih sredstava organizacijom humanitarne akcije u vasoj ustanovi. Prikupljena sredstva mozete uplatiti na namenski tekuci racun koji se vodi kod Komercijalne banke AD Beograd br: 205-9011- 0048-65280-82 sa naznakom, za lecenje Jovane iz Vlasotinca.
Tokom celog meseca bice organizovane akcije, kako bi se dobrim delom prikupila sredstva neophodna za lecenje nase sugradjanke Jovane.

humanitarna akcija,za,jovanu,za jovanu,jovana,operacija,srca,srce,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

VESTI - Vlasotince

Opstina Vlasotince

VESTI - Leskovac

rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

VESTI - Crna Trava

rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

Sta drugi pisu o Vlasotincu

 

 

                                                                                                            

 

 

 

 

VESTI - Vlasotince 31.12.2012 god.

 Predsednik opstine Vlasotince Nebojsa Stojanovic pozeleo je srecne nastupajuce novogodisnje i bozicne praznike svim gradjanima.

nebojsa stojanovic,fistik,cestitka,novogodisnja,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 31.12.2012 god.

 Nasi sugradjani, kako su nam rekli, novogodisnju noc provesce kod kuce. Razlog tome je losija materijalna situacija. Ali, kada je u pitanju novogodisnja trpeza, nista ne sme da zafali. Kako su nam rekli bice svega u izobilju. Sto se tice ulicnih prodavaca, nisu zadovoljni prodajom. Rekli su nam da se, ove godine, najvise prodaju baloni i to po ceni od 5 do 25 dinara.

novogodisnja anketa,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 29.12.2012 god.

 Porodica Lepojevic, koja zivi u Krusevici, broji 9 clanova. Milenica i Dragisa Lepojevic imaju sedmoro dece, troje unucadi i jos dvoje na putu. Najstarija njihova cerka ima 23 a najmladji sin jednu godinu. Nemaju nikakvih primanja sem socijalne pomoci u iznosu od 13 hiljada dinara. Opstinsko vece opstine Vlasotince donelo je odluku da im, pred Novu godinu, pokloni ves masinu.
Milenica je rekla da je zadovoljna sto se napokon neko i njih setio i dodala da materijalna strana nije najbitinija i da su njeno najvece bogatstvo njena deca.

Forum zena SPS-a Vlasotince organizovao je akciju, kojom je prikupljena odeca i obuca za porodicu Lepojevic. Prilikom njihove posete deci su uruceni i paketici.

Udruzenje Svete Gore Atonske organizovalo je 2007. godine besplatno krstenje clanova porodice Lepojevic, a ove godine obavljeno je krstenje sestog i sedmog deteta, Natalije koja ima dve godine i Dimitrija koji ima jednu godinu. U situaciji kada u Vlasotincu ima 10% stanovnistva manje u odnosu na popis iz 2002. godine, cinjenica da jedna porodica ima sedmoro dece vredna je paznje. Porodica Lepojevic najbrojnija je u opstini Vlasotince a na drugom mestu je porodica iz sela Donje Gare koja ima sestoro dece.

pomoc,za,lepojevice,lepojevici,lepojevic,krusevica,krusevici,ves masina,poklon,poklonili,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 29.12.2012 god.

 Sportski savez opstine Vlasotince organizovao je sinoc, u galeriji Kulturnog centra, tradicionalnu dodelu priznanja najboljim sportistima, trenerima, sportskim radnicima i klubovima u 2012. godini. Na ovom skupu predsednik udruzenja sportskih novinara Srbije sekcije za Jablanicki okrug Dusan Stamenkovic urucio je vredne zahvalnice predsedniku opstine Vlasotince Nebojsi Stojanovicu i njegovom zameniku Jovanu Stojanovicu, za razumevanje i podrsku sportistima.

najbolji,sportista,vlasotinca,dodela,nagrada,nagrade,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 28.12.2012 god.

 Narodna biblioteka "Desanka Maksimovic" i gimnazija "Stevan Jakovljevic" organizovali su poetsko i dramsko vece "Djacki razgovori". "Ovo je prvo poetsko druzenje koje je odrzano u novim prostorijama biblioteke a nadamo se da ce ih biti jos puno u narednom periodu", naglasio je direktor Narodne biblioteke "Desanka Maksimovic" Srboljub Takic.
Vlasotinacka biblioteka, sa još 150 ustanova širom Srbije, realizuje sistem centralnog kataloga u kome ce se naci oko 2,5 miliona knjiga.
Stara zgrada Narodne biblioteke, poznata kao Gigina kuca, koja je pod zaštitom države, izgorela je u požaru 1. aprila 2008. godine, kada je uništen najveci deo knjižnog fonda, ali je gotovo u potpunosti obnovljena.
Koreni bibliotekarstva u Vlasotincu poticu iz sredine 19. veka, ali se pravi pocetak vezuje za 1912. godinu.

biblioteka,predstava,djacki razgovori,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 27.12.2012 god.

 Poreska uprava filijala Vlasotince vas obavestava da mozete steci uslov za otpis poreskih kamata i mirovanje glavnog poreskog duga, ukoliko na dan 31.10.2012. godine imate poreska dugovanja, a koja niste platili do 18. decembra 2012. godine. Uslov za ovu poresku olaksicu sticete izmirivanjem tekucih poreskih obaveza koje dospevaju u novembru i decembru 2012. godine i januaru 2013. godine i to najkasnije do 31. januara 2013. godine.
Potrebno je da od pocetka naredne godine, iz meseca u mesec, redovno placate svoje poreske obaveze. Takodje, ukoliko redovno izmirujete sve tekuce obaveze, pored otpisa kamata, sticete pravo i na placanje glavnog poreskog duga na 24 mesecne rate, bez sredstava obezbedjenja, od 1. januara 2015. godine.
Sve detaljne informacije mozete dobiti na info telefon Poreske uprave 0700-700-007, kao i na stranicama Ministarstva finansija i privrede (www.mfp.gov.rs) i Poreske uprave (www.poreskauprava.gov.rs) i u sluzbenim prostorijama filijale u Vlasotincu.

uprava prihoda,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 26.12.2012 god.

 U kabinetu predsednika opstine Vlasotince Nebojse Stojanovica, danas je organizovan koktel za novinare. Tom prilikom, Stojanovic se osvrnuo na protekli period, pomenuvsi projekte koji su realizovani u minulih 6 meseci vrsenja vlasti. Nedavno je usvojen budzet opstine Vlasotince za 2013. godinu u iznosu od 689 miliona dinara, rekao je Stojanovic i dodao da su planovi za narednu godinu zasnovani na realnom sagledavanju onoga sto mora da se uradi.
Predsednik SO Vlasotince Bratislav Petrovic cestitao je gradjanima predstojece novogodisnje i bozicne praznike.

koktel za medije,predsednik,opstine,opstina,vlasotince,kabinet,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 26.12.2012 god.

 Malisani pripremno predskolskog programa PU "Milka Dimanic" Vlasotince izveli su novogodisnju predstavu "Pokrenimo caroliju zajedno". Deca su nosila kostime koji su obezbedjeni sredstvima iz DILS programa "Jednaka dostupnost kvalitetnom obrazovanju". Bilo je tu pcelica, bubamara, gusara, indijanaca, dobrih vila, malih princeza... Blistali su u punom sjaju. Njihovi roditelji uzivali su u veselju koje su im priredili, uz pomoc vaspitacica.

vrtic,milka dimanic,predstava,vlasotince,2012,nova godina,novogodisnja,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 25.12.2012 god.

 Sef poslovnice ogranka ED Vlasotince Jovica Markovic uputio je danas apel potrosacima da redovno izmiruju svoje obaveze za utrosenu el. energiju. On je istakao da je jutros u Stajkovcu, otkriven potrosac, kojeg nije imenovao, a koji je neovlasceno koristio el. energiju. Protiv istog ce biti podnesena krivicna prijava. Na otkrivanju ovakvih slucajeva intenzivno se radi, upozorio je Markovic. On je rekao da je u toku izrada socijalne karte kojom ce socijalno najugrozeniji gradjani biti zasticeni.

Sef poslovnice ogranka,ED Vlasotince,Jovica Markovic,ED,vlasotince,direktor,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 24.12.2012 god.

 Blizi nam se Nova godina. U susret praznicima, kao i svake godine, porazgovarali smo sa nasim sugradjanima. Pitali smo ih gde ce za docek Nove godine i kakva su njihova ocekivanja. Dobra vecina odgovorila je da ce novogodisnju noc provesti kod kuce a kao razlog tome navodili su besparicu. Rekli su nam da ocekuju da ce godina koja nam predstoji biti bolja od godine koju ostavljamo za nama. Nova godina kao praznik prvi put se je obelezavala u drevnom Vavilonu, pre oko 4 hiljade godina. Od tada su se umnogome promenili i obicaji i ljudi. Svi narodi imaju svoje obicaje.

novogodisnja,nova godina,anketa,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 22.12.2012 god.

 Cetvrta po redu sednica SO Vlasotince odrzana je u petak 21. decembra u velikoj sali SO Vlasotince. Dnevni red bio je sacinjen od 34 a naknadno je uvrsteno jos 5 tacaka. Sednici je prisustvolo 43 odbornika, koji su pre radnog dela minutom cutanja odali pocast poginulom policajcu Miroslavu Stamenkovicu. Nakon toga, najpre je usvojen zapisnik sa trece sednice odrzane 26. septembra. Potom je odbornicka grupa NS saopstila da je potpisala koalicioni sporazum sa SNS-om. Odbornici su se slozili, da se ovoga puta, odreknu svojih dnevnica u korist sugradjanke Jovane Stankovic kojoj je neophodno lecenje u Londonu. Sem toga, za njeno lecenje, iz opstinskog budzeta izdvojeno je jos 200 hiljada dinara.
Predlog o budzetu opstine Vlasotince u iznosu od 689 miliona dinara je usvojen bez vece diskusije, nakon obrazlozenja predsednika opstine Vlasotince Nebojse Stojanovica o nameni istih sredstava. Usvojen je i predlog odluke o zaduzivanju opstine Vlasotince za podizanje dugorocnog kredita kod poslovnih banaka u iznosu od 60 miliona dinara. Duznost javnog pravobranioca obavljace Zoran Stankovic, koji je i do sada bio na toj funkciji. Nakon ove odluke, sednica je prekinuta zbog nedostatka kvoruma. Odbornici ce pismenim putem biti obavesteni o nastavku sednice, rekao nam je predsednik SO Vlasotince Bratislav Petrovic.

skupstina,vlasotince,sednica,www.vlasotince.tv,rtv vlasotince

 

VESTI - Vlasotince 21.12.2012 god.

 Humanitarni novogodisnji vasar pod nazivom "Deda mrazovi mali pomocnici u akciji - pokloni za sve nase drugare" za unapredjenje kvaliteta zivota dece sa smetnjama u razvoju, organizovao je Centar za decu i omladinu Vlasotince, u saradnji sa OS "Sinisa Janic", gimnazijom "Stevan Jakovljevic" i PU "Milka Dimanic". Vasar je uprilicila predstava "Osmeh na dar", koju su izvela deca OS "Sinisa Janic" Vlasotince.

novogodisnji vasar,deca ometena u razvoju,socijalno,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 14.12.2012 god.

 Policajac Miroslav Stamenkovic (27) preminuo je u bolnici u Leskovcu od posledica ranjavanja tokom jutrošnje pljacke zlatare "Unca" u Vlasotincu. Policija je uzvratila vatru i ranila Darinka V. iz Berana i Velibora L. iz Bijelog Polja, dvojicu od trojice pljackaša, a obojica su od zadobijenih povreda preminula.
Pljackaši su oko 8.30 casova ušli naoružani u zlataru i vezali dvoje radnika. Vlasnik zlatare je to video preko video-nadzora, ukljucio alarm i pozvao policiju, koja je udaljena 50-ak metara od radnje.
Razbojnici su, bez plena, utrcali u auto i poceli da beže prema Gimnaziji.
U poteru za pljackašima krenula su dva policijska automobila. Pljackaši su otvorili vatru, policajci su uzvratili i dvojica pljackaša su ranjena. Jedan od njih je preminuo odmah.
Ranjeni policajac Stamenkovic je dovezen u bolnicu u Leskovcu sa ranom na srcu, ali je izdahnuo na ulazu u bolnicu.
Drugi ranjeni pljackaš je prevezen u bolnicu, gde je umro, a treci njihov saucesnik Adnan Š. iz Berana je uhapšen. Istrazni sudija Viseg suda u Leskovcu Nebojsa Stojicic izvrsio je uvidjaj na licu mesta. PU Leskovac, povodom ovog nemilog dogadjaja, oglasice se zvanicnim saopstenjem.

Drzavni sekretar u Ministarstvu unutrasnjih poslova Vladimir Bozovic, izrazio je, u ime Vlade i Ministarstva unutrasnjih poslova, najdublje saucesce porodici policajca Miroslava Stamenkovica, koji je ubijen u obavljanju svoje sluzbene duznosti tokom pljacke zlatare "Unca" u Vlasotincu. On je rekao da se pripadnici policijskih sluzbi, u izvrsavanju svojih poslova, svakodnevno mogu naci u situacijama visokog rizika po zivot. Tragicna smrt mladog policajca, podseca nas da je posao policajca jedan od najtezih, rekao je Bozovic.
Direktor policije Milorad Veljovic izjavio je da treba pristupiti poostravanju kaznene politike kako bi pocinioci svih krivicnih dela bili strogo kaznjavani.
Istrazni sudija Viseg suda u Leskovcu Nebojsa Stojicic izjavio je da je istraga u toku. Danasnji uvidjaj u Vlasotincu nece biti poslednji, bice nastavljen u iznajmljenom stanu u Leskovcu u kojem su razbojnici boravili neko izvesno vreme.

ubistvo policajca,u vlasotincu,pljacka zlatare,unca,zlatara,ubistvo,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 12.12.2012 god.

 Nakon prvih obilnijih padavina u ovoj sezoni, svi lokalni putni pravci na podrucju vlasotinacke opštine su prohodni, kaže direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju Vlasotince Dragan Mitic. Na sastanku kriznog staba za vanredne situacije, sazvanom zbog koordinacije aktivnosti vezanih za veliku kolicinu padavina, donesena je odluka da najpre budu ocisceni glavni putni pravci a potom i sporedne ulice. Ekipe preduzeca "Mehanizacija" su od jutros na terenu, rekao je Mitic.

mitic,direktor,direkcija za urbanizam,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 07.12.2012 god.

 Dveri i dalje nastavljaju da pregovaraju i povezuju patriotske stranke, organizacije i licnosti, kako bi sto vise iskazali snagu i jedinstvo, rekao je na sinoc odrzanoj konferenciji za novinare u prostorijama lokalnog poverenistva Dveri u Vlasotincu, clan rukovodstva Dveri mr Predrag Mitrovic. On je naglasio da krupna nacionalna tema, kao sto je pokusaj pravljenja granicnih prelaza sa Kosovom i Metohijom, ne moze da prodje bez izjasnjavanja gradjana Srbije na novim izborima.
Konferenciji za novinare je, pored Mitrovica, prisustvovao i Clan rukovodstva Dveri Aleksandar Randjelovic kao i ostali brojni clanovi.
Pokret Dveri, takodje je pokrenuo politicku kampanju za stroziju kontrolu zabrane uvoza i distribucije genetski modifikovane hrane. Tim povodom, danas su u Vlasotincu gradjanima podeljeni flajeri u kojima je navedeno da upotrebljavanje ovih proizvoda za zivotinjsku i ljudsku ishranu izaziva trajne, negativne posledice za zdravlje stanovnistva.

dveri,srpske,srbija,gmo,jarinje,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 07.12.2012 god.

 U Gimnaziji „Stevan Jakovljevic“ u Vlasotincu odrzana je svecana sednica, povodom pola veka od osnivanja skole.
Tom prilikom, dodeljene su zahvalnice Ministarsvu prosvete, nauke i tehnoloskog razvoja, opstini Vlasotince i poznatom scenaristi Siniši Pavicu i njegovoj supruzi Ljiljani za donaciju skolskog razglasa, vrednu 2 000 evra. Prisutne je, pored direktora Zivana Sususlica koji je govorio o istorijatu ove skole, pozdravio i predsednik opstine Vlasotince Nebojsa Stojanovic.
Svecanoj sednici prethodio je program pod nazivom "Djacki razgovori". Isti su i sinoc u sali bioskopa izveli ucenici vlasotinacke gimnazije. Gimnazija “Stevan Jakovljevic” u Vlasotincu danas ima 387 ucenika u 15 odeljenja i oko 50 radnika nastavnog i nenastavnog osoblja. Ovu školu završili su mnogi, danas znameniti ljudi u raznim oblastima života.
Školske 1951/52. osnovana je u Vlasotincu Viša mešovita gimnazija, koja je trajala do 1958. Posle cetvorogodišnje pauze, formirana je gimnazija sadašnjeg tipa. Prvi direktor takve gimnazije, profesor istorije Radomir Katic najzaslužniji je što škola nosi ime pisca srpske trilogije vezane za balkanske ratove i Prvi svetski rat, Stevana Jakovljevica, koji je u periodu od 1945. do 1950 bio i rektor Beogradskog univerziteta, a kasnije i clan Srpske akademije nauka i umetnosti.

gimnazija,vlasotince,svecana sednica,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 30.11.2012 god.

 Najavljivani protest OO SRS Vlasotince, povodom sramnih odluka Haskog tribunala, nije odrzan zbog, kako nam je rekao predsednik Opstinskog odbora ove stranke Svetislav Jovic, nedostatka vremena oko organizacije sto ce biti ispravljeno u narednim danima. On je rekao da je oslobadjajuca presuda ratnog zlocinca Ramusa Haradinaja poslednji samar upucen, kako nevinim srpskim zrtvama, tako i srpskom narodu u celini.

svetislav,sveta,jovic,srs,srpska radikalna stranka,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 19.11.2012 god.

 U Vlasotincu je danas, po nalogu lokalne samouprave, organizovana akcija ciscenja grada. Iako su nedavno predstavnici lokalne vlasti izjavili da u vlasotinackom Komunalcu ima viska radnika, v.d. direktora ovog preduzeca Novica Tasic rekao je da manjka higijenicara tako da su se danas na ulicama nasli inkasanti i sefovi radnih jedinica.
Radnici vlasotinackog Komunalca kazu da se resenje problema ne nazire i dodaju da lokalna samouprava ne namerava da izdvoji materijalna sredstva za izmirivanje zaostalih plata sem onih koja su predvidjena budzetom. U vezi s time, sutra ce biti organizovan sastanak kojem ce prisustvovati predstavnici sindikata "Nezavisnost" iz Beograda. U medjuvremenu strajk ce biti nastavljen, uz postovanje minimuma procesa rada.

komunalac,ciscenje ulica,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 15.11.2012 god.

 U OS "8. oktobar" u Vlasotincu odrzan je pesnicki cas, uciteljstvu u cast u spomen Danici Gorunovic Tasic, koji je otvorila Svetlana Petrovic, pomocnik direktora skole. Gosti pesnickog casa bili su deciji pesnici Slobodan Stanisic, Violeta Jovic i Rusomir Arsic, cije pesme su recitovali ucenici dramske sekcije.
U petak, 16. novembra u vlasotinackoj crkvi bice upaljene svece za pokoj duse preminulim prosvetarima. Inace, organizatori pesnickog casa, uciteljstvu u cast, su KC i OS "8. Oktobar", "Sinisa Janic" i "Dositej Obradovic".

pesnicki cas, 8. oktobar,osmi oktobar,osnovna,skola,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 14.11.2012 god.

 Radnici vlasotinackog Javno komunalnog preduzeca "Komunalac", njih 46-oro, odrzali su juce jednocasovni strajk upozorenja zbog neisplacenih 15 zarada i neuplacenih poreza i doprinosa za zarade za poslednjih sest meseci. Tim povodom, oglasio se i predsednik opstine Vlasotince Nebojsa Stojanovic navodeci, na danas odrzanoj konferenciji za novinare, da JKP "Komunalac" Vlasotince jeste u teskoj situaciji. On je dodao da taj problem datira od 2004. godine kada je doslo do smene tadasnje vlasti.
Jos jedan problem prisutan je od 2008. godine kada je deo komunalne delatnosti ovog preduzeca prebacen na firmu Por Verner i Veber. Medjutim, prema recima predsednika opsine Vlasotince Nebojse Stojanovica, ugovor sa ovom firmom istice 30. aprila iduce godine kada ce iznosenje i deponovanje smeca ponovo biti povereno vlasotinackom Komunalcu. Takodje ce sa radom poceti transfer stanica za selekciju otpada cime ce obim posla biti povecan a i prihodi. Izvrsice se sistematizacija i uradice se socijalni program sa odgovarajucim otpremninama. Predsednik SO Vlasotince Bratislav Petrovic rekao je da je od 2008. godine do sada vlasotinacki "Komunalac" promenio 6 direktora i da je svako ponaosob vodio svoju politiku. O izdvojenim sredstvima koja su predvidjena budzetom a namenjena JKP "Komunalac" govorio je zamenik predsednika opstine Vlasotince Jovan Stojanovic.

konferencija,strajk,komunalac,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 14.11.2012 god.

 Po tradiciji, citanjem molitve i rezanjem slavskog kolaca, Dom zdravlja u Vlasotincu obelezio je lekarsku slavu Svetih vraca, Kozme i Damjana, koji te svetitelje smatra zastitnicima svoje profesije. Domacin slavlja bio je Nebojsa Petrovic a slavu je preuzela Violeta Pavlovic. Proslavu su uprilicile brojne zvanice iz medicinskih krugova i predstavnici lokalne vlasti.
"Sveti Kozma i Damjan, braca po telu, rodom iz Azije, sijali su dobrim delima, pa dobiše od Boga dar iscelenja i darovaše zdravlje i dušama i telima lececi svaku slabost i svaku nemoc", zapisao je sveti vladika Nikolaj Velimirovic.
Kozma i Damjan imali su veliku blagodat od Boga da lece ljude i životinje od svake bolesti, obicno polaganjem ruku.
Zavidan zbog njihove slave, jedan lekar, bivši njihov ucitelj, pod izgovorom da beru lekovite trave, odveo ih je u planinu i pobio kamenjem 284. godine.
Lekarska slava sveti Kozma i Damjan, pored vlasotinackog Doma zdravlja, obeležena je i u mnogim zdravstvenim ustanovama u Srbiji koje te svetitelje i lekare slave kao zaštitnike svoje profesije.

dom zdravlja,bolnica,slava,2012,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 13.11.2012 god.

 Uposljenici JKP "Komunalac" Vlasotince stupili su u jednocasovni strajk upozorenja zbog zaostalih 16 plata. Njima je, kako su nam rekli, 2008. godine oduzeta glavna delatnost iznosenje i deponovanje smeca kao i sakupljanje sekundarnih sirovina. Od 46 uposljenika, 20-oro je podnelo tuzbe zbog nemogucnosti dogovora sa lokalnom samoupravom. Taj problem prisutan je par godina a ukoliko u skorije vreme ne budu ispunjeni zahtevi strajkaca, oni ce radikalizovati proteste i obratiti se Ministarstvu za drzavnu upravu i lokalnu samoupravu i Ministarstvu rada i socijalne politike.
JKP "Komunalac" Vlasotince trenutno obavlja poslove na odrzavanju higijene u gradu, zelenila i bujicnih potoka, pruzaju pogrebne i pijacne usluge.

strajk,komunalac,jednocasovni,upozorenja,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 12.11.2012 god.

 Privode se kraju radovi na asfaltiranju ulice Branko Miljkovic u Vlasotincu duzine oko 200 m, a do prekosutra bi asfaltom trebalo da budu presvucene i ulice Marko Kraljevic i Djura Jaksic, rekao je predsednik opstine Vlasotince Nebojsa Stojanovic.

nebojsa stojanovic,asfaltiranje,ulica,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 11.11.2012 god.

 Povodom 11. novembra, dana primirja u Prvom svetskom ratu, u Zavicajnom muzeju u Vlasotincu otvorena je Spomen soba sa postavkom, posvecena ratnicima vlasotinackog kraja u Balkanskim i Prvom svetskom ratu. Na svecanosti, kojoj je prethodilo polaganje venaca kod Spomenika u centru Vlasotinca, procitani su nagradjeni ucenicki radovi sa temama iz Balkanskih i Prvog svetskog rata. Novim clanovima udruzenja, gimnaziji "Stevan Jakovljevic" i Osnovnim skolama "8. oktobar" i "Sinisa Janic", urucene su clanske karte. Iz udruzenja potomaka ratnika Srbije 1912-1920. Vlasotince pozivaju gradjane da, ukoliko imaju predmete iz Balkanskih i Prvog svetskog rata, iste donesu u Zavicajni muzej u Vlasotincu kako bi bili izlozeni u Spomen sobi.
Spomen sobu, ispred lokalne samouprave, otvorio je Zivan Susulic, jedan od potomaka ucesnika oslobodilackih ratova.

dan primirja,praznik,polaganje venaca,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 10.11.2012 god.

 U organizaciji karate kluba "Soto kan" a pod pokroviteljstvom SO Vlasotince, u SC "Vlasina" u Vlasotincu odrzan je 10. Medjunarodni karate turnir koji je, ispred lokalne samouprave, otvorio dr Dragan Spasic, kome je urucena zahvalnica za doprinos razvoju karate sporta i karate kluba "Soto kan" Vlasotince.
Na turniru je ucestvovalo 17 ekipa sa 200 takmicara, izjavio je trener karate kluba "Soto kan" Vlasotince, Vladimir Petrovic.
Najzasluznijim takmicarima uruceni su pehari i zahvalnice.

karate,turnir,soto kan,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 09.11.2012 god.

 U centru za socijalni rad u Vlasotincu odrzana je konferencija za novinare na kojoj je bilo reci o projektima koje trenutno ova ustanova realizuje. Rec je o sedam projekata ukupne vrednosti blizu 270 hiljada evra, od kojih je jedan zavrsen pre nekoliko dana a ostali ce biti zavrseni do kraja godine, rekao je Momcilo Ignjatovic, direktor centra za socijalni rad opstina Vlasotince i Crna Trava i dodao da je ova ustanova jedna od najaktivnijih medu opštinama svog ranga kada je u pitanju konkurisanje za razlicite projekte iz domena socijalne zaštite.
Opstina Vlasotince je ove godine u domenu socijalne zastite izdvojila 17,8 miliona dinara, sto je za 40% vise u odnosu na prethodnu godinu, izjavio je predsednik opstine Vlasotince Nebojsa Stojanovic.
Zgrada Internata, koju je opstina Vlasotince otkupila od porodice Popovic, obnavlja se za razlicite potrebe gradjana opstine Vlasotince. Ista ce biti visenamenska, jer ce se u njoj naci Centar za socijalni rad, dnevni boravak za decu sa rizicnim ponasanjem, savetovaliste za brak i porodicu, igraonica za decu i prostorija za tretmane fizijatrije, receno je na konferenciji za novinare.

momcilo ignjatovic,centar za socijalni rad,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 06.11.2012 god.

 Spoljašnje vrednovanje kvaliteta rada obrazovnih ustanova pocece vec od ove školske godine, a na podrucju Školske uprave Leskovac ovih dana. Do kraja 2012. godine proces eksternog vrednovanja proci ce pet obrazovnih ustanova sa teritorije Jablanickog i Pcinjskog okruga, medju kojima ce se naci i vlasotinacka osnovna škola “8.oktobar”. Spoljašnje vrednovanje vrši se na osnovu utvrdenog okvira gde postoje standardi kvaliteta rada ustanova koji su definisani i za svaku oblast. Postoje i norme na osnovu kojih ce se procenjivati da li je neki standard u ustanovi ostvaren, rekla je pedagog OS "8. oktobar" Vlasotince Kaja popovic i dodala da ce se standardi vrednovanja ocenjivati od 1 do 4.

osmi oktobar,skola,osnovna,psiholog,pedagog,vlasotince,kamila,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 02.11.2012 god.

 Stranke i njihovi dugogodisnji reprezenti su odavno paraziti na narodnom telu i odavno ne predstavljaju interese gradjana, vec samo licne i usko-stranacke interese, rekao je na konferenciji za novinare Pokreta Dvera, clan rukovodstva Dveri mr Predrag Mitrovic. On je rekao da je dobar deo njih na leskovackoj politickoj sceni i po nekoliko decenija, a kako bi i dalje opstajao i koristio privilegije vlasti, koje sa odgovornoscu prema ogoljenom narodu ocito nisu povezane, kameleonisao se. U zavisnosti od trenutne situacije na globalnoj politickoj sceni Srbije menja kozu, boju, ideologiju, kupuje se i prodaje, ali i dalje ostaje u uskom krugu pozvanih i proverenih kadrova na kojima pociva sudbina gradjana Leskovca i perspektiva zivota nase dece, naglasio je Mitrovic.
"Cemu onda izbori na lokalu, cemu trosenje milijardi dinara na kampanje, cemu bacanje novca gradjana Leskovca na bilborde i plakate, saranje po fasadama kuca i zgrada, cemu obmanjivanje i laganje gradjana Leskovca?" - upitao je Mitrovic. On je rekao da treba ukinuti lokalne izbore i onako su izgubili smisao.

predrag mitrovic,pedja,dveri,dveri srpske,leskovac,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 31.10.2012 god.

 Upotreba sve cetiri zimske ili univerzalne gume od 1. novembra do 1. aprila bice obavezna samo ukoliko na kolovozu ima snega, leda i poledice, predvideno je pravilnikom koji na snagu stupa 1. novembra.
Ako su kolovozi suvi, na automobilima ce moci da budu letnje gume, ali u slucaju da padne i najmanji sneg, vozaci sa takvim gumama rizikuju kaznu od 3.000 dinara i da ih policija iskljuci iz saobracaja. Šara na zimskim gumama ne sme da bude plica od cetiri milimetra.
U zavisnosti od dimenzija gume i proizvodaca, nabavka sva cetiri zimska pneumatika sa montiranjem može da košta od 15.000 do 40.000 dinara. Cene su od oko 3.500 dinara, koliko koštaju gume domaceg proizvodaca, pa do 9.000 za uvozne pneumatike.
Pravilnikom o podeli motornih i prikljucnih vozila i tehnickim uslovima za vozila u saobracaju na putevima, predvideno je i da ubuduce ne morate imati lance u automobilu ako se vozite u naselju. Ako krenete na put van naseljenog mesta, obavezno morate da imate lance u gepeku. Medutim, lanci ne smeju da budu montirani na letnje pneumatike.
Stupanje na snagu ovog pravilnika je tokom minule dve godine odlagano posle primedbi da bi to bio preveliki trošak za gradane, ali nedavno je odlukom ministra saobracaja Milutina Mrkonjica uneta pomenuta odredba koja pravilnik precizira u vezi sa meteorološkim uslovima kada je neophodna upotreba zimske opreme.

zimske gume,anketa,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 29.10.2012 god.

 Povodom obelezavanja stogodisnjice Kumanovske bitke, juce su kod spomenika pobede srpske vojske na Zebrnjaku u Makedoniji, vence su polozili predsednik Srbije Tomislav Nikolic, premijer Ivica Dacic, ispred Pokreta Dveri Bosko Obradovic, nacelnik Generalstaba VS general-potpukovinik Ljubisa Dikovic, predsednik RS Milorad Dodik. Svecanosti je prisustvovalo nekoliko stotina gradjana sa jedne i druge strane granice.
Kumanovska bitka, za koju se smatra da je odlucila ishod Prvog balkanskog rata, vodjena je 23. i 24. oktobra 1912. u okolini Kumanova izmedju srpske i turske vojske. Srpska vojska je izgubila više od 4.500 ljudi u toj bici, a ostaci 800 vojnika nalaze se u spomen-kosturnici na Zebrnjaku u Makedoniji.

 

 

VESTI - Vlasotince 27.10.2012 god.

 Sveta Petka, praznik koji se obelezava 27. oktobra, je slava mnogih porodica u Vlasotincu. Tim povodom, svake godine odrzava se vasar koji traje po nekoliko dana. Posecenost je i ove godine bila velika iako vremenski uslovi nisu bili pogodni.
Svoju slavu Svetu Petku rezanjem slavskog kolaca obelezila je i SNS Vlasotince, uz prisustvo koalicionih partnera i brojnih gostiju.

sns,vlasotince,slava,www.vlasotince.tv,rtv vlasotince

 

VESTI - Vlasotince 26.10.2012 god.

 U sali SO Vlasotince odrzano je predavanje na temu: Prevencija, rano otkrivanje i lecenje raka dojke danas, o cemu je govorila prof. dr Sladjana Filipovic. Ona je rekla da redovna samokontrola dojki jednom mesecno nakon ciklusa omogucava rano otkrivanje raka dojke koji je izleciva bolest ukoliko se otkrije na vreme. Filipovic je govorila o tome da treba znati koje korake preduzeti za prevenciju raka dojke.
Broj novoobolelih žena od raka dojke na podrucju Srbije godišnje iznosi izmedu 2 500 i 2 800. Broj umrlih od raka dojke je oko 1 200 godišnje.

sladjana filipovic,prevencija raka dojke,lecenje,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 26.10.2012 god.

 Na pijaci u Vlasotincu ponuda povrca je bogata. Svega ima u izobilju, cene su solidne ali i pored toga prodaja ide losije.Cene povrca su na proslogodisnjem nivou iako su ove godine ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju znatno veca.
Kupci su saglasni da je ove godine krompir znatno skuplji, staje 50 dinara za kg, koliko kostaju i plavi paradajz, sargarepa i krastavac. Spanac kosta 80, celer staje 50 dinara po korenu, prazi luk 100 dinara veza, crni luk 40, beli luk 300 dok je brokoli 100. Aleva paprika kosta 400 dinara za kg a za 100 gr potrebno je da izdvojite 50 dinara. Kupci kazu da su cene solidne ali i da je preovladala besparica. Oni koji imaju kupuju sve sto im je potrebno a ostali samo ono najosnovnije.

pijac,pijaca,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 24.10.2012 god.

 U Vlasotincu su zavrsene obe faze radova na sredjivanju ceonih fasada starih zgrada koje su deo ambijentalne celine i ogledalo grada i datiraju iz perioda posle Prvog svetskog rata. Konkretno, kuca prof. Spiridona Boskovica, ispred koje je odrzana konferencija za novinare, zidana je od 1924. do 1926. godine, kada je i useljena. U dve faze radova obnovljeno je 19 fasada koje su dobile osvezen izgled a sacuvane su i od daljeg propadanja. Za te namene opstina Vlasotince izdvojila je 7 miliona dinara.
Vlasotincu ce se na ovaj nacin vratiti stari sjaj. Za razvoj turizma treba stvoriti takav ambijent rekao je presednik opstine Vlasotince Nebojsa Stojanovic i dodao da su fasade, cija obnova ce biti realizovana kroz trecu i cetvrtu fazu i u narednoj godini, obnavljane po preporuci Zavoda za zastitu spomenika.

fasade,nove,renoviranje,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 16.10.2012 god.

 Kapitacija, odnosno placanje lekara po pacijentu, pocela je da se sprovodi od 1. oktobra u vlasotinackom Domu zdravlja. Cilj kapitacije je da pacijent ima sto kvalitetniju uslugu i da se primenom formule o kapitaciji u jednoj ustanovi ustanovi prosek rada, koji u Domu zdravlja u Vlasotincu iznosi 5,35%.
Onaj ko radi prosecno imace sto posto platu, onaj ko radi malo iznad proseka imace nesto vise, izjavila je direktorka Doma zdravlja u Vlasotincu Milena Mitrovic Stankovic. Ona je dodala da ce podaci o ucinku kvartalno biti objavljivani na sajtu RZZo.
Unapredjenje kvaliteta, bezbednost pacijenta i uspostavljanje poverenja korisnika u sistem zdravstvene zastite, samo su neki od ciljeva koje bi trebalo da ispune sve zdravstvene ustanove ukoliko zele da dobiju sertifikat o akreditaciji, koji je, za period od tri godine, dobio vlasotinacki Dom zdravlja. Trenutno je u toku postupak za reakreditaciju.
Elektronski zdravstveni kartoni u Vlasotincu su uvedeni od septembra meseca. Taj sistem omogucava dostupnost kartonima pacijenata kojima su otvoreni elektronski kartoni u nekim udaljenijim ambulantama.

milena mitrovic-stankovic,direktor,direktorka,dom zdravlja,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 12.10.2012 god.

 Na juce odrzanom regionalnom Saboru Dveri za juznu Srbiju, predstavljena je sustinska vizija Nacionalnog pokreta Srpske Dveri. Bosko Obradovic, clan Staresinstva rekao je da cilj delovanja Dveri jeste stvaranje pretpostavki za biolosku, duhovnu, ekonomsku i socijalnu, politicku, teritorijalnu, vojnu i kulturnu obnovu srpskog naroda, jer je njegovo postojanje egzistencijalno ugrozeno delovanjem stranih centara moci i jedne od naroda odvojene, moralno izopacene i kontrolisane drustveno-politicke kvazi elite.
Na jucerasnjem saboru, koji je odrzan u hotelu "Pasina cesma", prisustvovali su i Zoran Radojicic clan staresinstva, clanovi rukovodstva Predrag Mitrovic i Aleksandar Randjelovic i clanovi lokalnih poverenistva.

sabor,dveri,dveri srpske,leskovac,vlasotince,pasina cesma,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 10.10.2012 god.

 Povodom Dana opstine Vlasotince 10-og oktobra, koji se obelezava kao pomen svima koji su u oslobodilackim ratovima dali svoje zivote za slobodu ovog mesta, odrzana je svecana sednica koju je otvorio predsednik SO Vlasotince Bratislav Petrovic. Sa aktivnostima realizovanim izmedju dva oktobra i planovima za naredni period, prisutne je upoznao predsednik opstine Vlasotince Nebojsa Stojanovic.
Na sednici je prikazan 25-o minutni filmski zapis "Vlasotince u srcu" po tekstu Svetlane Stankovic, najbolji pokazatelj onoga sto je lokalna samouprava uradila izmedju dva oktobra na razvoju opstine. Potom su, u okviru oktobarskih priznanja dodeljene povelja grada Vlasotinca, diplome „10. oktobar“, pohvale i zahvalnice. Oktobarska priznanja dodeljena su uspesnim pojedincima i institucijama za znacajna ostvarenja i dostignuca. Svecana sednica zavrsena je nastupom folklornog ansambla "Crnilovic" koji je izveo igre iz Timocke krajine.

dodela oktobarskih nagrada,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 10.10.2012 god.

 Povodom Dana oslobodjenja Vlasotinca polozeni su venci u spomen i centralnom gradskom parku i ispred spomenika narodnih heroja Petra Stankovica, Sinise Janjica i Milorada Dimanica. Vence su svima koji su u oslobodilackim ratovima dali svoje živote za slobodu ovog mesta, a samo u II Svetskom ratu poginulo je 300 žitelja Vlasotinca i okoline, polozili predstavnici SO Vlasotince, organizacije rezervnih vojnih staresina, SUBNOR-a, udruzenja boraca rata 1990. godine, udruzenja ratnih vojnih invalida i Saveza udruzenja boraca NOR-a. Vlasotince je nekoliko puta oslobadjano, prvi put 30. septembra 1941. godine, rekao je Stojan Stamenkovic, predsednik SUBNOR-a.

polaganje venaca,staro groblje,park,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 09.10.2012 god.

 Radovi koji se odvijaju na mostu "Gazela" u Vlasotincu teku planiranom dinamikom. Zavrseni su zemljani radovi i iskopi, uradjeno je tzv. ankerisanje i postavljeni su jarmovi koji sluze za prihvatanje dodatnog opterecenja, rekao je inzenjer i sef gradilista Dragan Pavlovic.
Prvobitno je bilo planirano da se radovi izvode u dve smene ali, za sada, za time nema potrebe. Radnici GP "Mostogradnja", koje je izvodjac radova, imaju produzeno radno vreme od 7 do 17h. Kada se bude radila betonaza kolovozne ploce radice se u dve a po potrebi i u tri smene, naglasio je Pavlovic. On je dodao da projektom nije bilo predvidjeno prosirenje pesackih staza sto moze dovesti do probijanja roka za nekih 15-ak dana. Radovi, ciji je investitor JP "Putevi Srbije" poceli su 3. septembra a njihov zavrsetak predvidjen je za 80 kalendarskih dana.

radovi na mostu,gazela,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 08.10.2012 god.

 U galeriji KC u Vlasotincu odrzana je izlozba minerala, nakita i numizmatike. Srboljub Jankovic, predsednik drustva Geovlasina Vlasotince, koje je organizator izlozbe, ima nameru da dva puta u toku godine organizuje ovakve izlozbe u Vlasotincu koje su, prema njegovim recima, veoma posecene u Beogradu i Novom Sadu.
Lepota minerala i nakita moze se pribliziti preko predavanja, rekao je Jankovic koji je, ovoga puta, odrzao predavanje o biserima. On je rekao da se biseri mogu ocuvati i do 150 godina ukoliko se pravilno ciste i odrzavaju. Posetioci izlozbe, pored brojnih, jedinstvenih primeraka kvarca mogli su videti i "morion", kamen star preko 5 hiljada godina koji potice iz Brazila. Kako smo saznali, kolevka dijamanata je Indija iako u toj zemlji vise nema rudnika dijamanata. Najlepsi dijamanti bruse se u Izraelu, rekao nam je Slobodan Stevanovic, jedan od retkih brusaca i kolekcionara koji je tu tehniku izucio u Rusiji.

izlozba minerala,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 04.10.2012 god.

 U okviru Decije nedelje, u centralnom gradskom parku u Vlasotincu odrzan je javni likovni cas na kojem su deca pokazala svoju kreativnost i mastovitost. Programske aktivnosti odvijale su se pod sloganom "Rastemo kao jedno - bolji smo zajedno". Povodom dana skole, u ponedeljak 8. oktobra bice odrzani finalni susreti fer-plej turnira nakon cega ce biti predstavljen skolski informator. Svecana sednica zakazana je za 18h.

djaci crtaju,skola,osmi oktobar,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 01.10.2012 god.

 Letaci motornih zmajeva okupljaju se par puta u toku godine. Milutin Stanojevic, zmajar iz Vlasotinca prisustvovao je na brojnim aeromitinzima i dobar deo onoga sto je video pokusao je da prenese u svoje rodno mesto. I uspeo je u svojoj nameri. On je izgradio mini aerodrom u Vlasotincu na kojem su se, pre nekoliko dana, okupili zaljubljenici u ovaj sport.
Zmajeva nije falilo a piloti ovih letelica nadmetali su se ko ce sleteti najpreciznije na stotinak metara dugacku pistu. Medju njima se nasao i Vladan Ugljesic, visestruki sampion Srbije u voznji motornim zmajem iz Sapca, opstina Bogatic, konstruktor letelica i instruktor letenja vec 20 godina, koji je na nedavno odrzanom aeromitingu u Smederevu bio najprecizniji u sletanju bez motora.
Na vlasotinacki aerodrom sleteli su zmajari iz Smedereva, Jagodine i drugih gradova. Zmajari, kako smo saznali, lete obicno na oko 300 metara,jer je sa te visine panorama najlepsa. A sa visine od oko 1 500 m padobranac je izveo skok kojim je osetio nebo i doziveo lepotu slobodnog pada. Ove godine letaci motornih zmajeva okupili su se u Vlasotincu zarad druzenja i razmene iskustava a iduce godine ce najverovatnije uslediti i takmicarski deo.
Inace, zmajarstvo je rekreacioni i takmicarski sport srodan vazduhoplovnom jedrilicarstvu, ali koji koristi mnogo jednostavniju konstrukciju koja se sastoji od metalnog kostura preko koga je razapeto platno zmaj, sa pilotom koji visi u vezama ispod krila i koji kontrolise let menjanjem položaja tezista.

motorni zmajevi,Milutin Stanojevic,Vladan Ugljesic,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 01.10.2012 god.

 U OS "8. oktobar" u Vlasotincu otvorena je decija nedelja, u okviru koje ce se do 8. oktobra odvijati sadrzajne aktivnosti koje ce odvijati pod sloganom "Rastemo kao jedno - bolji smo zajedno". Na prvom skolskom casu odrzana je konvencija o pravima deteta a potom i pozorisna predstava "Sreca" po tekstu Lele Stojanovic. Akcija "Deca - deci" trajace do 5. oktobra. Na panoima u holu skole postavljene su odabrane ceduljice na koje su ucenici ove skole preneli neka svoja razmisljanja. Dan skole "8. oktobar" bice obelezen iduceg ponedeljka kada ce biti organizovani finalni susreti fer plej turnira. Istoga dana bice predstavljen skolski informator a odrzace se i svecana sednica. Programske aktivnosti pripremila je Komisija za proslave - prijatelji dece.

osmi oktobar,skola,konferencija,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 28.09.2012 god.

 Dveri nastavljaju da upozoravaju javnost deljenjem letaka, kojima pokusavaju da objasne zasto je danas vazno spreciti odrzavanje gej parade, jer je, po mišljenju Dveri, ona samo prvi korak ulaska ideologije homoseksualizma u porodice, decje vrtice, skole... Akcija deljenja letaka otpocela je danas u Vlasotincu a ista ce se odvijati i u narednim danima. Na ovaj nacin Vlasotincani ce biti upoznati sa cinjenicom da gej-parada nije borba za ljudska prava vec manifestacija totalitarne ideologije, kao i pozivanje drugih opozicionih stranaka i drustvenih grupa da im se pridruze u borbi protiv gej parade. Dveri kazu da imaju razumevanje za probleme LGBT-osoba, ali da su protiv afirmacija ideologije homoseksualizma.
Deljenjem letaka, oni pozivaju gradjane da kazu STOP gej paradi u Srbiji i totalitarnoj ideologiji homoseksualizma, koja nam se servira kroz pricu o ljudskim pravima i STOP promociji homosekualizma maloletnim licima!

dveri srpske,gej,gej parada,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 27.09.2012 god.

 Juce je odrzana 3. po redu sednica SO Vlasotince. Na dnevnom redu nasle su se 22 tacke, imajuci u vidu da je naknadno, na predlog odbornika Grupe gradjana "Privrednici Vlasotinca", iz dnevnog reda povucena 6. tacka a to je predlog odluke o izmeni odluke o naknadama odbornika i clanova radnih tela SO Vlasotince. Odbornici su juce usvojili i predlog odluke o dodeli Oktobarskih priznanja, u vidu zahvalnica, diploma i povelja, brojnim zasluznim pojedincima i ustanovama. Na Skupstini je usvojena odluka kojom ce SO Vlasotince zatraziti od nadleznih drzavnih organa Republike Srbije, da radi ostvarivanja prava ove opstine, sud opste nadleznosti u Vlasotincu bude organizovan kao Osnovni sud, a ne kao sudska jedinica Osnovnog suda u Leskovcu kakav status ima po postojecoj organizaciji mreze sudova. Ostale tacke dnevnog reda vecinom glasova su usvojene sem izvestaja o radu Sportskog saveza Vlasotince za 2011, zato sto je, kako je obrazlozeno, finansijski izvestaj nepotpun.

skupstina,sednica,sednica skupstine,so vlasotince,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 24.09.2012 god.

 Sasa Milenkovic, nas dugogodisnji kolega i medicinski tehnicar u vlasotinackom Domu zdravlja, preminuo je, nakon krace bolesti, u subotu 22. septembra u 40 - oj godini zivota. U izuzetno bogatoj, raznovrsnoj i dinamicnoj karijeri, bavio se kulturnom politikom u cilju ocuvanja kulturnog nasledja, bio je voditelj brojnih emisija kolaznog tipa i clan brojnih udruzenja.
Pamticemo ga po vrsnom znanju i entuzijazmu kojim je zracio. Sasa Milenkovic, sahranjen je u nedelju 23. septembra na vlasotinackom groblju, uz prisustvo velikog broja rodjaka i prijatelja.

Sasa Milenkovic,gonza,ckodra,voditelj,spiker,reporter,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 24.09.2012 god.

 U Vlasotincu su instalirani video nadzori, a isti ce se obavljati za nekoliko dana jer je u toku obucavanje policajaca za rukovanje opremom, dobijenom iz projekta PBILD.
Video kamere su postavljene na Trgu oslobodenja, Dragoljuba Petkovica i u ulici Dvanaesta brigada.
Ovim projektom obuhvacene su najvaznije ulice kako bi se povecala bezbednost u saobracaju, a osim ovih ulica, video kamere ce biti postavljene kod autobuske stanice i na ulazu i izlazu iz Vlasotinca. Sistem ce se nadzirati iz Policijske uprave cime ce znatno biti olaksano pracenje saobracaja na ovim prometnim saobracajnicama.

kamere,video nadzor,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 21.09.2012 god.

 Ponuda povrca na pijacnim tezgama u Vlasotincu je dosta dobra. Obiluju sve povrtaske vrste a najzastupljenija je paprika. Ponuda voca je nesto slabija. Cene su na istom nivou kao i prosle nedelje. Kupci i zadovoljni i nisu. Kazu da su cene pristupacne ali da su plate male.
Poljoprivreda je tezak posao. Zahteva puno odricanja. Ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju su velika a dobit, ove godine, i nije neka. Osecaju se posledice suse, kazu prodavci.

pijac,pijaca,cene,visoke,prodavci,kupci,nezadovoljni,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 19.09.2012 god.

 Obuka za popisivace za predstojeci popis poljoprivrede, na podrucju nase opstine, pocela je 17. a trajace do 21. septembra. Kandidati za popisivace duzni su da prisustvuju instruktazi u okviru koje ce biti organizovano i testiranje, na osnovu cijih rezultata ce biti izvrsen i konacan izbor onih koji ce raditi na popisu. Najmanji broj bodova, po osnovu odredjenih kriterijuma, je 8 a najveci 17 bodova. U nasoj opstini, popisivanje ce vrsiti 13 a u selima 23 popisivaca. Prioritet imaju kandidati koji se nalaze na evidenciji NSZZ a obavljali su pritom poslove poljoprivrednih savetodavaca, rekao je Bojan Cvetkovic, zamenik predsednika popisne komisije.
Pripreme za popis poljoprivrede pocele su 2008. godine, da bi sav posao bio zavrsen do 2014. godine. Metodoloski, ovaj posao spada u jedan od najsloženijih. Poslednji popis poljoprivrede uradjen je jos davne 1960. godine. Inace, popis pocinje 1. oktobra i trajace do 15. decembra a upitnik je potpuno uskladen sa regulativom Evropske unije.
Ocekivanja su da posle 1. novembra bude zavrseno oko 60 odsto posla i tada bi statisticari trebalo da naprave presek stanja sprovedenog popisa.

popis poljoprivrednika,popis,poljoprivreda,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 19.09.2012 god.

 Poskupljenja u septembru najavili su gotovo svi proizvodaci. Mesecni troskovi za grejanje i hranu skacu za petinu.
I tu nije kraj. Još jedan talas poskupljenja najavljen je i u oktobru. Prosecnoj cetvoroclanoj porodici u kojoj dva clana zaraduju, recimo, po 50.000 dinara mesecno, ostaje da smanje izdatke za gorivo i hranu ili da svedu zivot samo na ove dve stavke. Nasi sugradjani kazu da, sa svojim primanjima, ne mogu da kupe sve sto im je potrebno vec kupuju samo ono najneophodnije.
Oni koji nisu hteli da govore pred kamerom, uglavnom su imali negativne komentare. Nihova jedina rec bila je dovoljna da okarakterise poskupljenja koja su nas zadesila, a ta rec bila je - "katastrofa". Na to bi dodali, "sta bismo drugo mogli da kazemo".

anketa,poskupljenja,visoke cene,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 18.09.2012 god.

 Radnici JKP "Komunalac" Vlasotince intenzivno rade na odrzavanju zelenih javnih povrsina, sto podrzumeva kosenje i uredjenje prema utvrdjenom programu rada. U susnom periodu trava se sasusi i pozuti. Tako izgledaju sada travnate povrsine u parku kod Autobuske stanice u Vlasotincu ali ne mogu ostati ne pokosene, rekao je uposljenik JKP "Komunalac" Vlasotince Milan Stankovic.
U JKP "Komunalac" u Vlasotincu uposljeno je 45 radnika.

komunalac,kosenje trave,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 17.09.2012 god.

 Radovi na rekonstrukciji mosta "Gazela" preko reke Vlasine u Vlasotincu, koji su poceli 3. septembra, trebalo bi, prema projektu, da budu zavrseni za 80 dana, rekao je u izjavi za RTV Vlasotince inzenjer Dragan Pavlovic.
Vrednost radova na rekonstrukciji mosta, procenjena je na 17 miliona dinara. Sredstva je obezbedilo JP "Putevi Srbije" a izvodjac radova je GP "Mostogradnja". Zbog radova kretanje vozila na mostu Gazela potpuno je obustavljeno, a novi rezim saobracaja u Vlasotincu odvija se prema projektu saobracajne signalizacije koji je odobrilo Ministarstvo za infrastukturu i energetiku. Most "Gazela" deo je drzavnog puta na deonici Leskovac - Svodje.

rekonstrukcija mosta,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 15.09.2012 god.

 15. septembra 1918. godine doslo je do proboja Solunskog fronta. Srpska vojska, oporavljena na Krfu, uz pomoc saveznika Francuza izvojevala je slobodu srpskom narodu. Tim povodom, palima tokom proboja Solunskog fronta, danas su kod spomenika u centralnom gradskom parku u Vlasotincu, polozeni venci. Vence su polozili predstavnici SO Vlasotince, udruzenja potomaka ratnika 1912. godine, udruzenja boraca rata 1990. godine, organizacije rezervnih vojnih staresina Vlasotince, OO SUBNOR-a i udruzenja ratnih vojnih invalida.

polaganje venaca,solunci,borci,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 13.09.2012 god.

 Polaganje vozackog ispita kostace od jeseni oko 600 evra, posto ce 25. oktobra na snagu stupiti novi pravilnik o obuci vozaca. Osim vise cene, vozace ceka i veci broj casova i obavezna teorijska nastava.
Svi oni koji su zainteresovani da do vozacke dozvole dodju po starim uslovima imaju na raspolaganju još malo vremena, jer ce period prilagodjavanja trajati tri meseca. Sve ostale ceka i duza i skuplja obuka.
Osim vece cene, novi pravilnik predvidja po 40 casova teorije i prakse, video nadzor na nastavi i ispitu, kao i polaganje prve pomoci kao zasebnog ispita. Obuka po starim propisima mora biti zavrsena do 25. januara iduce godine. Ukoliko obuka ne bude zavrsena do navedenog datuma, kandidati ce morati ceo proces osposobljavanja da ponove po novim propisima, i to ispocetka, sto je dodatni trošak novca i vremena.

auto skola,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 12.09.2012 god.

 Mada je grejna sezona jos daleko, cena drva je ovih dana skocila sa 3000, do cak 3 900 dinara po kubiku, a pojedini prodavci najavljuju nova poskupljenja. Prodavci drva kazu da je cena kubnog metra drva povecana zbog znatnog skoka evra u odnosu na proslu godinu. Oni kazu da je u opstem poskupljenju svih proizvoda poskupeo i ogrev, i njima se ne isplati da prodaju drva ispod 3 000 dinara po kubiku. 80% stanovnistva u Vlasotincu greje se na drva. Kupovina drva postala je nocna mora za prosecne gradjane Vlasotinca, ali, kako su nam rekli, i pored malih plata moraju da ih obezbede jer je grejanje na struju znatno skuplje.
Nadlezni u preduzecu Srbijasume isticu da se i pored pojacane kontrole ovih dana sve vise beleze bespravne sece drzavne sume, cemu pribegava sve veci broj ljudi zbog nedostatka novca.

anketa,drva za ogrev,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 12.09.2012 god.

 8. septembra, u hali Zemun u Beogradu, odrzano je prvenstvo Srbije u kik boksu, disciplina LOU KIK. Sokol Arsic - kik bokser iz Vlasotinca tom prilikom osvojio je zlatnu medalju.
Na prvenstvu su ucestvovala 54 takmicara.

sokol arsic,kik boks,kik boks,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 10.09.2012 god.

 Domacice u Vlasotincu su pocele da pripremaju zimnicu za predstojecu jesen. Na vlasotinackoj pijaci je dobra ponuda paprike za ajvar. Iako su cene pristupacne za sada se kupuju manje kolicine.
Spremanje zimnice je pocelo ali nema se para dovoljno da bi se kupilo koliko treba, mnogo toga treba za zimu. Da su plate vece cene bi bile u redu, ali na ove plate skupo je, kazu domacice. Zbog rasta stope inflacije koja bi, kako ekonomisti predvidjaju, skocila do kraja godine i do 10%, gradjani ce morati da stegnu kais i odreknu se nekih stvari. Mnogi se nadaju novim snizenjima na tezgama, ili nekim „akcijama“ u hipermarketima, gde takodje mogu da nabave povrce za zimnicu po povoljnim cenama i to na pocek.

pijac,zimnica,anketa,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 07.09.2012 god.

 Na teritoriji opstine Vlasotince od pocetka godine do sada registrovano je 152 pozara, sto je povecanje za 48, u odnosu na isti period prosle godine, rekao je komandir Vatrogasno spasilacke jedinice u Vlasotincu Dragan Stamenkovic.
U selu Kukavica zabelezen je povecan broj pozara u poslednjih nekoliko dana. Ekipe Vatrogasno spasilacke jedinice Vlasotince intervenisu u tom mestu po nekoliko puta dnevno. Ono sto je neuobicajeno jeste da pozari bukte na istim lokacijama. Stamenkovic navodi da su u poslednjih nekoliko dana angazovane sve raspolozive jedinice zbog izostanka pomoci vatrogasaca iz Leskovca, imajuci u vidu veliki broj pozara na podrucju Jablanickog okruga. Inace, prosle godine je na teritoriji opstine Vlasotince zabelezen najveci broj pozara jos od osnivanja Vatrogasno spasilacke jedinice 1982. godine.

vatrogasci,pozar,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 07.09.2012 god.

 Opstina Vlasotince i udruzenje Roma Vlasotince obezbedili su za 6 srednjoskolaca romske populacije skolski pribor zahvaljujuci finansijsoj podrsci DILS-a u iznosu od 130 hiljada dinara. Podela pribora obavljena je u prostorijama udruzenja Roma Vlasotince. U narednom periodu udzbenici i skolski pribor bice dodeljeni i osnovcima. Radi se o deci iz socijalno ugrozenih porodica.

deljenje skolskog pribora,romi,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 06.09.2012 god.

 Pocela je obnova „Donjeg mosta“ ili mosta „Gazela“ u Vlasotincu a radove izvodi Javno preduzeca Mostogradnja a finasiraju Putevi Srbije.
Planirano je da radovi budu završeni za tri meseca. Saobracaj se u zoni mosta odvija prema novopostavljenoj signalizaciji. Ovaj most star je cetiri decenije.

obnova donjeg mosta,gazela,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 19.07.2012 god.

 U okviru projekta "Prijavi se, trazi posao" odrzana je druga po redu konferencija za novinare na kojoj su predstavljeni rezultati istog. Projekat se finansira u okviru zajednickog programa UN u juznoj Srbiji pod nazivom "Odrzanje mira i inkluzivni lokalni razvoj" PBILD a sprovodi ga Drustvo za edukaciju Roma Vlasotince u saradnji sa lokalnom samoupravom i NSZZ. Edukacija, koja je pocela 10. oktobra, odvijala se po etapama. Cilj je edukacija romske populacije i njihovo osposobljavanje za rad i zaposljavanje. Osnovne aktivnosti projekta su pored edukacije, zavrsni ispit polaznika, sestomesecno promovisanje i sumiranje rezultata. Nedavno je u sali SO Vlasotince podeljeno 41 resenje o uspesno zavrsenoj obuci a Romi su izrazili interesovanje za pravljenje kolaca i peciva, stolarsku i automehanicarsku delatnost. Izabrano je i 20 promotera koji su obilazili svoje sunarodnike i upoznavali ih sa benefitima projekta. Oni su do sada sproveli 174 posete i prikupili 700 upitnika sa terena, o cemu je govorio menadzer projekta Jovan Jovic.
Opsti cilj projekta je postignut. Za sada su radni odnos zasnovala dvojica, Denis Randjelovic i Vladimir Zdravkovic. Iz NSZZ receno je da postoje posebni konkursi za Rome koji su po kriterijumima za stepen nizi, za sta je potrebno obratiti se savetniku koji bi ih uputio. Predstavnik PBILD-a Marina Babovic pomenula je da ima zainteresovanih donatora koji bi finasirali ovakve ili slicne projekte, na sta se je nadovezao Marinko Djoredjevic ispred kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Vlasotince, pomenuvsi projekat koji podstice volonterizam.

prijavi se trazi posao,romi,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 17.07.2012 god.

 Sinoc je u galeriji KC u Vlasotincu odrzana projekcija filma "Mobi Dik - zemlja koja plovi" autora Nebojse Ilica iz Vlasotinca. Istovremeno je otvorena mini izlozba slika autora Bratislava Bate Andjelkovica iz Vucja, o kome je Ilic snimio, visestruko nagradjeni, dokumentarni film.
Podsetimo, Ilic je na jubilarnom 50. medjunarodnom turistickom festivalu filma, koji je odrzan u gradu Lece u Italiji od 20. do 24. juna, osvojio "Gran prix" nagradu za najbolji religiozni turisticki film "Put na Goru". Na festivalu su predstavljeni turisticki promotivni i kulturoloski filmovi, odnosno sve ono sto je trenutno u domenu najbolje svetske produkcije u ovom zanru.

nebojsa ilic ilke,bata vucje,mobi dik,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 16.07.2012 god.

 Danas su poceli radovi na asfaltiranju dela puta u Konopnici, duzine 400 metara. Radovi, koje izvodi PZP "Vranje", bice privedeni kraju u toku sutrasnjeg dana, rekao je predsednik opstine Vlasotince Nebojsa Stojanovic.
Deo puta koji se danas asfaltira povezuje Vlasotince, Konopnicu i Stajkovce.

asfaltiranje,konopnica,stajkovce,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 09.07.2012 god.

 Danas je na podrucju opstine Vlasotince doslo do prekida u vodosnabdevanju, zbog pripremnih radova na ugradnji pumpe koja je obezbedjena sredstvima lokalne samouprave. Postavljanjem pumpe trebalo bi da bude resen dugogodisnji problem vodasnabdevanja u Vlasotincu i okolnim selima, izjavio je za RTV Vlasotince predsednik opstine Vlasotince Nebojsa Stojanovic. Druga pumpa, obezbedjena preko konzorcijuma za realizaciju iz EU, bice postavljena za dva meseca, kao rezervna varijanta, rekao je direktor JKP "Vodovod" Vlasotince Nebojsa Stojanovic.
Problem vodosnabdevanja prisutan je dugi niz godina, tokom leta, zime, kisnog perioda... Gradjani Vlasotinca jesu ogorceni zbog toga. Jedni smatraju da ce postavljanjem nove pumpe taj problem biti resen dok drugi nisu bas optimisticni. Ali, oko jedne stvari se jesu slozili, a to je da je pumpu trebalo postaviti mnogo ranije a ne sada tokom tropskih vrucina.

pumpa za vodu,vodosnadbevanje,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 06.07.2012 god.

 Projekcijom nagradenih filmova sa Medunarodnog etnografskog festivala sinoc je otpocela kulturno-turisticka manifestacija „Leto u Vlasotincu“ (LUVL). Prema recima direktora KC u Vlasotincu Sladjana Tasica, program, koji ce se odvijati u narednih mesec dana, ce biti sadrzajan i raznovstan.
Visi kustos etnografskog muzeja u Beogradu i organizator etnografkog festivala Sasa Sreckovic pomenuo je da je Selekciona komisija ovoga puta u okviru medjunarodnog etografskog festivala uvrstila filmove koji u sadrzaju nemaju samo konstataciju ili opis stanja i dogadjja, nego se bave dinamikom odnosa onih koji voljno i nevoljno u njima ucestvuju. Kod izbora filmova za informativnu sekciju prednost su imali filmovi bogati cinjenicama o etnografskom kulturnom nasledju, folkloru, drustvenim i kulturoloskim konfliktima, ljudskom iskustvu i stavu prema okruzenju, kazao je Sreckovic.
Otvaranju manifestacije prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, uz ciju svesrdnu podrsku ce se odvijati brojna desavanja kojima ce kulturni zivot vlasotincana biti obogacen. Inace, prosle godine u isto vreme, manifestacija "Leto u Vlasotincu" otpocela je projekcijom dokumentarnih filmova sa "Beldoks" festivala.

vlasotinacko leto,projekcija filmova,2012,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 04.07.2012 god.

 Dan boraca u Vlasotincu obelezen je polaganjem venaca na spomen obelezje kod Starog groblja, poginulim borcima u Narodno oslobodilackoj borbi u Drugom svetskom ratu.
Dan boraca, koji je nazivan i "praznik ustanka naroda Jugoslavije", obelezavao je godisnjicu sednice Politbiroa Centralnog komiteta Komunisticke partije Jugoslavije, odrzane 4. jula 1941. godine u Beogradu, na kojoj je donesena odluka o podizanju oruzanog ustanka. Dan boraca je za drzavni praznik proglasen 26. aprila 1956. godine i proslavljao se svake godine u citavoj zemlji. Ukinut je 2001. godine odlukom Vlade Srbije. Praznik se i danas, nezvanicno, obelezava u organizaciji Saveza udruzenja boraca narodno oslobodilackog rata.

dan boraca,2012,vlasotince,staro groblje,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 29.06.2012 god.

 Juce je odrzana 2. po redu sednica SO Vlasotince. U dnevni red, koji je bio sacinjen od 21. tacke, naknadno su uvrstene jos tri. I to, razresenjenje clana komisije za izbor, imenovanja, mandatna i administrativna pitanja Vladimira Kocica i imenovanje clana iste Sase Djokica. Tajnim glasanjem izabrani su clanovi Opstinskog veca opstine Vlasotince Miodrag Tasic - doktor, Zvonimir Jovic - ucitelj i Vladimir Kocic - elektrotehnicki inzenjer elektronike. Nije usvojen predlog odbornicke grupe Nova Srbija, da se iz dnevnog reda izostavi i odlozi za narednu sednicu Skupstine tacka 19, a to je predlog resenja o razresenju i imenovanju clanova skolskih odbora osnovnih i srednjih skola na teritoriji opstine, zbog postovanja zakonitosti i Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja. Sve tacke dnevnog reda su usvojene, bez diskusije, izuzimajuci neke sitne zamerke.

skupstina,vlasotince,opstina,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 25.06.2012 god.

 Internat u Vlasotincu polako dobija novo lice. Uskoro ce biti potpuno sredjen i predat na korišcenje. Znacajna sredstva za obnovu zgrade, koja ce biti jedno od kulturnih središta, uložili su lokalna samouprava i Republika Srbija.

internat,obnovljen,2012,vlasotince,renoviran,renoviranje,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 20.06.2012 god.

 Prioritet za obelezavanje pesackih prelaza imaju one lokacije gde je saobracajno opterecenje vece i bezbednost ucesnika u saobracaju smanjena. Danas se je u Vlasotincu intenzivno radilo na obnovi i obelezavanju horizontalne signalizacije. Postavljeni zastitni stubici, odnosno usporivaci saobracaja, kako bi se obelezavanje horizontalne signalizacije obavilo nesmetano, nisu bili prepreka nesavesnim vozacima koji su tuda prolazili. Vozaci nisu sacekali da se farba osusi, a prelaskom iz jedne trake u drugu doprineli su da horizontalna signalizacija izgleda ovako.

obelezavanje puta,nesavesni vozaci,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 15.06.2012 god.

 Deset nezaposlenih ljudi iz Vlasotinca proci ce obuku i dobiti neophodnu opremu kako bi pokrenuli proizvodnju meda, i svojim privrednim aktivnostima dali doprinos brzem ekonomskom oporavku lokalne zajednice i smanjenju broja nezaposlenih u opstini. Sporazum o dodeli sredstava potpisali su danas predstavnici Americke agencije za medjunarodni razvoj USAID i opstine Vlasotince, koji su za ovu aktivnost izdvojili 10 hiljada americkih dolara.
Ovaj sporazum deo je realizacije Akcionog plana za razvoj omladinskog preduzetnistva, koji je opstina Vlasotince usvojila uz podrsku USAID-a pocetkom 2012. godine. Njime je obezbedjeno i sestomesecno strucno savetovanje, tokom kojeg ce novim vlasotinackim privrednicima biti omoguceno da probleme u proizvodnji resavaju uz pomoc proverenih strucnjaka.

usaid,stipendije,pcelarima,pcelarstvo,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 14.06.2012 god.

 Povodom Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, Crveni krst Vlasotince organizovao je, u restoranu "Veteran" u Vlasotincu, svecanost na kojoj su urucena priznanja dobrovoljnim davaocima krvi i radnim organizacijama. Uvodno izlaganje o radu Crvenog krsta na polju davalastva podneo je Petar Valcic.
Na konkursu na temu "Krv zivot znaci" pristiglo je dosta radova a najbolji su nagradjeni. Davaoci krvi, dali su oko 2 hiljade boca dragocene tecnosti. Svetski dan krvi u Vlasotincu, pod sloganom "Svaki davalac krvi je heroj", obelezava se po 10-i put. Na svecanosti su urucena priznanja clanovima i aktivistima, gradjanima i organizacijama za 5, 10, 20 i 35 davanja krvi. U znak priznanja za izuzetne rezultate na omasovljavanju dobrovoljnog davanja krvi, plaketa "Najhumanija sredina" dodeljena je Direkciji za urbanizam i izgradnju. Ovom prilikom uruceni su i srebrni znakovi i medalje za visegodisnji dobrovoljni rad u organizaciji. Medalju Crvenog krsta Srbije, koja se dodeljuje za aktivnost pojedinaca i organizacije za najmanje 15 godina rada, dobila je Verica Jevtic.

svetski dan,davaoci krvi,crveni krst,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv,restoran veteran

 

VESTI - Vlasotince 13.06.2012 god.

 Danas su u basti restorana "Gunjetinac" u Vlasotincu, predstavljeni benefiti projekta "Pomoc u kuci" starim i bolesnim osobama, koji se na podrucju opstina Vlasotince i Crna Trava sprovodi 6 meseci. Projekat finansira delegacija EU uz podrsku Ministarstva rada i socijalne politike. Pomoc i neophodna nega pruzaju se starijim osobama u oko 500 domacinstava. Pored 42 gerontodomacice, koliko ih je uposljeno pri Centru za socijalni rad, danas je sedmodnevnu obuku zavrsilo jos 20. One ce ubuduce imati akreditovan program koji ce biti u skladu sa zakonskim okvirima. Opstina Vlasotince bice medju prvima u Srbiji po postignucima u oblasti reformske zastite.
Po sest gerontodomacica finansiraju dve opstine, istakao je direktor Centra za socijalni rad opstina Vlasotince i Crna Trava Momcilo Ignjatovic. Vrednost projekta je 84 hiljade evra, od cega je 74 hiljade obezbedila delegacija EU a ostatak opstina Vlasotince. Ovim projektom, u koji bi se trebalo ukljuciti vise institucija, starije i bolesne osobe dobile su neophodnu negu i pomoc a nezapolene osobe i interno raseljena lica posao.

socijalno,konferencija,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 13.06.2012 god.

 Najboljim studentima sa podrucja opstine Vlasotince danas su urucene novcane nagrade u iznosu od po 15 hiljada dinara. "Ovo je mali znak paznje studentima koji dobro uce" rekao je predsednik opstine Vlasotince Nebojsa Stojanovic i dodao da zasluzuju mnogo vise.
Medju nagradjenima je 33 buducih doktora, inzenjera, menadzera, profesora, ekonomista i drugih strucnjaka.

studenti,nagrade,novcane nagrade,vlasotince,2012,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 11.06.2012 god.

 U sali vlasotinacke gimnazije "Stevan Jakovljevic", danas su dodeljene diplome maturantima generacije 2011/2012. godine. Najboljim ucenicima su urucene i knjige.
Direktor gimnazije Zivan Susulic pozeleo im je uspeh u buducem radu kao i da upisu zeljene fakultete.
Djakom generacije proglasena je Maja Ristic.
Svecanoj dodeli diploma maturantima vlasotinacke gimnazije prisustvovali su njihovi roditelji.

gimnazija,stevan jakovljevic,dodela diploma,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 09.06.2012 god.

 U Vlasotincu je danas, na nekoliko lokacija, organizovana akcija prikupljanja otpada pod sloganom "Veliko spremanje Vlasotinca". Ucenici OS "8. oktobar" sakupljali su smece u gradskom parku, Nemanjinoj, Dusanovoj i ulici Marka Oreskovica.
Oni zele da Vlasotince bude cistije, a njihovo aktivno ucesce je mali doprinos svemu tome. Kako su nam rekli, s vremena na vreme treba organizovati ovakve akcije, zato sto ljudi svojom nemarnoscu zagadjuju zivotnu sredinu. Po njihom misljenju, nakon organizovanog ciscenja smeca, kroz nekoliko sati, ponovo ce ga biti na sve strane.
Akcija prikupljanja otpada odrzava se svake godine povodom Svetskog dana zastite zivotne sredine 5. juna.

osistimo srbiju,2012,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 08.06.2012 god.

 U Galeriji Kulturnog Centra u Vlasotincu odrzana je izlozba ucenickih radova kojom su predstavljeni postignuti rezultati po obrazovnim profilima. Buduci srednjoskolci koji se opredele da pohadjaju Tehnicku skolu u Vlasotincu mogu da izaberu gradjevinarstvo ili arhitekturu, ekonomiju, masinstvo ili tekstilstvo. Sva zanimanja su kreativna a kroz teoriju i praksu ucenici ce steci nova znanja i vestine. Novina u masinskoj struci je osnivanje ucenickog preduzeca koje ce se baviti reparacijom i restauracijom polovnih automobila. Iz oblasti tekstilstva ucenice su predstavile modele koje su same dizajnirale. Kvalitetno obrazovanje i osposobljenost za rad u struci su dugorocna orijentacija Tehnicke skole sa velikim ambicijama i znacajnim potencijalima. Ucenici ove skole ucestvovali su na raznoraznim takmicenjima i osvajali brojne nagrade.

tehnicka skola,promocija,izlozba,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 06.06.2012 god.

 Danas je odrzana prva konstitutivna sednica SO Vlasotince. Na dnevnom redu naslo se je 10 tacaka. Nakon izbora verifikacionog odbora, isti je podneo izvestaj na osnovu uvida u izvestaj izborne komisije o sprovedenim izborima za odbornike SO Vlasotince odrzanim 6. maja. Glasanje se odvijalo na 58 birackih mesta, od toga izbori su ponovljeni na 2 biracka mesta, u opstinama Ravni Del i Komarica. Odbornickim kandidatima potvrdjeni su mandati raspodeljeni u 6 izbornih listi po utvrdjenom redosledu na izbornim listama. Tajnim glasanjem za predsednika Skupstine opstine Vlasotince izabran je Bratislav Petrovic, dipl. ekonomista, koji je i do sada obavljao tu funkciju. Njegov zamenik bice Goran Mitic iz redova SNS-a. Za sekretara SO postavljen je Bogoljub Kocic dipl. pravnik. Za predsednika opstine izabran je Nebojsa Stojanovic kadar SPS-a a mesto zamenika pripalo je Jovanu Stojanovicu Pajsi, osnivacu Grupe gradjana "Privrednici Vlasotinca". Na sednici su izabrani i clanovi Opsinskog veca.
Novu lokalnu vlast po koalicionom sporazumu koji je nedavno potpisan cinice koalicija koja ce imati 28 od 45 odbornickih mandata. Najvise odbornika ima SPS (10) , Grupa gradjana „Privrednici Vlasotinca“(7), URS (6) i SNS (5). U opoziciji ce biti DS iako je na izborima osvojio najvise mandata (12), i Nova Srbija koja ima (5) odbornika.

skupstina opstina vlasotince,skupstina,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 04.06.2012 god.

 U Vlasotincu je odrzana manifestacija pod nazivom "Rastimo uz ples - predskolci na trgovima". Malisani su prikazali nekoliko koreografija koje su vredno pripremili sa svojim vaspitacima. Ova manifestacija zamisljena je tako da unapredi vestine vaspitaca u ovladavanju kognitivnim i razvojnim elementima plesa u predskolskim ustanovama. Roditelji su zajedno sa svojom decom otplesali "Paciji ples" dok su vaspitaci izveli "Ples pingvina". Deca su na kraju manifestacije dobila zahvalnice po izboru Predskolskih ustanova. Manifestacija "Rastimo uz ples - predskolci na trgovima", pored Vlasotica, organizuje se u jos nekoliko gradova u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Tema ovogodisnje manifestacije medjunarodnog karaktera je ekologija.

rastimo uz ples,vlasotince,vrtic,2012,deca,roditelji,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 01.06.2012 god.

 Danas je na platou ispred hotela "Novi Zemun" u Vlasotincu otkriven spomenik prof. dr Milanu Nesicu, koji je vlasotincanima ostao u secanju, ne samo kao sugradjanin, vec i kao projektant keja na Vlasini koji i danas nosi njegovo ime.
Cini se da mu Vlasotince nije uzvratilo dovoljno, u odnosu na ono sto nam je od njega ostalo. Milan Nesic bio je autor 30-ak knjiga iz oblasti hidrotehnike, potpukovnik srpske kraljevske vojske, nosilac 10-ak domacih i stranih odlikovanja, receno je na danasnjem skupu.
Otkrivanje spomenika organizovali su udruzenje vlasotincana u Beogradu "Vlada Ilic" i Narodna biblioteka "Desanka Maksimovic" a uz podrsku SO Vlasotince.

milan nesic,nesicev kej,otkrivanje spomenika,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 01.06.2012 god.

 U prostorijama udruzenja gradjana "Privrednici Vlasotinca" danas je potpisan koalicioni sporazum izmedju predstavnika SPS-a, SNS-a, URS-a i grupe gradjana "Privrednici Vlasotinca".

koalicija,sps,up,urs,sns,socijalisticka partija srbije,ujedinjeni regioni srbije,srpska napredna stranka,grupa gradjana preduzetnici vlasotince,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 01.06.2012 god.

 Maturanti vlasotinacke gimnazije "Stevan Jakovljevic" sinoc su proslavili svoje matursko vece. Oni su se najpre okupili ispred opstine Vlasotince. Mladici u elegantnim odelima i devojke u raskosnim haljinama plenili su paznju hiljada gradjana, medju kojima su bili i njihovi roditelji, clanovi porodica i prijatelji. Matursko vece je dogadjaj koji, osim što obelezava kraj srednjoskolskih dana, oznacava i odrastanje tinejdzera. Jos jedna generacija iz gimnazije odlazi u svet.

maturanti,2012,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 31.05.2012 god.

 Kupovna moc gradjana znatno je opala, sto su potvrdili i prodavci na vlasotinackoj pijaci obrazlazuci zasto i govoreci o trenutim kretanjima cena. Jagode i tresnje su nesto losijeg kvaliteta ove godine zbog obilnih padavina. Paradajz na pijaci u Vlasotincu mozete pazariti po ceni od 100 dinara za kg dok u prodavnici za isti trebate izdvojiti 158. Proizvodi od mesa poskupeli su od 4-9%. Pojedini mesari u Vlasotincu, medutim, podigli su cene samo odredenim proizvodima, jer je promet slab, pa mnogi stoga oklevaju. Oni kazu da je sveze meso poskupelo za nekih 20 dinara i sada staje 490. Kako su nam rekli ima indicija da mesni proizvodi u narednom periodu dodatno poskupe. U vlasotinackim mesarama trenutno su šarolike cene mesnih proizvoda. Rostilj meso kosta 410 dinara, junece meso bez kostiju 650, pilece meso 256, mesano mleveno meso 575 i vlasotinacka kobasica 410. Suvomesnati proizvodi su cesto na akciji jer se mahom traže jeftinije varijante suvomesnatih proizvoda, parizera, salama, pašteta, viršli...

pijac,vlasotince,poskupljenja,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 29.05.2012 god.

 Gradani bi do 3. juna trebalo da izaberu bar jednog lekara da bi mogla da im bude overena zdravstvena knjižica, a ako to ne ucine do tada, za lekara ce moci da se opredele i u narednom periodu.
Ukoliko se gradjani do predvidjenog roka ne izjasne o izabranom lekaru snosice troskove pruzanja zdravstvenih usluga, tako da ce ih pregled kod lekara opste prakse stajati 350 dinara dok ce za specijalisticki pregled izdvajati 450.
Oni koji ne budu imali overene knjižice moci ce da dobiju hitnu medicinsku pomoc besplatno, na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja, ali ne i "potpunu" lekarsku pomoc. Objašnjavajuci proceduru, direktorka Doma zdravlja u Vlasotincu Milena Mitrovic Stankovic navela je da se izabrani lekar bira najmanje na godinu dana iz oblasti opšte medicine ili medicine rada, pedijatrije, ginekologije i stomatologije. Ona je navela da ukoliko neko od pacijenata nije zadovoljan svojim lekarom, on može i ima pravo da promeni lekara, a zdravstvene ustanove su dužne da im to i omoguce.
Cilj uvodenja mere obaveznog izbora lekara je uspostavljanje efikasnijeg i boljeg zdravstvenog sistema. Od 28 504 osiguranika, koliko ih je na podrucju opstine Vlasotince, za izabranog lekara do sada se je izjasnilo 24 282, odnosno 85% osiguranika.

dr milena mitrovic stankovic,vlasotince,dom zdravlja,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 28.05.2012 god.

 Pre nekoliko dana doslo je do izlivanja kanalizacije u Vlasotincu. Taj scenario ponavlja se prilikom vece kolicine padavina. Prema recima direktora Vodovoda Nebojse Stojanovica problem je u tome sto u Vlasotincu nema atmosferske kanalizacije za sta je zaduzeno JP "Direkcija za urbanizam i izgradnju". On je dodao da se redovno odrzava fekalna kanalizacija i da do izlivanja ne dolazi onda kad je suvo vreme. Zbog povecanja zamucenosti recne vode ovih dana vrsimo redovna merenja, rekao je Stojanovic i dodao da se javljaju problemi u vodosnabdevanju zbog vece kolicine padavina uzvodno od vodozahvata do sliva reke Vlasine. S tim u vezi ispitivanjem se kontinualno prati kvalitet vode.
Problemi u vodosnabdevanju javljaju se i tokom letnjih meseci, godinama unazad. Povodom toga, u toku je izrada projektne dokumentacije u vezi izgradnje crpne stanice koja je direktno zaduzena za povecanje kolicine vode, pogotovu u danima kada temperatura prelazi 30-i podeok a u narednom periodu radice se i na rekonstrukciji vodozahvata, kazao je u telefonskoj izjavi za RTV Vlasotince direktor vlasotinackog Vodovoda Nebojsa Stojanovic.

izlivanje kanalizacije,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 25.05.2012 god.

 Cene letovanja, izražene u evrima, u odnosu na prošlu godinu nisu znatno promenjene. To, medjutim, ne znaci i da odmor isto košta, jer je zbog pada dinara od 20 odsto i cena letovanja u stvarnosti veca. S obzirom na platežnu moc gradana Srbije, verovatno je malo onih koji sebi mogu da priušte letovanje. Za utehu vecini gradana koji tradicionalno letuju u Grckoj ili Turskoj cene u privatnom smeštaju i manje luksuznim hotelima nisu skocile u evrima.

anketa,letovanje,2012,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 22.05.2012 god.

 Tomislav Nikolic, koga je predložila Srpska napredna stranka, ubedljivo je pobedio u Jablanickogm okrugu protivkandidata Borisa Tadica – pokazuju preliminarni rezultati. Od 24.627 biraca u Vlasotincu na birališta je izašlo 58,54 odsto. Nikolilic je u Vlasotincu osvojio 8.438 glasova ili 58,53 odsto dok je Tadic osvojio 5.612, odnosno 38,93 odsto. Nikolic je u Vlasotincu dobio 2 826 glasova vise od svog protivkandidata.

sns,srpska napredna stranka,vlasotince,proslava,pobeda,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 17.05.2012 god.

 U okviru projekta "Prijavi se, trazi posao" danas je odrzana prva po redu konferencija za novinare, od programom predvidjene dve, na kojoj su predstavljeni rezultati rada do sada. Projekat, koji sprovodi Drustvo za edukaciju Roma Vlasotince u partnerstvu sa NSZZ, odvija se po etapama. Cilj projekta koji je finansiran od strane PBILd-a pod nazivom "Odrzanje mira i inkluzivni lokalni razvoj" u vrednosti od 2 miliona 200 hiljada dinara, je ukljucivanje romske populacije i njihovo osposobljavanje za rad i zaposljavanje.
Koordinator za drustvene integracije PBILD-a Marina Babovic naglasila je, da se pored ovog projekta, na podrucju Jablanickog i Pcinjskog okruga sprovodi jos pet. Takodje je pomenula jos nekoliko projekata koji se intenzivno realizuju na podrucju nase opstine.
26 promotera angazovano je na predstavljanju projekta "Prijavi se, trazi posao". Oni svakodnevno kontaktiraju sa svojim sunarodnicima prikupljajuci informacije koje su od znacaja za njihovu edukaciju, a potom i za aktivno ucesce u trazenju posla. Pritom im dele korisne savete.

udruzenje roma,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 16.05.2012 god.

 Proslava male mature ucenika 8. razreda OS "8. oktobar" Vlasotince bice organizovana u trpezariji skole, u skladu sa obavezujucom preporukom Ministarstva prosvete da se proslave male mature organizuju u školama, a ne u restoranima i hotelima, kao što je to bila praksa prethodnih godina, rekao je direktor OS "8. oktobar" Vlasotince Zivorad Djonic. On je dodao da je mala matura u skoli prihvacena i medju prosvetarima, jer su, kako kazu, bezbednost i organizacija i do sada bili njihova obaveza.
Proslave male mature na podrucju Jablanickog okruga ce se organizovati do 28. juna, po preporuci Skolske uprave u fiskulturnim salama osnovnih skola, uz obavezno prisustvo nastavnika skole i roditelja iz skolskog saveta.Nazalost, mnoge osnovne skole ipak ce se drzati stare prakse. Maturantske proslave osnovaca, koje ce se sredinom narednog meseca mahom odrzavati u ugostiteljskim objektima, prosvetari pravdaju ranije ugovorenim aranzmanima.

zivoran djonic,direktor,skola,osmi oktobar,proslava,mala matura

 

VESTI - Vlasotince 11.05.2012 god.

 U prostorijama DS-a u Vlasotincu odrzana je konferencija za novinare. Govorili su Srdjan Susulic i Slavoljub Mitov

ds,demokratska stranka,slavoljub mitov,srdjan susulic,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 10.05.2012 god.

 Koordinator Dveri za juznu Srbiju, mr Predrag Mitrovic predstavio je izvestaj sa birackih mesta u Leskovcu, kojim je ukazano na nepravilnosti i krsenje izbornog procesa. Da ce ovi izbori u celosti biti neregularni ukazivali su mnogi parametri i desavanja, kazao je Mitrovic.
Ukazivali smo zajedno sa Ujedinjenim gradjanima Leskovca da je u broju ljudi koji su davali podrsku za izlazak na izborima bilo ljudi ciji su potpisi podrske falsifikovani, rekao je Mitrovic. On je naglasio da je brojanje glasova na velikom broju birackih mesta bilo sporo i neorganizovano sto je stvorilo mogucnost ponistavanja odredjenog broja birackih listica. Kako je bilo i listica u kutijama na kojima nije zaokruzen ni jedan od kandidata ili stranaka i partija, izvestan broj clanova prosirenog sastava iste je popunjavao shodno svom politickom opredeljenju.
Koordinator Dveri za juznu Srbiju, mr Predrag Mitrovic saopstio je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova zabranilo za veceras zakazani protestni skup tog pokreta "protiv izborne krade". "Dveri" su ocenile da je zabranom protestnog skupa "rezim pokazao svoje pravo lice jer onemogucava osnovno demokratsko i gradjansko pravo na izrazavanje protesta protiv najvece izborne kradje u poslednjih 10 godina u Srbiji".

dveri,leskovac,predrag mitrovic,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 09.05.2012 god.

 Dan pobede nad fasizmom u Drugom svetskom ratu - 9. maj, obelezen je danas odavanjem pocasti i polaganjem venaca na spomen palim borcima u toku rata od 1941 - 1945. godine iz Vlasotinca. Vence su polozili: Delegacija SO Vlasotince, SUBNOR-a, potomci rata od 1912 - 1920. godine, udruzenje boraca od 1990. godine, udruzenje ratnih vojnih invalida i organizacija rezervnih vojnih staresina.
Dan pobede predstavlja priliku da se odavanjem pocasti stradalima istakne opredeljenje za ocuvanje tekovina ostvarenih tom pobedom, rekao je u svom obracanju profesor istorije Velimir Stamenkovic.
Dan pobede slavi se 9. maja, na dan kada je, pre 67 godina, završen Drugi svetski rat. U tom najkrvavijem sukobu u istoriji covecanstva nestalo je više od 50 miliona ljudi, od toga gotovo 31 milion civila.
Toga dana 1945. godine, nekoliko minuta posle ponoci, u razrušenom Berlinu, potpisan je Akt o bezuslovnoj kapitulaciji Nemacke, pošto je u žestokim borbama sovjetske Crvene armije za skoro svaku zgradu u tom gradu, 2. maja, skršen i poslednji otpor nacista. Ceremonijom potpisivanja, koju je organizovao predsednik SSSR-a Josif Visarjonovic Staljin, koji je i diktirao uslove kapitilacije, okoncan je rat zapocet 1. septembra 1939. napadom Nemacke na Poljsku.Tacni podaci o žrtvama na podrucju bivše Jugoslavije, kao i o ukupnim žrtvama Drugog svetskog rata nikada nisu utvrdeni.

polaganje venaca,borci,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 09.05.2012 god.

 Predsednik OO DS Vlasotince Slavoljub Mitov govorio je, na danas odrzanoj konferenciji za novinare, o nezvanicnim rezultatima sa lokalnih izbora. Broj izaslih biraca je, prema njegovim recima, 19 033 odnosno 75,66%. Kao razlog velike izlaznosti, Mitov je naveo potkupljivanje glasova. Takodje je dodao da su ponisteni glasovi u 2. izborne jedinice. Mitov je naveo da mu nisu poznati motivi okretanja ledja njihovih doskorasnjih koalicionih partnera u vrsenju vlasti i dodao da ce se tek posle 20. maja formirati vlast i na lokalnom i na republickom nivou.

ds,demokratska stranka,slavoljub mitov,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 03.05.2012 god.

 Tema danasnje konferencije za novinare koalicije NS-JS-PSS Vlasotince, jeste sumiranje predizborne kampanje. Nosilac odbornicke liste Bosko Stancic istakao je da su njihove predizborne aktivnosti bile usmerene na obilazenje MZ i propagiranje programa. On je pozvao gradjane da 6. maja pruze sansu onima koji su bili na vlasti i onda zapoceli sa realizacijom kapitalnih projekata. "Trazimo od sugradjana da nam omoguce da zavrsimo zapocete i osmislimo nove projekte, kako bi Vlasotince postalo otvoren grad za bolji razvoj" , kazao je Stancic.
Predsednik OO JS Vlasotince Dimitrije Peskic rekao je da se njihova predizborna kampanja razlikuje od ostalih po tome sto je skromna i postena.
Na konferenciji za novinare govorio je i kandidat za romska pitanja Nikola Zdravkovic, koji je pozvao Rome da ne podlezu politickim pritiscima i ucenama i da na dan odrzavanja izbora zaokruze broj 5.

ns,nova srbija,bosko stancic,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 03.05.2012 god.

 DS Vlasotince, koja broji 1 700 clanova, ocekuje sigurnu pobedu na predstojecim izborima 6. maja sa oko 5 000 glasova biraca, izjavio je na danas odrzanoj konferenciji za novinare predsednik OO DS Vlasotince Slavoljub Mitov. On je dodao da je ova stranka otvorena za saradnju sa svim politickim opcijama koje podrzavaju njihov predizborni program i razvoj Vlasotinca.
Predsednik opstine Vlasotince Srdjan Susulic rekao je da su i pored umanjenog transfera novca 2009. godine, uspesno realizovani postavljeni kriterijumi. On je pozvao gradjane da na izborima daju glas podrske izbornoj listi pod rednim brojem 1, pod sloganom "Izbor za bolji zivot - Boris Tadic" Vlasotince, i time im omoguce da zavrse zapoceto.
U opstini Vlasotince glasace se na 50 birackih mesta a pravo glasa ima 25 100 biraca.

ds,konferencija,demokratska stranka,vlasotince,slavoljub mitov,srdjan susulic,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 03.05.2012 god.

 Nastavljamo sa ispunjavanjem predizbornih obecanja, izjavio je nosilac odbornicke liste "Izbor za bolji zivot - Boris Tadic" Vlasotince Slavoljub Mitov, prilikom obilaska radova na busenju arterskog bunara u Stajkovcu, radi boljeg vodosnabdevanja mestana ovog mesta.

slavoljub mitov,demokratska stranka,ds,vlasotince,stajkovce,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 02.05.2012 god.

 Juce je odrzana tribina Dveri - Pokreta za zivot Srbije u nasem gradu. Posle 20 godina cekanja radio se nov politicki pokret, pokret koji nije osnovala domaca ili strana tajna sluzba, vec narod. Dveri su novost, konacno se cuje glas miliona nezadovoljnih gradjana Srbije, onih kojima se smucila politicka scena Srbije, koji zele promene. Dveri na predstojece izbore izlaze sa novom organizacionom strukturom. Danas gradjani imaju alternativu, imaju za koga da glasaju - za novi narodni dogovor, porucio je kandidat za predsednika opstine Vlasotince ispred Pokreta Dveri, Aleksandar Dinkic.
Pokret Dveri je za godinu dana dobio veliku podrsku u narodu, ali i od uglednih srpskih intelektualaca. Za godinu dana u Srbiji je osnovano oko 100 poverenistva Dveri, narodna okupljanja su sve masovnija sto je dokaz da politicki pokret Srbije raste, siri se i budi nadu da ce Srbija biti sacuvana i u 21. veku. Clan UO Dveri Bosko Obradovic, rekao je da Dveri nece uci u postizbornu saradnju sa strankama postojeceg rezima jer za saradnju posle izbora postoji nekoliko preduslova.
Na tribini su govorili i poverenik Dveri u Vlasotincu Aleksandar Randjelovic, mr teologije i kandidat za narodnog poslanika Milos Stojkovic i koordinator Dveri za juznu Srbiju i kandidat za narodnog poslanika, mr Predrag Mitrovic.
Po zavrsetku tribine u Vlasotincu, u Leskovcu je odrzan skup Dveri kojem je prethodila porodicna setnja. Ulicama grada prosla je jedna velika porodica, dostojanstveno promovisuci poljuljane vrednosti naseg drustva.

dveri,srpske,bosko obradovic,aleksandar randjelovic,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 28.04.2012 god.

 Visoki funkcioner Demokratske stranke (DS) Vuk Jeremic izjavio u Vlasotincu da ta stranka treba da osvoji veliki broj glasova kako ih manje stranke ne bi ucenjivale u postizbornom periodu. Jeremic je na predizbornoj konvenciji DS u Vlasotincu, gde su predstavljeni odbornicki kandidati, ocenio da se u prošlosti cesto delila vlast sa ljudima koji nisu imali nikakvu odgovornost.
Na konvenciji su govorili predsednik opštine Vlasotince i predsednik Opštinskog odbora DS Vlasotince Slavoljub Mitov.

vuk jeremic,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 27.04.2012 god.

 Pokret Dveri Vlasotince delio je danas gradjanima propagandni materijal, upoznajuci ih pritom sa svojim aktivnostima. Dveri znaju da su porodica i porodicni model drustva za koji se zalazu, svakako ono u cemu ce ih gradjani podrzati.
Pokret porodicnih ljudi koji porodicu stavlja na prvo mesto, zalagace se za socijalnu pravdu i jednakost. Izmedju ostalog, u njihovom programu stoji da ce se zalagati za reviziju pljackaske privatizacije i krivicno gonjenje odgovornih, poreske reforme i olaksice za otvaranje porodicnih firmi, za srpsku vojsku, podrsku domacem obrazovanju, nauci, energetici i turizmu. Prilikom deljenja flajera, Pokret Dveri Vlasotince pozvao je gradjane da prisustvuju novom narodnom dogovoru "Dodji, da cujes istinu", 1. maja u 17h u sali bioskopa u Vlasotincu.

dveri srpske,deljenje propagandnog materijala,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 26.04.2012 god.

 Posto se po ko zna koji put na vlasotinackim ulicama desava horor sa trovanjem bespomocnih i napustenih od ljudi pasa i njihovih stenaca, Drustvo za zastitu zivotinja "Protekta" iz Vlasotinca apeluje na sve subjekte u gradu da se to prekine. Ovim putem pozivamo gradjane da prijave svako sumnjivo lice koje baca otrov i time ugrozava decu i ljude a ne samo pse. Ustanovljeno je da se radi o otrovu "Kreozan", hemijskom sredstu cija je upotreba zabranjena, ne samo u Srbiji, vec i u svetu.

trovanje pasa,kreozan,drustvo za zastitu zivotinja protekta,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 26.04.2012 god.

 U toku su pripremni radovi na asfaltiranju ulica u Prilepcu, Jastrebcu, Sisavi i Mokranjcevoj ulici u Vlasotincu. Mali broj ulica u Vlasotincu i okolnim selima je neasfaltiran na cemu se intenzivno radi, izjavio je predsednik opstine Vlasotince Srdjan Susulic i dodao na cemu se raditi u narednom periodu.
Susulic je naglasio da je putna infrastruktura veoma bitna za privlacenje investitora. Po zavrsetku planiranih aktivnosti koje se ticu iste, radice se na izgradnji igralista a obnovice se i ulicna rasveta.
Izvodjac radova je GP "Mehanizacija" Vlasotince i "Produkt" Pecenjevce a podizvodjac preduzece za puteve "Vranje". Sveobuhvatna vrednost investicija je 50 miliona dinara.

srdjan susulic,pocetak radova,asfaltivanje,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 25.04.2012 god.

 U toku je druga faza rekonstrukcije sporednih ulica koje su povezane sa ulicom Mije Milenkovica u Vlasotincu. Sredstva su obezbedjena preko NIP-a.
Predsednik OO URS Vlasotince Boban Petrovic zahvalio se Verici Kalanovic i Mladjanu Dinkicu na podrsci u realizaciji ove investicije. Prema njegovim recima jako je bitno, pored glavnih, asfaltirati i sporedne ulice. Zavrsetak radova ocekuje se za 20-ak dana.

ujedinjeni regioni srbije,urs,vlasotince,asfaltiranje,boban,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 24.04.2012 god.

 Lider NS Velimir Ilic boravio je danas u Vlasotincu u cilju pruzanja podrske koaliciji okupljenoj oko NS na lokalnim izborima. Ilic je obisao nekoliko poljoprivrednih gazdinstava, nakon cega je prisustvovao tribini koja je odrzana u bioskopskoj sali. Nosilac odbornicke liste "Za novo, jedinstveno i snazno Vlasotince" Bosko Stancic izneo je da se protiv njih vodi prljava kampanja na sta ce oni odgovarati predstavljanjem programskih aktivnosti, cijom realizacijom ce doprineti prosperitetu nase opstine. Stancic je naglasio da su nakon njegove smene, dok je vrsio funkciju predsednika opstine Vlasotince, zapoceti projekti stornirani i dodao da ce isti biti nastavljeni nakon odrzavanja izbora 6. maja.
Lider NS Velimir Ilic istakao je da je svaka njegova poseta Vlasotincu rezultirala gradnjom necega, a da je pokretac svega toga bio Bosko Stancic. On je rekao da aktuelna vlast mora da se menja i da je krajnje vreme da pred gradjane stane neko cista obraza. Nasa namera je otvaranje novih radnih mesta, ulaganje u srpsko selo, gradnja puteva i dovodjenje investitora, kazao je Ilic.

velimir velja ilic,nova srbija,ns,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 24.04.2012 god.

 U okviru predizborne kampanje juce je u Vlasotincu odrzan miting URS, na kojem je govorio lider ove stranke Mladjan Dinkic. Gradjanima se najpre obratio kandidat za predsednika opstine Vlasotince ispred URS Vlasotince Bratislav Petrovic, koji je govorio o projektima koji su realizovani tokom prosle godine. On je naglasio da ce sredstva iz opstinskog budzeta srazmerno biti rasporedjena u svim MZ i da ce omoguciti jednake sanse za sve.
Lider URS Mladjan Dinkic ocenio je da je situacija u Srbiji losa jer gradjani u Vlasotincu i ostalim gradovima nemaju jednake sanse kao u Beogradu. On je izrazio zadovoljstvo zbog postignutih rezultata u poslovanju vlasotinackih fabrika koje uposljavaju oko 1000 radnika i dodao da sansu treba dati malim i srednjim preduzecima kao i zanatskim radnjama. Dinkic je naglasio da ce se zalagati za ukidanje firmarina, taksi za gradjevinsko zemljiste i smanjenje nameta.

mladjan dinkic,urs,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 21.04.2012 god.

 Dveri Vlasotince su deljenjem propagandnog materijala ukazali za sta ce se zalagati a nakon uspesno organizovane akcije, u prostorijama pokreta odrzana je konferencija za novinare na kojoj su govorili Aleksandar Randjelovic poverenik Pokreta Dveri Vlasotince i Aleksandar Dinkic predsednicki kandidat na lokalnim izborima ispred grupe gradjana Pokret Dveri Vlasotince.
Pokret Dveri Vlasotince radice na promeni kompletnog drustvenog sistema. Njihovom originalnom vizijom i sposobnoscu drustvene reforme vratice u institucije. Pokret Dveri Vlasotince uradice koliko je u njihovoj moci, ne izgovarajuci se na druge i ne cekajuci da drugi rese nase probleme. Na konferenciji za novinare govorio je i Srboljub Stojiljkovic, predstavnik romske populacije i kandidat za odbornika u gradskoj Skupstini.

dveri srpske,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 21.04.2012 god.

 Predsednicki kandidat koalicije "Pokrenimo Srbiju" i lider SNS Tomislav Nikolic, porucio je na mitingu u Vlasotincu da je njegov san da Srbiju vode bolji ljudi. "Prenosimo ideju koju treba realizovati, zelimo da sprovedemo u delo ono sto smo zapisali. 6. maj je prilika da pokusate da promenite nesto i obezbedite sebi bolji zivot" , kazao je Nikolic. On je dodao da je Srbiji potrebno da bude uredjena kao drzave clanice EU, a za to joj je potreban dobar ekonomski sistem, postovanje discipline i zakona, borba protiv kriminala i korupcije.
Lider naprednjaka obecao je da ce gradjanima Srbije vratiti poverenje u politicare i da ce se zalagati da kriminalci, koji su se nezakonito obogatili, budu u zatvorima.

sns,toma nikolic,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 21.04.2012 god.

 Kandidat za predsednika opstine ispred koalicije okupljene oko NS u Vlasotincu Bosko Stancic izjavio je na danasnjoj konferenciji za novinare da ce u vezi neistina, koje o stranci na cijem je celu sire politicki neistomisljenici, ostati nem, izbegavajuci time unutarstranacke sukobe. Nase aktivnosti bice usmerene ka prezentovanju programa, kao i do sada, rekao je Stancic, osvrnuvsi se pritom i na projekte koji su realizovani za vreme njegovog predsednickog mandata. Stancic sa sigurnoscu tvrdi da ce koalicija NS-JS-PSS pobediti na predstojecim izborima sa preko 5 000 glasova biraca. S tim u vezi dodao je da ce onda o koaliciji razgovarati sa strankama koje budu presle cenzus, a u medjuvremenu predstavljace aktivnosti cijom realizacijom ce se pospesiti dalji razvoj opstine. Na konferenciji za novinare, najavljena je i poseta Vlasotincu lidera NS Velimira Ilica.

ns,konferencija,nova srbija,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 21.04.2012 god.

 U sali Zavicajnog muzeja u Vlasotincu danas je odrzana 4. redovna Skupstina udruzenja "Vinski viteski red - Simeon" Vlasotince, koje je osnovano pre dve godine, radi ostvarivanja ciljeva u oblasti sirenja vinske kulture, podrske i zastite vinarstvu i vinogradarstvu. Ovo udruzenje, koje broji 18 clanova, sesto je po redosledu osnivanja od ukupno devet viteskih redova. Namera vitezova vina jeste pospesivanje proizvodnje kvalitetnih vina i prepoznavanje istih. Cuvari vinske kulture jedni su od onih koji su dali sebi zadatak da propagiraju i sire vinsku pricu. Danasnjoj Skupstini prisustvovali su predstavnici 6 viteskih redova.
Vinska kultura podrazumeva negovanu i civilizovanu potrosnju vina. Vitezovi vina vredno rade na uzdizanju kulta vina i njegovom odvajanju iz ogromne porodice drugih pica. Njihov zadatak je da u maniru pravih vitezova, najbolja vina svoje zemlje razmenjuju sa vitezovima drugih zemalja.

vinski viteski red,vitezovi vina,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 20.04.2012 god.

 Udruzenje "Vinski viteski red - Simeon" Vlasotince osnovano je pre dve godine, radi ostvarivanja ciljeva u oblasti sirenja vinske kulture, podrske i zastite vinarstvu i vinogradarstvu. Ovo udruzenje, koje broji 18 clanova, sesto je po redosledu osnivanja od ukupno devet viteskih redova. Namera vitezova vina jeste pospesivanje proizvodnje kvalitetnih vina i prepoznavanje istih. Cuvari vinske kulture jedni su od onih koji su dali sebi zadatak da propagiraju i sire vinsku pricu.
Vinska kultura podrazumeva negovanu i civilizovanu potrosnju vina. Predsednik Skupstine "Vinskog viteskog reda - Simeon" Vlasotince Svetislav Petrovic najavio je odrzavanje redovne Skupstine.
Vitezovi vina vredno rade na uzdizanju kulta vina i njegovom odvajanju iz ogromne porodice drugih pica. Njihov zadatak je da u maniru pravih vitezova, najbolja vina svoje zemlje razmenjuju sa vitezovima drugih zemalja.

vitezovi vina,viteski red,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 19.04.2012 god.

 U sali Skupstine grada Leskovca, danas je odrzana panel diskusija "Gradimo visokokvalitetnu mrezu hraniteljstva - kao drustvenu vrednost i potrebu". Cilj skupa bio je da se hranitelji, potencijalni hranitelji i sira javnost, upoznaju sa drustvenim znacajem ove delatnosti, a posebno sa potrebom za osnivanjem udruzenja hranitelja, kao i njihovim umrezavanjem. Takodje bitan faktor jeste podizanje kvaliteta hraniteljstva u celini, kao i resavanje problema sa kojima se suocavaju udruzenja hranitelja.
SOS decje selo Kraljevo je humanitarna nevladina organizacija sa mrezom od 14 hraniteljskih porodica. Ova organizacija posvecena je dobrobiti dece i jacanju porodica i zajednice, kao preventivnih mera u borbi protiv napustanja dece i drustvenog zanemarivanja.
Skup je organizovalo udruzenje hranitelja "Sunce" iz Leskovca, uz podrsku Dveri - Pokreta za zivot Srbije. Dverima su porodicne vrednosti i porodica na prvom mestu.

dveri srpske,leskovac,hraniteljske porodice,sunce,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 18.04.2012 god.

 Predsednicki kandidat koalicije "Izbor za bolji život" Boris Tadic najavio je u Vlasotincu da ce narednih dana otputovati u Hanover na sajam privrede, gde ce voditi politicke, ali i privredne razgovore, a cilj je da dovede nove medjunarodne kompanije u Srbiju.
Pilikom obilaska proizvodnog pogona preduzeca "Gruner", koje uposljava 250 radnika sa tendencijom daljeg rasta na 360 otvaranjem novih proizvodnih pogona, Tadic je rekao da ce susreti s privrednicima u Nemackoj biti prilika da "obezbedimo cak i tokom predizborne kampanje kontinuitet pritiska na medjunarodne proizvodjace kako bi ih doveli u Srbiju". Tadic je istakao da je zamisao vrlo jasna, sistemski utemeljena i da je cilj Srbije da bude bitan proizvodjac automobila u periodu koji je pred nama. Dolazak Fijata, prema njegovim recima, otvara novu perspektivu dolaska proizvodjaca automobila i dodao da se vec pregovara sa drugim velikim kompanijama.
Prilikom obracanja gradjanima na platou ispred opstine Vlasotince, Tadic je istakao da koaliciju "Izbor za bolji zivot" ocekuje ozbiljan posao. Imajuci u vidu da Srbija nije u potpunosti reformisana, osmislili smo strategijski sistem koji daje rezultate, rekao je Tadic.

boris tadic,vlasotince,gruner,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 17.04.2012 god.

 Predsednicki kandidat koalicije "Izbor za bolji zivot" i lider DS-a Boris Tadic sutra ce biti u radnoj poseti Vlasotincu, najavljeno je na danas odrzanoj konferenciji za novinare DS u Vlasotincu. Tadic, kome ce ovo biti peta poseta Vlasotincu, najpre ce obici fabriku "Gruner", nakon cega ce se obratiti gradjanima na platou ispred opstine Vlasotince u 11,30h.
Nosilac odbornicke liste DS-a Slavoljub Mitov, ovom prilikom demantovao je navode pojedinih stranaka da DS ima uticaja na rad opstinske izborne komisije, vezano za redosled stranaka na izbornoj listi.

konferencija,ds,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 14.04.2012 god.

 Posle Velikog petka i Velike subote dolazi Uskrs, najsvecaniji hrišcanski praznik. Na Uskrs se skidaju oltarske dveri da bi se time pokazalo da je Isus Hristos, po crkvenom ucenju, uskrsnucem pobedio smrt i otvorio rajska vrata. Uskrs je najveci hrišcanski praznik jer suština hrišcanskog ucenja oznacava vaskrsnuce Hristovo iz mrtvih, kao pobeda vere i života nad smrcu. Uskrs je pokretan praznik. Uvek se vezuje samo za nedelju i može "pasti" u razmaku od 35 dana - od 4. aprila do 8. maja po starom, Julijanskom kalendaru, odnosno od 22. marta do 25. aprila po novom, gregorijanskom racunanju vremena. Ljudi se za ovaj praznik pozdravljaju sa: "Hristos voskrese" i "Vaistinu voskrese". Cela nedelja praznika zove se Svetla nedelja, a tada se pevaju radosne crkvene pesme. U susret najradosnijem hriscanskom prazniku Pokret Dveri Vlasotince podelio je danas sugradjanima uskrsnja jaja i propagandni materijal.
Dveri se ozbiljno pripremaju za izbore, i pozivaju gradjane da na predstojecim lokalnim izborima zaokruze broj 2 i time stvore organizaciju koja ce u buducnosti preobražavati Srbiju, i zalagati se za porodicni model drustva. Prica o izbornom cenzusu ih uopste ne plasi jer veruju da ce biti iznenadjenje ovih izbora. Gradjani konacno imaju za koga da glasaju.

 

 

VESTI - Vlasotince 14.04.2012 god.

 Aktivisti DS Vlasotince, podelili su sugradjanima danas uskrsnja jaja i pozeleli da dani u kojima slavimo Vaskresenje Gospoda Isusa Hrista, proteknu radosno i u miru, navodeci da se samo radom i verom moze stvoriti kvalitetnije drustvo.

ds,uskrs,deljenje jaja,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 14.04.2012 god.

 Koalicija SNS, DSS i PS Vlasotince na predstojecim lokalnim izborima zakazanim za 6. maj, na glasackom listicu naci se pod rednim brojem 6, receno je na konferenciji za novinare. Nosilac liste "Pokrenimo Vlasotince" Dragan Spasic izjavio je tom prilikom da je koalicija okupljena oko SNS - a predala Opstinskoj izbornoj komisiji listu sa predlozenim odbornickim kandidatima, koju je svojim potpisima podrzalo 1425 gradjana. Imajuci u vidu da je lista bila nepotpuna, imali su 24h da je kompletiraju, sto su i ucinili u kracem roku, ali je NS pomenuti propust iskoristila i nasla se pod rednim brojem 5 na glasackom listicu.
Inace, koalicija okupljena oko SNS-a na republickom nivou nastupice pod rednim brojem 5, dok ce na lokalnom nivou nastupiti pod rednim brojem 6.

sns,dss,ps,vlasotince,dragan spasic,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 13.04.2012 god.

 Clanovi lokalne koalicije NS-JS-PSS Vlasotince organizovali su akciju podele uskrsnjih jaja, i u svojoj cestitki pozeleli gradjanima da dani u kojima slavimo Vaskresenje Gospoda Isusa Hrista, proteknu radosno i u miru. Oni su ovom prilikom podelili i flajere u kojima je predstavljen njihov predizborni program daljeg razvoja opstine Vlasotince.
Ovom prilikom aktivisti URS Vlasotince, sugradjanima su podelili boje za jaja i flajere u kojima su predstavljene osnovne tacke lokalnog programa ove stranke.

Aktivisti koalicije okupljene oko SNS Vlasotince, takodje su sugradjanima podelili uskrsnja jaja i flajere u kojima se pominje izvodjenje radova samo u vreme izbora od strane protiv kandidata, i jos puno toga cemu treba stati na put.

ns,js,uskrs,deljenje jaja,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 11.04.2012 god.

 Centar za socijalni rad Vlasotince i centar za decu i omladinu, organizovali su, po drugi put, humanitarnu izlozbu umetnickih radova dece i omladine sa smetnjama u razvoju i bez roditeljskog staranja, sa temom "Vaskrs - najradosniji deciji praznik".
Izlozba razlicitosti bila je u postavci od 11 do 16h, u galeriji Kulturnog centra na Nesicevom keju u Vlasotincu. Svaki izlozeni predmet bio je bez istaknute cene, koju su naknadno uredjivali sami kupci u skladu sa svojom dobrom voljom. Proslogodisnja organizacija izleta, zahvaljujuci prikupljenim sredstvima, pokazala se uspesnom. Deca i omladina sa smetnjama u razvoju i bez roditeljskog staranja vec planiraju ponovni izlet ili krace putovanje, odnosno posetu kulturno - zabavnim dogadjajima.

uskrsnji vasar,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 07.04.2012 god.

 Udruženje Poštovalaca Svete Gore Atoske organizovalo je, na Vrbicu, tradiciionalni Vaskršnji likovni i literarni konkurs u prostorijama Zavicajnog muzeja u Vlasotincu za osnovce od 2. do 8. razreda, sa zadatkom da odgovore na teme Hristos – put, istina i život i Vaskrs u mom kraju.
Procitani su najbolji literarni radovi, a likovni radovi su izloženi u galeriji Zavicajnog muzeja. Nagrade su, u ime žirija, dodelili Srba Takic, Dragan Vidosavljevic i Nikola Gazibara Živkovic.

muzej,vlasotince,nagrade ucenicima,vrbica,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 06.04.2012 god.

 Svetski dan Roma obelezen je u Vlasotincu brojnim manifestacijama. Kao i ranijih godina, program je otpoceo povorkom, koja je nakon setnje ulicama grada,simbolicno bacila venac cveca u Vlasinu. Na centralnoj svecanosti u galeriji KC, program je otpoceo uz himnu "Djelem, djelem". Potom je prisutne goste pozdravio Sasa Stanojevic, predsednik udruzenja Roma Vlasotince. Svecanost su obelezila brojna kulturno - umetnicka desavanja, poput nastupa dece PU "Milka Dimanic" i ucenika OS "8. oktobar" Vlasotince.Ucesnicima koji su se izdvojili u okviru sportskih takmicenja, literarnih i likovnih sekcija, urucene su nagrade. Inace, proslavu Dana Roma u Vlasotincu, organizovali su Drustvo za edukaciju Roma Vlasotince i udruzenje "Romsko oko" uz podrsku lokalne samouprave, ciji predstavnici su, takodje, prisustvovali manifestaciji.
Svetski dan Roma ustanovljen je na prvom Svetskom kongresu Roma, odrzanom u Londonu 1971. godine, kako bi se ukazalo na tezak polozaj Roma i da bi se podstakle drzave u kojima zive da obrate posebnu paznju u unapredjivanju njihovog polozaja.  Prema zvanicnom popisu iz 2002. godine u Srbiji zivi oko 108.000 Roma, ali nezvanicne procene sa terena govore da ih ima oko 450.000.

svetski dan roma,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 04.04.2012 god.

 U okviru projekta, koji implementira opstina Vlasotince, "Jednaka dostupnost kvalitetnom obrazovanju - "trpljenje" ili bezuslovno prihvatanje" partneri na projektu OS "8. oktobar" i "Sinisa Janic" Vlasotince, "Karadjordje Petrovic" Krusevica, "Bozidar Miljkovic" G. Prisjan, PU "Milka Dimanic" i Dustvo Roma Vlasotince, predstavili su rezultate rada do sada.
DILS projekat "Pruzanje unapredjenih usluga na lokalnom nivou" finansira se kreditima Svetske banke, a istovremeno ga, pored Ministarstva prosvete i nauke, sprovode jos dva Ministarstva, zdravlja, rada i socijalne politike. Ovim projektom povecan je broj romske dece u svim aktivnostima unutar obrazovnih ustanova i zajednice uopste. Inace, danas je odrzana druga po redu, od programom predvidjene tri konferencije.

edukacija roma,osnovne skole,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 31.03.2012 god.

 Tema danasnje konferencije za novinare, koja je odrzana u prostorijama OO NS, jeste proglasenje koalicione izborne liste NS - JS Vlasotince. Na izbornoj listi zastupljene su sve strukture, rekao je Bosko Stancic, clan izvrsnog odbora NS i nosilac koalicione izborne liste koja ce se na glasackom listicu naci pod rednim brojem 5.
Predsednik OO JS Vlasotince Dimitrije Peskic, govorio je na cemu ce se zasnivati program ove koalicije.
Na konferenciji za novinare bilo je reci i o stranackom zaposljavanju u sistemu obrazovanja sto je rezultiralo time da 50 % nasih djaka, po zavrsetku skole, bude funkcionalno nepismeno. Takav sistem je potrebno demontirati jer demoralise postene i sposobne, za sta ce se koalicija NS - JS Vlasotince zalagati.

ns,nova srbija,konferencija,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 30.03.2012 god.

 Pokret Dveri Vlasotince, iako na politickoj sceni postoji dva meseca, uspesnom organizacijom prikupio je potpise podrske za lokalne izbore na koje izlazi samostalno, pod rednim brojem dva. Pokret Dveri je jedina snaga koja ima novi vid politickog organizovanja, a cine ga posteni ljudi koji se zalazu za porodicni model drustva. 28. marta, pola sata pre ponoci, Pokret Dveri Vlasotince predao je Opstinskoj izbornoj komisiji izbornu listu sa kandidatima za odbornike. Opstinska izborna komisija prihvatila je kandidaturu Pokreta Dveri Vlasotince, koji ce se na glasackom listicu naci pod rednim brojem dva, na predstojecim lokalnim izborima.

dveri srpske,predaja kandidature,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 29.03.2012 god.

 Danas je u kabinetu predsednika opstine Vlasotince Srdjana Susulica organizovan prijem za ucenike srednje skole "Hugo Ekner" iz Fridrihshafena u Nemackoj, koji su u sedmodnevnoj uzvratnoj poseti Tehnickoj skoli u Vlasotincu. Poseta predstavlja nastavak uspesne saradnje uspostavljene medju ovim skolama, nakon prethodne posete ucenika Tehnicke skole iz Vlasotinca, oktobra meseca prosle godine. Tokom boravka u Vlasotincu, nemackim srednjoskolcima predstavljen je nas obrazovni sistem, upoznati su sa metodama rada partnerske skole a upoznati su i sa nasom kulturom i tradicijom.
Domacini iz Vlasotinca i gosti iz Fridrihshafena sklopili su nova prijateljstva i dogovorili nastavak saradnje ove dve škole. Projekat "Partnerstvo na delu" realizuje Evropski pokret u Srbiji u saradnji sa Nemackom organizacijom za tehnicku saradnju GIZ.

ucenici iz nemacke,srdjan susulic,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 28.03.2012 god.

 Oko 75.000 djaka prvaka sešce u školske klupe ove jeseni, procene su Ministarstva prosvete. Upis pocinje 2. aprila i trajace sve do kraja avgusta. Ucenici OS "8. oktobar" Vlasotince su kroz jucerasnji performans izrazili dobrodoslicu svojim novim drugarima, pokazujuci im kako je skola lepa i zabavna.
U prvi razred polaze deca koja su rodjena od 1. marta 2005. do 1. marta 2006. godine. Postoji mogucnost da u klupe sednu i mlada deca, sa šest godina, ali tek pošto se na testiranju kod školskog pedagoga i psihologa pokaže da su zreli i spremni za školu.

djaci prvaci,osmi oktobar,skola,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 24.03.2012 god.

 Danas se navrsava 13 godina od pocetka vazdusnih napada NATO-a na Saveznu Republiku Jugoslaviju. Napadi su trajali 11 nedelja i u njima je, prema procenama iz razlicitih izvora, poginulo izmedju 1.200 i 2.500 ljudi. Povodom obelezavanja trinaestogodisnjice od NATO bombardovanja, u Spomen parku u Vlasotincu odrzan je komemorativni skup povodom odavanja pocasti palim borcima za slobodu i cast otadzbine od 1990. do 1999. godine. Tim povodom vence su polozile delegacije SO Vlasotince, Vojske Srbije, Policijske stanice Vlasotince, porodice poginulih boraca, udruzenja ratnih veterana 1999. godine, boraca rata od 1990. godine, ratnih vojnih invalida Vlasotince, organizacije rezervnih vojnih staresina, OO SUBNOR -a, podruznice potomaka ratnika Srbije 1912 - 1920. i udruzenje Roma Vlasotince.
Bombardovanje Jugoslavije okoncano je 10. juna, usvajanjem Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN. Dan ranije, predstavnici VJ i NATO-a potpisali su u Kumanovu Vojno-tehnicki sporazum, kojim je precizirano povlacenje snaga VJ sa Kosova i ulazak u pokrajinu medjunarodnih vojnih trupa.

polaganje venaca,vlasotince,nato bombardovanje,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 24.03.2012 god.

 Predsednik OO NS Vlasotince i clan izvrsnog odbora Bosko Stancic, danas je sa predstavnicima PSS i JS Vlasotince potpisao koalicioni sporazum. NS Vlasotince na prethodnim lokalnim izborima imala je 2 450 glasova biraca, a nosilac liste na predstojecim lokalnim izborima koji ce se odrzati 6. maja i kandidat za predsednika opstine Vlasotince Bosko Stancic izrazio je ocekivanje da ih ovoga puta bude duplo vise. Odbornicku listu NS Vlasotince, koja ce biti predata narednih dana Opstinskoj izbornoj komisiji na usvajanje, podrzalo je 1 405 gradjana.
Zajednicki ciljevi potpisnika koalicionog sporazuma, izmedju ostalog, jesu zamena azbestnih cevi na vodovodnoj mrezi, obezbedjivanje besplatnih lokacija za izgradnju malih i srednjih preduzeca i podsticaj poljoprivrede povoljnim kreditima.

nova srbija,vlasotince,bosko stancic,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 21.03.2012 god.

 Lista DS Vlasotince, pod sloganom "Dobro za sve" bice pod rednim brojem jedan na lokalnim izborima, obzirom da je DS prva predala listu od 45 odbornickih kandidata, koju je svojim potpisima podrzalo 1350 vlasotincana. Nosilac liste Slavoljub Mitov istice da sada imaju mnogo jace kandidate nego pre cetiri godine i da ocekuju do 20 posto više glasova u odnosu na predhodne izbore.

slavoljub mitov,ds,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 21.03.2012 god.

 OS "8. oktobar" Vlasotince realizuje projekat ciji je cilj uspostavljanje funkcionalnog i odrzivog sistema i programa profesionalne orijentacije za ucenike, na prelazu iz osnovne u srednju skolu. Ova aktivnost je deo projekta nemacke organizacije za tehnicku saradnju GIZ BOSS, koji se realizuje u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete i nauke i uz podrsku Ministarstva omladine i sporta. Tokom prve faze, obzirom da je procesni model petofazni, odrzan je sajam profesionalne orijentacije. U okviru prvog modula "samospoznaja" ucenici su imali prilike da se upoznaju sa svojim talentima, interesovanjima i sposobnostima, rekla je koordinator projekta Kaja Popovic.

pedagog,osmi oktobar,skola,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 20.03.2012 god.

 Danas je zvanicno pocela nastava kineskog jezika u OS "8. oktobar" u Vlasotincu. Pored vlasotinacke OS, nastava ce se izvoditi i u Leskovcu u OS "Vuk Karadzic" i u Lebanu u OS "Radovan Kovacevic". Ako interesovanje bude veliko i projekat uspešan, kineski jezik mogao bi da bude uveden kao fakultativni, najavio je pre nekoliko dana Žarko Obradovic, ministar prosvete i nauke, prilikom potpisivanja Memoranduma o saradnji sa ambasadorom Kine u Srbiji Ðang Vanhuom, povodom projekta "Ucenje kineskog jezika u osnovnim i srednjim školama u Srbiji". Ovaj pilot projekat trajace do kraja godine, a predavanja ce na podrucju Jablanickog okruga realizovati Cang Jang Ju, profesor iz Pekinga. Kroz ucenje jezika ucenici ce biti upoznati sa kineskom kulturom i tradicijom.                                                                                                                         OS "8. oktobar" Vlasotince realizuje jos sa nemackom organizacijom GIZ BOSS a u saradnji sa Ministarstvom prosvete i nauke, projekat ciji je cilj uspostavljanje funkcionalnog i odrzivog sistema i programa profesionalne orijentacije za ucenike na prelazu iz osnovne u srednju skolu, a u saradnji sa lokalnom samoupravom projekat "Obrazovna inkluzija Roma".

osmi oktobar,skola,kineski jezik,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 19.03.2012 god.

 Pokret "Dveri" sinoc je u Nišu poceo kampanju za parlamentarne izbore 6. maja, organizujuci "porodicnu šetnju" i predizborni skup u Narodnom pozorištu u tom gradu.Šetnja je organizovana od centralog gradskog Trga Kralja Milana do niškog pozorišta gde je uz kulturno umetnicki program održana promotivna izborna konvencija "Srbija je sa Dverima".
Akademik Kosta Cavoški, koji podržava taj pokret, u izjavi novinarima je rekao da "Dveri" nude Srbiji "nadu i preporod na osnovama casti, poštenja i porodice". On tvrdi da se "Dverima" ne može zameriti da imaju bilo kakve veze sa korupcijom i podvalama.
"Dveri" na predstojecim izborima nastupaju samostalno.

dveri srpske,vlasotince,nis,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 19.03.2012 god.

 Više od pet hiljada clanova i simpatizera URS na predizbornom skupu odrzanom u petak u Leskovcu, prvi put je culo stranacku himnu, a posle konvencije prisutne je zabavljao Haris Džinovic. Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mladjan Dinkic predstavljen je na predizbornoj konvenciji kao kandidat za premijera. Dinkic, kao i ostali govornici, obecali su niz mera za ozdravljenje srpske privrede.

ujedinjeni regioni srbije,urs,vlasotince,leskovac,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 14.03.2012 god.

 Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog drustva namenilo je 3,5 miliona dinara za obnovu Narodne biblioteke "Desanka Maksimovic" u Vlasotincu koja je izgorela u pozaru 1. aprila 2008. godine. Ugovor o dodeli sredstava, danas su u opstini Vlasotince potpisali drzavni sekretar u Ministarstvu kulture, informisanja i informacionog drustva Snezana Stojanovic Plavsic i direktor Narodne biblioteke "Desanka Maksimovic" Srboljub Takic. U medjuvremenu Narodna biblioteka jeste obnavljana, ali nije bilo dovoljno sredstava da se ovaj objekat, koji je u nasem kraju poznat kao "Gigina kuca" koja je sagradjena u 18. veku i pod zastitom je drzave, stavi u funkciju. 16. maja ova ustanova kulture obelezice stogodisnjicu od osnivanja, a u prilog tome potpisnici ugovora izrazili su nadu da ce tekuci radovi biti zavrseni, upravo do navedenog datuma.

novcana pomoc biblioteci,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 13.03.2012 god.

 U sali SO Vlasotince, juce je odrzana 24. po redu sednica SO Vlasotince. Na dnevnom redu naslo se 12 tacaka. Najpre je usvojen amandman Saveta za budzet i finansije kao i amandman Opstinskog veca. Potom je usvojen predlog odluke o izmeni i dopuni odluke o budzetu opstine Vlasotince za 2012. godinu. Opstinski koordinator za akcioni plan Marinko Djordjevic predstavio je predlog strateskog plana opstine Vlasotince sa akcionim planom za period od 2006. do 2016. godine. Ovim planom odredjena je prioritizacija projekata najvise, srednje i male vaznosti a poseban akcenat Djordjevic je stavio na najvaznije aktivnosti konkretne investicije koje treba pripremiti i realizovati u narednih 5 godina. Opozicija i jeste i nije prihvatila strateski plan, navodeci da od predstavljenih projekata ima prioritetnijih ali o njima se gotovo i ne govori, a samim tim izbegavaju se odgovori na mnoga odbornicka pitanja. Odbornici SO Vlasotince vecinom glasova usvojili su dnevni red, izmedju ostalog i predlog odluke o angazovanju revizora za obavljanje eksterne revizije zavrsnog racuna opstine Vlasotince za 2011. godinu, predlog lokalnog akcionog plana za rodnu ravnopravnost za period od 2012. do 2014. godine kao i predlog odluke o izmeni i dopuni odluke o javnim parkiralistima i regulisanju i bezbednosti saobracaja na teritoriji opstine Vlasotince.

skupstina,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 08.03.2012 god.

 Simbol osmog marta, ruža ili karanfil, poklanja se ženama na taj dan da ih podseti na tu borbu i bolji život. Omladina DS Vlasotince danas je damama delila ruze i propagandni materijal, kojim je ukazivala da je nasa evropska buducnost vec pocela. URS Vlasotince, simbolicnim deljenjem cveca, cestitali su svim zenama praznik sa zeljom da im ovaj, i svaki drugi dan bude ispunjen ljubavlju i pažnjom. Vremenom, ovaj praznik postao je dan poklanjanjanja, a jos jednom u nizu simbolicnom akcijom deljenja ruza, aktivisti SNS Vlasotince uputili su pripadnicama neznijeg pola iskrene cestitke.

8. mart,osmi mart,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 07.03.2012 god.

 Danas je ispred opstine Vlasotince obavljena zvanicna primopredaja specijalnog vozila za odgusenje kanalizacione mreže, donacija Vlade Japana JKP "Vodovod" Vlasotince. Ukljucujuci ovu donaciju, iznos japanske pomoci kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) u Srbiji od 1999. god. je oko 7.6 miliona evra, a ukupan iznos japanske pomoci Srbiji u toku istog perioda je viši od 460 miliona evra. Ambasador Japana u Republici Srbiji Tosio Tsunozaki smatra da ce ova donacija doprineti poboljsanju zivotnih uslova i odrzavanju kanalizacione mreze. On je dodao da Vlada Japana i dalje podržava socijalni razvoj kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva, i pored nezavidne situacije u kojoj je posle katastrofalnog zemljotresa i cunamija koji je zadesio ovu zemlju prosle godine. Predsednik opstine Vlasotince Srdjan Susulic izrazio je zahvalnost Vladi Japani na donaciji, koja je obezbedjena oporezivanjem stanovnika Japana.
Vlada Japana obezbeduje finansijsku pomoc neophodnu za realizaciju projekata koji ce doprineti ekonomskom i socijalnom razvoju zemlje. Zdravstvena zaštita, životna sredina, obrazovanje i socijalna zaštita su glavne oblasti interesovanja Vlade Japana. Na kraju svecanosti predsednik opstine Vlasotince Srdjan Susulic urucio je prigodan poklon njegovoj ekselenciji, u znak secanja na boravak u Vlasotincu.

ambasador japana u vlasotincu,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 02.03.2012 god.

 Postojece organizacije u oblasti sporta duzne su da usklade svoju organizaciju, rad i opste akte sa odredbama Zakona o sportu u roku od godinu dana, od dana stupanja na snagu Zakona o sportu, odnosno do 12.04.2012. godine i da u navedenom roku podnesu Agenciji prijavu za upis prevodjenja u registar udruzenja. Obaveza prevodjenja se odnosi na postojeca udruzenja, drustva i saveze u oblasti sporta, kojih na teritoriji opstine Vlasotince ima 25, i to 23 kluba i 2 udruzenja, rekao je na danas odrzanom sastanku u sali SO Vlasotince, predsednik Sportskog saveza Vlasotince Slavoljub Mitov.
Klubovi koji ne podnesu prijavu za prevodjenje do 12.04.2012. godine gube svojstvo pravnog lica po sili zakona, a njihova imovina prelazi na lica odredjena Statutom, odnosno zakonom, bez sprovodjenja postupka likvidacije.

sportski savez,zakon o sportu,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 01.03.2012 god.

 U okviru IPA projekta opstina Vlasotince je konkurisala za dodelu finansijskih sredstava sa predlogom projekta "Servis - pomoc u kuci za stanovnike ruralnih oblasti opstina Vlasotince i Crna Trava". Cilj projekta je uspostavljanje novog servisa pomoci starim i hronicno obolelim stanovnicima udaljenih seoskih podrucja, pretezno iz samackih domacinstava. Posebnu vrednost ovog projekta, koji je danas predstavljen u sali SO Vlasotince, cini trajno zaposljavanje nezaposlenih, interno raseljenih lica sa podrucja Kosova i Metohije, stanovnika opstina Vlasotince i Crna Trava kao neposrednih pruzalaca usluga, cime se daje pun doprinos drustvenoj inkluziji svih ranjivih grupa u nasoj zajednici.
Trajanje projekta, cija je vrednost 73, 495 evra, je 12 meseci. Njime ce biti obuhvaceno 40 korisnika. Partneri na projektu "Servis - pomoc u kuci za stanovnike ruralnih oblasti opstina Vlasotince i Crna Trava", ciji je nosilac opstina Vlasotince, jesu Medjuopstinski centar za socijalni rad opstina Vlasotince i Crna Trava, Dom zdravlja Vlasotince, udruzenje penzionera i pruzalac usluge Centar za edukaciju "Osmeh", ciji je cilj razvoj i unapredjenje usluga, odnosno poboljsanje zivotnih uslova najugrozenijim stanovnicima. Usluga pomoci u kuci podrazumeva kucne posete gerontodomacica i pomoc u svakodnevnim aktivnostima.

socijalna zastita,socijalno,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 29.02.2012 god.

 ED Vlasotince bila je suocena sa brojnim problemima u periodu od 7.januara do pre 10-ak dana. U brdsko - planinskim selima dolazilo je do prekida u snabdevanju el.energijom zbog viskoh sneznih nanosa, koji su dosezali visinu oko jednog ipo metra. U odredjenim mestima, u uslovima vanredne situacije, nije bilo moguce otkloniti kvarove zbog izuzetno nepristupacnog terena, imajuci u vidu da se DV nalaze uglavnom van trase glavnih puteva, rekao je u izjavi za RTV Vlasotince direktor ED Vlasotince Jovica Markovic. Upravo zato su mestani nekoliko sela na teritoriji nase opstine bili po nekoliko dana bez struje, i pored svih napora radnika ED Vlasotince da se probiju kroz smetove, ugrozavajuci na taj nacin svoju bezbednost, istakao je Markovic.
Prema Markovicevim recima, stednja struje na podrucju nase opstine, i jeste i nije dala ocekivane rezultate. On je dodao da jesu postupali u skladu sa odlukom Vlade Republike Srbije, sto je podrazumevalo reduciranje potrosnje 7-8% potrosacima sa merenjem na srednjem naponu, odnosno indirektnim mernim grupama.

joca markovic,direktor,elektrodistribucija,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 28.02.2012 god.

 Gost emisije "Petlja" danas je bio predsednik OO SNS Vlasotince Dragan Spasic, koji je na toj funkciji od januara meseca 2011. godine. Prema njegovim recima, aktuelna vlast se bavi resavanjem problema, neposredno pred izbore ili nekoliko meseci pre njihovog odrzavanja, sto ga je i navelo da se aktivno ukljuci u politiku, onu koja ce doprineti boljitku gradjana. Spasic je pet godina bio na rukovodecoj funkciji vlasotinackog Doma zdravlja, ali je promena garniture vlasti, sto je uobicajena praksa, dovela do njegove smene. Zelja mu je, da se ponovo nadje na toj poziciji, ne bi li time ukazao na odredjene probleme i uticao na resavanje istih.

dr dragan spasic,sns,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 27.02.2012 god.

 Rezanjem slavskog kolaca, OO NS Vlasotince obelezio je u subotu, u galeriji KC na Nesicevom keju, svoju stranacku slavu Sv. Simeona Mirotocivog. Doba njegove vladavine predstavlja prelomni period u istoriji i kulturi Srba, rekao je u svom obracanju Dejan Rajicic i naglasio da je njihova obaveza da na ovim izborima pobede i donesu dobro Srbiji. Domacin slavlja bio je Dragan Ilic. Svecanosti su, pored funkcionera NS, prisustvovali predstavnici njihovih koalicionih partnera kao i predstavnici drugih politickih partija na lokalu.

nova srbija,vlasotince,slava,2012,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 27.02.2012 god.

 U hali "Sumice" u Beogradu, od 24. do 26. februara odrzan je internacionalni kik boks turnir "Srbija Open" u disciplini K-1 rules, na kojem je ucesce uzeo Sokol Arsic iz Vlasotinca.

sokol arsic,kik box,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 21.02.2012 god.

 10 pacijenata koji zive u brdsko planinskom podrucju, u veoma kratkom periodu uspesno je zbrinuto, u danima vanredne situacije kada su putevi bili neprohodni, zahvaljujuci koordinaciji pripadnika Vatrogasno - spasilackih ekipa, MUP-a i uposljenika vlasotinackog Doma zdravlja, rekla je danas, gostujuci u emisiji "Petlja" na radiju Gaga, direktor Doma zdravlja Vlasotince Milena Mitrovic Stankovic, koja je na ovoj funkciji od aprila meseca 2010. godine. Dom zdravlja Vlasotince broji 220 uposljenika rekla je direktor Doma zdravlja Vlasotince Milena Mitrovic Stankovic.

Milena Mitrovic Stankovic,direktor,dom zdravlja,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 20.02.2012 god.

 U Leskovackom kulturnom centru održano je predavanje na temu „Ima li jug Srbije razvojnu i demografsku buducnost?“. Organizatori predavanja, koje je ujedno i deo naucnog rada magistra Predraga Mitrovica, su Duhovni centar Sveti Simeon Mirotocivi i Pokret za Leskovac. Rad „Ima li jug Srbije razvojnu i demografsku buducnost“ je krajem prošle godine predstavljen na Medunarodnom naucnom skupu Ekonomska nauka u funkciji kreiranja novog poslovnog ambijenta na kojem je dobio pozitivne kritike i ocene od redakcijskog odbora Naucnog skupa, sastavljenog od brojnih domacih i stranih strucnjaka.

pedja,dveri srpske,leskovac,predavanje,tribina,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 17.02.2012 god.

 Predsednik opstine Vlasotince Srdjan Susulic izjavio je da su putevi na podrucju opstine Vlasotince prohodni, a da problema još uvek ima u brdsko planinskom podrucju. Napajanje el.energijom je uredno, rekao je Susulic i dodao da se zbog racionalizacije el.energije i nesmetanog funkcionisanja privrede, pristupilo iskljucivanju dekorativnog i ulicnog osvetljenja ne bi li ušteda struje bila zadovoljavajuca.

srdjan susulic,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 17.02.2012 god.

 Opština Vlasotince organizovala je akciju cišcenja glavnih ulica. Ekipe koje su zaduzene za odrzavanje puteva, najpre su radile na rasciscavanju prioritetnih putnih pravaca.

ciscenje ulica,opstina vlasotince,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 17.02.2012 god.

 U sali SO Vlasotince danas je odrzana tribina Pokreta socijalista, na kojoj je govorio predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, koji je tom prilikom izjavio da je Pokret socijalista organizacija koja zastupa i bori se za politicke interese drustvenih slojeva koji zive od svog rada.

aleksandar vulin,pokret socijalista,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 14.02.2012 god.

 Svake godine 14. februar, medu pravoslavnim Srbima, slavi se kao dan Sv. Trifuna. Veruje se da Sv. Trifun štiti sela i naselja od grada i poplava, odnosno da je cuvar vinograda i drugih useva od raznih štetocina. Na ovaj dan, uz posebnu molitvu vlasotinacki vinogradari po prvi put u novoj kalendarskoj godini, odlaze u vinograd i pocinju da orezuju lozu u svojim vinogradima. Oni kazu “valja se” da se na dan Sv Trifuna poreže barem jedan cokot vinove loze u vinogradu. Veruje se i da sa ovim danom pocinje prolece, da se budi priroda i ljubav kod ljudi.

Danas se po katolickom kalendaru slavi i Sveti Valentin. Njegovo ime danas u svetu, i to ne samo hrišcanskom, simbolizuje srecu zaljubljenih, pa se ovaj dan proslavlja kao dan ljubavi i zaljubljenih. Sveštenik Valentin, kasnije proglašen za sveca, usudio se da tajno venca jedan zaljubljeni par i tako se suprotstavi zabrani sklapanja braka u celom Rimskom carstvu koju je zloglasni imperator Klaudije doneo smatrajuci da ce se oženjeni muškarci teže regrutovati za njegovu vojsku. Valentin je zbog toga bio utamnicen i lišen života.

sveti trifun,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 14.02.2012 god.

 Vodosnabdevanje na podrucju opstine Vlasotince je uredno, rekao je danas, gostujuci u emisiji "Petlja" direktor JP "Vodovod" Vlasotince Nebojsa Stojanovic. 2010. godine postavljen je na mesto vd direktora Vodovoda a te iste godine imenovan je za direktora. Stojanovic je, u prilog tome, govorio o poslovanju Vodovoda u tom periodu.
Stojanovic je istakao da je ovo preduzece, iz sopstvenih sredstava, pre 15 dana nabavilo rovokopac, odnosno utovarivac, vrednosti 72 hiljade evra. Nadovezao se i na kvalitet vode, za koju kaze da je iznad proseka, imajuci u vidu podatak da tri puta na mesecnom nivou kontrolu kvaliteta vode vrsi ZZJZ Leskovac koji ima akreditovanu laboratoriju.

nebojsa stojanovic,petlja,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 10.02.2012 god.

 Sinoc su osvestane prostorije Dveri Pokreta za zivot Srbije Vlasotince. "Svecanim cinom osvecenja saljemo jasnu poruku da je politika moralna aktivnost, a potom sve ono sto se pod time podrazumeva. Po uzoru na svoje svece, pokrenuli smo inicijativu budjenja naroda, koji je uistinu zaspao a koji ipak ima srpsku tradiciju" izjavio je poverenik za jug Srbije mr Predrag Mitrovic.
Nakon osvestanja prostorija, odrzana je tribina u sali bioskopa u Vlasotincu. Prisutnima je najpre prikazan kraci film o Pokretu Dveri, koji je za samo godinu dana otvorio 50 kancelarija sirom Srbije, nakon cega se obratio poverenik Dveri Pokreta za zivot Srbije Vlasotince Aleksandar Randjelovic.
Troje studenata 1999. godine pokrenulo je istoimeni casopis. Kao samonikla nevladina organizacija, nakon 12 godina u nevladinom, Pokret Dveri odlucio je da se oproba na politickoj sceni, odnosno u vladinom sektoru. "Latili smo se onoga sto nazivaju politikom, da za pocetak ukazemo na ono sto je lose", naglasio je clan Upravnog odbora Bosko Obradovic.

osvestenje prostorija,dveri srpske,rtv vlasotince,vlasotince,www.vlasotince.tv

 

 

 

 

VESTI - Vlasotince 07.02.2012 god.

 Gostujuci danas u emisiji "Petlja" na radiju "Gaga" poverenik za jug Srbije mr Predrag Mitrovic predstavio je programska nacela Dveri Pokreta za zivot Srbije. Ovaj Pokret postoji vec 13 godina i tezi ka ocuvanju srpske tradicije. "Politika u nasoj zemlji je poprimila novu formu, sto nas je dovelo do ove situacije u kojoj se nalazimo. Upravo zato je sustina naseg delovanja potpuno drugacija", naglasio je Mitrovic.

pedja,dveri srpske,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 04.02.2012 god.

 U sali bioskopa danas je odrzana izborna Skupstina OO NS Vlasotince. Izvestaj o radu u periodu izmedju 2007. i 2011. godine podneo je predsednik OO NS Vlasotince Bosko Stancic, nakon cega je prikazan kraci film o tome sta je uradjeno u tom istom periodu. Skupstini je od 220 pozvanih, prisustvovalo 207 delegata. Za predsednika OO NS izabran je Bosko Stancic, za potpredsednike Stanojko Stojanovic, Branislav Stankovic i Dragan Ilic a izabrani su i clanovi stalnog sastava.

izborna skupstina, nova srbija, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 02.02.2012 god.

 Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, sumarstva i vodoprivrede donelo je uredbu o obnavljanju robnih rezervi merkantilne psenice i kukuruza koja ce se vrsiti razmenom mineralnog djubriva, do 6. ovog meseca, do kada se zahtevi mogu podnositi.

Putevi na podrucju opstine Vlasotince su prohodni, izuzev mesta Gradiste u kojem se tek danas, iz objektivnih razloga, radi na rasciscavanju sneznih nanosa.

Snabdevanje el.energijom na podrucju nase opstine je stabilno i trenutno nema prekida u napajanju el.energijom. Trenutno su bez napajanja el.energijom samo Bistrica, Kozilo i Vus gde je pristup onemogucen, izjavio je predsednik opstine Vlasotince Srdjan Susulic.

srdjan susulic, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 01.02.2012 god.

 Mestani sela Gradiste, koje broji 240 stanovnika, blokirali su jutros put na relaciji Vlasotince - Lopusnja, zbog nerasciscavanja sneznih nanosa na putu koji dostizu visinu do jednog metra. Put nije bio ociscen ni tokom prethodnih padavina, rekli su mestani koji su odblokirali put nakon intervencije pripadnika policije, da bi nakon toga nastavili protest u opstini Vlasotince gde su i postigli dogovor sa predsednikom opstine Vlasotince Srdjanom Susulicem, o cemu je govorio prdsednik MZ Gradiste Zivota Micic.

zivota micic, gradiste, blokada puta, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 31.01.2012 god.

 U emisiji "Petlja" danas je gostovao Boban Petrovic, predsednik OO URS Vlasotince i clan opstinskog veca. On je, izmedju ostalog, govorio o inicijativi koju su pokrenuli URS o decentralizaciji i regionalizaciji Srbije, na osnovu koje su donesena 2 vazna zakona, i o Zakonu koji se odnosi na finansiranje lokalnih samouprava.
Petrovic je naglasio da je cilj URS Vlasotince poboljsanje zivotnog standarda gradjana.

petlja emisija, bobar, urs, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 27.01.2012 god.

 U trpezariji skole "8. oktobar" odrzano Svetosavsko poselo ucenika od prvog do cetvrtog razreda i svecana sednica organa skole. U prisustvu predstavnika lokalne vlasti i brojnih zvanica, rezanjem slavskog kolaca, obelezena je skolska slava Sveti Sava. Domacin slavlja Sasa Stamenkovic predao je slavu Bobanu Petrovicu. Arhijerejski namesnik Zoran Stojanovic, u svojoj besedi, govorio je o zivotu i delu Svetog Save.

svetosavsko poselo u trpezariji skole osmi oktobar, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 27.01.2012 god.

 U crkvi Svete Trojice u Vlasotincu jutros je odrzana Svetosavska liturgija, nakon cega je ucenicima prvog razreda koji pohadjaju veronauku, predsednik opstine Vlasotince Srdjan Susulic urucio paketice.

crkva, urucivanje paketica deci koja pohadjaju veronauku, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 27.01.2012 god.

 Sinoc je u sali bioskopa u Vlasotincu, u organizaciji OS "8. oktobar" Vlasotince, odrzana Svetosavska akademija "Vatra Savinog uma za vecnost", na kojoj je govorio direktor skole Zivorad Djonic.
Savindan se obelezava u cast Svetog Save, utemeljivaca obrazovanja i prvog srpskog arhiepiskopa. Praznik se u skolama tradicionalno obelezava kao radni dan, ali bez nastave, uz akademije i svecanosti.Obelezavanje Savindana kao skolske slave pocelo je prvih decenija 19. veka. Prema nekim podacima u Zemunu je 1812. godine osnovan skolski fond, koji je propisao da se Sveti Sava ima obelezavati kao zastitnik srpskih skola. Sveti Sava ustanovljen je za skolsku slavu 2. januara 1840. godine.

vatra savinog uma za vecnost, sveti sava, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 26.01.2012 god.

 Ovu nedelju obelezile su brojne Svetosavske aktivnosti koje su u OS "8. oktobar" otpocele otvaranjem Svetosavske izlozbe likovnih radova. Na dan skolske slave Sveti Sava, u petak 27. januara odvijace se sledece aktivnosti, najavio je direktor skole Zivorad Djonic.

svetosavska izlozba likovnih radova, skola osmi oktobar, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 23.01.2012 god.

 Direktor OS "8. oktobar" Vlasotince Zivorad Djonic, na danas odrzanoj konferenciji za novinare, predstavio je svetosavske aktivnosti koje ce se odvijati tokom ove sedmice, povodom skolske slave Sveti Sava.
PR skole Ivana Cekic predstavila je 21. po redu skolski informator za ciji su izgled i sadrzaj zasluzni ucenici. U okviru svetosavskih aktivnosti danas je otvorena svetosavska izlozba likovnih radova.

konferencija za novinare, skola osmi oktobar, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 21.01.2012 god.

 Zamenik predsednika Vlade Republike Srbije i ministar unutrasnjih poslova Ivica Dacic obisao je danas Stab za vanredne situacije opstine Vlasotince, koja je zbog obilnih sneznih padavina pred proglasenjem vanredne situacije.
Dacic je potom obisao trasu ciscenja snega na putu Vlasotince - Donja Lopusnja - Brezovica.

ivica dacic, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 19.01.2012 god.

 Udruzenje Postovalaca Svete Gore Atonske Vlasotince organizovalo je, po sesti put, Bogojavljenjsko plivanje, odnosno vadjenje Casnog krsta iz reke Vlasine. Ucesce je uzelo 30 takmicara, medju kojima i najmladji ucesnik Kristijan Pesic. Casni krst, trecu godinu zaredom, pobedonosno je uzdigao Dragan Kocic iz Vlasotinca. Njemu su ovom prilikom urucene vredne nagrade. Kao glavnu nagradu Pokret Dveri Vlasotince i Leskovac poklonio je osvestenu ikonu Svetog Save sa Hilandara koju je urucio predsednik opstine Vlasotince Srdjan Susulic, od strane udruzenja Postovalaca Svete Gore Atonske Vlasotince unikatni zlatnik koji je izradila zlatara "Jankovic" iz Novog Sada a od strane Sportskog saveza Vlasotince pehar. Ove godine temperatura vode bila je 0 stepeni a vazduha 4 stepena. U okviru ove manifestacije, udruzenje kulturnog nasledja i tradicionalnih vrednosti vlasotinackog kraja " Loza ", organizovalo je i Pihtijadu. Najukusnije bile su pihtije Jasmine Mitrovic, koja je osvojila prvo mesto. Drugo mesto osvojila je Zivka Takic dok je trece mesto pripalo Natasi Markovic. Za najbolje aranzirani sto, nagradu je dobila Ljiljana Kocanovic. Ove godine i Pihtijada je imala najmladjeg ucesnika, Dimitrija Daskalovica. Manifestaciji je prisustvovalo preko 5 000 ljudi.
Prisutnima se obratio predsednik opstine Vlasotince Srdjan Susulic.
Organizatori Bogojavljenjskog plivanja, Udruzenje Postovalaca Svete Gore Atonske Vlasotince, uz pomoc brojnih sponzora a pod pokroviteljstvom SO Vlasotince, priredili su, uz manje propuste, sasvim solidan program. Jedan od propusta, da li organizatora ili konferensijera, namerno ili ne, bio je taj sto se prilikom dodele glavne nagrade, koju je urucio predsednik opstine Vlasotince Srdjan Susulic, nije pomenuo darodavac Pokret za zivot Dveri Vlasotince i Leskovac, koji je za tu priliku poklonio osvestenu ikonu Svetog Save sa Hilandara. Organizatori su, uvidevsi da su napravili veliki propust, pokusali da tu gresku isprave.

bogojavljenje, plivanje za krst, vlasina, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

 

VESTI - Vlasotince 18.01.2012 god.

 Prema navodima "Blica" tim leskovackih i vlasotinackih vatrogasaca uspeo je da iz zavejane kuce spasi Ivana Filipovica (45), kome je, prema istim izvorima, 48 sati ranije pukla kila na preponama. U jucerasnjem broju "Blica", navedeno je i da su vatrogasci bili šokirani cinjenicom da se medicinski tehnicar vratio sa pola puta jer mu se u tom momentu završila smena, ali je ostavio zavoje i ostali pribor. Tim povodom, u svom demantiju, medicinski tehnicar navodi:
Medicinski tehnicar Zoran Vidojevic istakao je da je toga dana radio 21h. Vidojevic je, inace, losijeg zdravstvenog stanja, tako da su leskovacki vatrogasci, koji su morali da se vracaju u Vlasotince, obzirom da je na trecini puta gorivo u buldožeru bilo pred nestajanjem, njemu predlozili da se sa njima vrati. Inace, medicinski tehnicar Zoran Vidojevic dodao je da je toga dana posao bez pratnje lekara. Prema nasim saznanjima drugi tehicar nije posao sa ekipom vatrogasaca, jer je dezurni lekar naveo da za tim nema potrebe obzirom se radi o hirurskom oboljenju. S tim u vezi hteli smo stupiti u kontakt sa direktorkom Doma zdravlja u Vlasotincu Milenom Stankovic Mitrovic, ali nam je receno da je na sastanku u Leskovcu.

Komandir vatrogasno spasilacke jedinice u Vlasotincu Dragan Stamenkovic istakao je da je borba sa ciscenjem sneznih nanosa pocela u subotu u 16 sati, a zavrsila se u nedelju oko 4h. Tokom probijanja smetova, zbog iscrpljenosti i prehlade, pozlilo je Sasi Jovanovicu, zameniku komandira Spasilackog bataljona. - Na putu je bilo puno prepreka, ali se na kraju ipak sve dobro zavrsilo - istakao je Stamenkovic.

zoran vidojevic medicinski tehnicar, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 17.01.2012 god.

 Udruzenje postovalaca Svete Gore Atonske Vlasotince organizuje, po sesti put, vadjenje Casnog krsta iz gradskog jezera, 19. januara, o cemu su u danasnjoj emisiji "Petlja" govorili predsednik udruzenja Srboljub Takic i potpredsednik udruzenja i veroucitelj Dragan Vidosavljevic.
Pokrovitelj Bogojavljenjskog plivanja za Casni krst je SO Vlasotince. Prosle godine, pored 32 takmicara, po prvi put je ucesce uzela i jedna zena, Paulina Stevanovic iz Vlasotinca. Temperatura vode u reci Vlasini bila je 2 stepena, a vazduha 0 stepeni. Prijavljivanje takmicara vrsiti putem brojeva telefona 064/ 01-05-983 i 064/ 33-45-200, do 19. januara, najkasnije do 10h, jer potom mora da se obavi lekarski pregled. Kao prateca manifestacija odrzace se i Pihtijada. Zvanicni deo programa pocinje u 11h, a sam cin plivanja u 12h.

dragan vidosavljevic, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 06.01.2012 god.

 Demokratska stranka Vlasotince organizovala je danas akciju deljenja badnjaka gradjanima, koja vec, obzirom da se nekoliko godina unazad realizuje, postaje tradicionalna, izjavio je Narodni poslanik Slavoljub Mitov.

ds, deljenje badnjaka, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 06.01.2012 god.

 Pokret Dveri - Za zivot Srbije Vlasotince uputio je novogodisnju i bozicnu cestitku svima, isticuci da je Bozic pre svega praznik nade, darivanja i preobrazaja. Tim povodom gradjanima su danas podeljeni badnjaci.

pokred dveri za zivot srbije, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 05.01.2012 god.

 Na prodajno - izlozbenom standu udruzenja zena Ladovica, postavljenom danas ispred opstine Vlasotince, nasli su se badnjaci a gradjani koji su ih kupovali mogli su degustirati njihove proizvode koji ce se naci na Badnjoj trpezi. Udruzenje broji 27 clanova, a prema recima predsednice istog Slavice Cvetkovic, u narednom periodu njihove aktivnosti bice usmerene na izradu rucnih radova i pravljenje tradicionalnih etno jela, radi ocuvanja stare srpske tradicije i etno zanata. Ona je najavila da ce udruzenje zena Ladovica biti ucesnik pihtijade, koja se odrzava u Niskoj banji 18. januara.

udruzenje zena ladovica, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

 

VESTI - Vlasotince 30.12.2011 god.

 U vlasotinackom Narodnom muzeju, opstina Vlasotince danas je, po tradiciji, organizovala koktel za novinare i direktore javnih preduzeca i ustanova. Predsednik opstine Vlasotince Srdjan Susulic pomenuo je neke od aktivnosti koje su, i pored velike ekonomske krize, na osnovu ranije datih obecanja, realizovane u 2011. godini.
"Iako je 2012. godina izborna godina, nastojacemo, mimo toga, postupati u skladu sa planom i programom koji smo predvideli za 2012. godinu", naglasio je Susulic. On je na kraju svog izlaganja cestitao gradjanima nastupajuce praznike.

koktel za novinare, srdjan susulic, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 30.12.2011 god.

 Danas su u velikoj sali SO Vlasotince, deci clanova DS, starosti do 10 godina, uruceni paketici koji su obezbedjeni od strane donatora.

ds deli paketice svojim zasluznim clanovima, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 30.12.2011 god.

 OS "8. oktobar" Vlasotince organizovala je sinoc tradicionalni novogodisnji karneval dece. Karnevalu su prethodile kreativne likovne i muzicke radionice dece i roditelja. Puno dece je koracalo ulicama Vlasotinca, a njihove maske koje su iz godine u godinu sve lepse, govorile su u prilog tome koliko su deca i ove godine bila nadahnuta i inspirisana. Na krilima maste doprineli su da nam nastupajuci praznici budu carobni i veseli.

novogodisnji karneval, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 30.12.2011 god.

 OO NS Vlasotince priredio je sinoc, u galeriji Kulturnog centra, koktel povodom nastupajucih novogodisnjih i bozicnih praznika. Predsednik OO NS Vlasotince Bosko Stancic cestitao je gradjanima predstojece praznike i izrazio ocekivanje da ce ova stranka, u saradnji sa buducim koalicionim partnerima SNS, PS, JS i Pokretom Dveri, postici uspeh na predstojecim izborima, kako na lokalnom tako i na republickom nivou. Na skupu je receno da je NOVA SRBIJA narodna stranka koja zastupa interese i ocekivanja naroda kao celine.
Skupu su prisustvovali predsednici OO Jablanickog okruga, clanovi predsednistva iz Nisa, buduci koalicioni partneri, predsednici Mesnih odbora kao i clanovi i simpatizeri ove stranke.

koktel nova srbija, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 29.12.2011 god.

 U galeriji vlasotinackog Kulturnog centra sinoc su urucene sportske nagrade Vlasotinca za 2011. godinu. Ovo znacajno priznanje dodeljuje se u kategorijama sportista, ekipa, sportskih radnika i trenera.

sportske nagrade vlasotinca, najbolji sportista, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 28.12.2011 god.

 Danas je odrzana 23. po redu sednica SO Vlasotince. Sednici je prisustvovalo 39 odbornika. Zapisnik sa 22. sednice, nakon nekoliko primedbi odbornika, vecinom glasova je usvojen. Dnevni red, koji je bio sacinjen od 24 tacke, takodje. Prvu tacku dnevnog reda, a to je predlog prostornog plana opstine Vlasotince sa predlogom odluke o donosenju ovog plana, obrazlozila je Dragana Biga, odgovorni planer Arhiplana DOO za planiranje, projektovanje i konsalting Arandjelovac. Obzirom da su se na dnevnom redu nasli predlozi programa rada i poslovanja Javnih preduzeca i ustanova, predstavnici istih ucestvovali su u radu Skupstine. Dnevni red vecinom glasova je usvojen.

sednica, rakic, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 27.12.2011 god.

 "Projekti koji su zapoceti u vreme dok sam obavljao funkciju predsednika opstine Vlasotince u trajanju od 9 meseci,nakon moje smene nasli su se po strani", izjavio je danas, gostujuci u emisiji "Petlja", predsednik OO i clan izvrsnog odbora NS Vlasotince Bosko Stancic. On je izrazio nezadovoljstvo, pre svega zbog kapitalnog projekta, odnosno izgradnje industrijske zone, koja bi, da se zamisljeni projekat realizovao do sada bila izgradjena na povrsini od 5 hektara i uposljavala bi oko 1 200 ljudi. Nasa namera bila je da se domaci privrednici povezu sa stranim, a da se kasnije, kroz nekoliko godina, industrijska zona prosiri na 20 hektara, naglasio je Stancic. On je takodje govorio o periodu kada je obavljao funkciju zamenika predsednika MZ Rosulja, i o projektima koji su tada realizovani, poput izgradnje fekalne kanalizacije u Manastiristu, cije odrzavanje je ljudkim nemarom, odnosno neodgovornoscu Vodovoda sa kojim je izvrsena primopredaja, zapostavljeno.
Stancic je govorio o brojnim projektima koji su realizovani i brojnim problemima sa kojima su susretao tada. Po njegovom misljenju kljucni problem u Vlasotincu je vodosnabdevanje, a u vezi sa time potrebno je zameniti azbestne cevi koje su stare 30-40 godina. Na kraju emisije govorio je o predizbornim pregovorima, koji se vode sa SNS, DSS, JS, PS, PD i sa jos dve stranke koje su na vlasti, koje nije zeleo pominjati. Stancic je dodao da ce se ova stranka opste interese stavljati ispred licnih.

bosko stancic, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 26.12.2011 god.

 Naucnici tvrde da haotican raspored priprema za Novu godinu, a koji se najvecim delom odnosi na nabavku i pripremu hrane, uzrokuje divljanje hormona, pa cak i najstabilnije osobe pomalo polude. Da bi donekle olakšali ljudima, strucnjaci porucuju da suština praznika nije u kupovini i da istinska sreca nema veze s novcem, poklonima i obiljem hrane. Najbolje je uživati u zajedništvu i biti zahvalan zbog onoga što imate, složno porucuju strucnjaci.
Nova godina je vreme velikih ocekivanja i verovanja u cuda. Novogodišnje jelke, pokloni, praznicne igracke i ostale stvarcice vezane za praznike su svuda i pomažu da ljudi potpuno uplove u pozitivno praznicno raspoloženje. Vlasnici montažnih tezgi na platou ispred opstine Vlasotince zadovoljni su što mogu da prodaju na tom mestu, ali kažu da je kupaca manje za 30 odsto u odnosu na prošlu godinu. Kupci takodje tvrde da im je platežna moc manja nego pre godinu dana ali da su cene novogodišnjih ukrasa i lake konfekcije na ulicnim tezgama još uvek pristupacne za kupovinu. U susret Novoj godini, postavili smo nekoliko pitanja nasim sugradjanima.

novogodisnja anketa, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 24.12.2011 god.

 Danas je asfaltom presvucena desna strana ulice Milorada Velickovica. Duzina ulice je 308 m a vrednost investicije je 2 miliona 100 hiljada dinara. Izvodjac radova je GP "Mehanizacija" Vlasotince.
"I pored velike ekonomske krize, intenzivno se radi", rekao je u izjavi za RTV Vlasotince predsednik opstine Vlasotince Srdjan Susulic.

srdjan susulic, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 23.12.2011 god.

 Centar za socijalni rad Vlasotince i Crna Trava, OS "Sinisa Janic" i gimnazija "Stevan Jakovljevic" Vlasotince organizovali su danas, u galeriji Kulturnog centra, novogodisnji vasar pod nazivom "Deda Mrazovi mali pomocnici u akciji". Sav prihod sa istog namenjen je deci sa smetnjama u razvoju. Zahvaljujuci organizatorima prikupljeno je dovoljno sredstava za kupovinu paketica koje je Deda Mraz podelio deci.
"Ovo je druga po redu akcija Centra za socijalni rad Vlasotince u toku ove godine" rekao je direktor Centra Momcilo Ignjatovic.
Ucenici OS "Sinisa Janic" izveli su predstavu pod nazivom "Prijateljstvo".

deca ometena u razvoju i deda raz, podela paketica, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 21.12.2011 god.

 Vlasnici montažnih tezgi na platou ispred opstine Vlasotince zadovoljni su što mogu da prodaju na tom mestu, ali kažu da je kupaca manje za 30 odsto u odnosu na prošlu godinu. Kupci takodje tvrde da im je platežna moc manja nego pre godinu dana ali da su cene novogodišnjih ukrasa i lake konfekcije na ulicnim tezgama još uvek pristupacne za kupovinu.

montazne novogodisnje tezge, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 20.12.2011 god.

 U emisiji "Petlja" koja se emituje utorkom u 10 h na radiju "Gaga" danas je gostovao predsednik EKO baze "Jug" i odbornik u gradskoj Skupstini Miroslav Kraincanic. Tokom ekoloske revolucije 1989. godine Kraincanic je stekao dovoljno iskustva da bi shvatio kakve velike protivnike ima, kojima su interesi drugih sredina u prvom planu. Na sednicama Skupstine, vladajuca vecina odredjuje prioritete, dok se globalni problemi, poput vodosnabdevanja, zastite sliva reke Vlasine i sumskog fonda, nalaze u zapecku. U prilog tome govori podatak kada je od ministarstva vodoprivrede dobijen predlog o pisanju projektne dokumentacije, koji su prihvatila 42 odbornika, da bi vec na narednom zasedanju doslo do preokreta kada su 23 odbornika vladajuce vecine glasala protiv navedenog predloga. Kraincanic je takodje govorio da u okviru akcije "Ocistimo Srbiju" nije moguce za nekoliko dana ocistiti divlje deponije koje se premestaju sa jednog mesta na drugo, sto konkretno nije problem samo u Vlasotincu vec na nivou Srbije. On je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima, o cemu govore brojna priznanja za ucinjene aktivnosti. Na kraju emisije govorio je o eksploataciji sljunka na reci Vlasini, sto je, navodno, pokrice za odrzavanje recnog korita.

miroslav kraincanic, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 16.12.2011 god.

 Nakon dvomesecne obuke, u okviru projekta "Ukljuci se, trazi posao" koji Drustvo za edukaciju Roma sprovodi u saradnji sa Nacionalnom sluzbom za zaposljavanje Leskovac i SO Vlasotince, danas su u sali SO Vlasotince polaznicima uruceni sertifikati o zavrsenoj obuci. Od 41. polaznika, 20-oro ih je izabrano da nastave obuku na projektu koji ce trajati do 10. avgusta.
Projekat je finansiran sredstvima zajednickog programa UN "Odrzanje mira i inkluzivni lokalni razvoj" PBILD za jug Srbije, a osnovni cilj projekta je edukacija i ukljucivanje romske populacije u aktivno trazenje posla, zaposljavanje i samozaposljavanje. Tokom dvomesecne obuke, kroz dvosmernu komunikaciju jasnije su potrebe romske populacije, u kontekstu stvaranja jednakih uslova zaposljavanja.

ukljuci se trazi posao, romi, drustvo za edukaciju roma, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 14.12.2011 god.

 Danas su osvecene prostorije Dveri, Pokreta za zivot Srbije u Leskovcu. Zelimo da, u sabornom duhu, menjamo Srbiju, da je nasoj deci ostavimo bolju od one koju smo od nasih oceva primili, da, po recima Patrijarha Srpskog Pavla, uradimo koliko je u nasoj moci, ne izgovarajuci se na druge i ne cekajuci da drugi rese nase narodne i drzavne probleme, receno je na ovom skupu. Nije nam ostalo nista drugo vec da preuzmemo politicku odgovornost i mimo ustaljenih i potrosenih stranackih i partijskih matrica podrzimo ideju za promenu, ne jos jednog istrosenog rezima, vec da radimo na promeni kompletnog sistema vrednosti. Smatramo da angazman Dveri Pokreta za zivot Srbije ima smisla samo ako bude razlicit od svega vec vidjenog, i po programu sa kojim izlazimo, i po ljudima koji ce nas predstavljati, i po nacinu organizovanja koji bi konacno, umesto negativne, poceo da neguje pozitivnu selekciju stavljajuci ispred licnih i usko stranackih interese gradjana. Vecinu gradjana Leskovca nema ko da predstavlja. Nasuprot tome stoji potpuno odsustvo alternative.
Svi smo svedoci da se vec dugo u nasem politickom zivotu oseca velika istrosenost postojecih stranaka, lidera i njihovih programa. Od politicara, za unistavanje leskovacke privrede, kriminalne radnje oko privatizacije, o cemu govori broj raskinutih ugovora o privatizaciji drustvenih preduzeca u Leskovcu, gubitak posla za vise od 25 000 ljudi, raznih zloupotreba, omogucavanje enormnog bogacenja politicki podobnim preduzetnicima i finansijerima politickih partija, partokratskog nacina izbora kadrova kljucnih za razvoj Grada, korupcije, niko nikada nije odgovarao.
Srbija i njen devastirani jug imaju sansu da prezive i prosperiraju, samo ukoliko se na njenom celu budu nasli odgovorni ljudi sa jasnom i originalnom vizijom, novim smislom za nacionalnu koheziju i sposobnoscu da drustvene reforme vrate u institucije, smatraju Dveri, Pokret za zivot Srbije u Leskovcu.

dveri srpske, leskovac, osvestavanje prostorija pokreta,  rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 13.12.2011 god.

 U emisiji "Petlja" danas je gostovao Dragan Jovic, advokat i odbornik u gradskoj Skupstini. Na mesto predsednika OO DSS-a, podneo je ostavku onda kada je odbor bio u najboljem sastavu. Ni tada a ni sada nije imao velikog uticaja na rad Skupstine jer, kako je rekao, vlast uvek radi po svome. Po njegovom misljenju Skupstina se zakazuje onda kada odredjene odluke ne trpe odlaganje, a pritom se vazna pitanja i ne pominju, a kamoli svrstavaju u dnevni red, poput vodosnabdevanja i promasenih investicija. Jovic je pomenuo da ce pokusati da sa dr Rakicem oformi grupu gradjana koja ce, pre svega, raditi posteno i u interesu gradjana i Vlasotinca.
Na kraju emisije prokomentarisao je reforme u sudstvu koje, kako kaze, nisu donele nista dobro. Naprotiv, doslo je do zastoja u radu jer je sud u Vlasotincu ukinut i sada je sudska jedinica sto generalno sve otezava.

dragan jovic, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 13.12.2011 god.

 Zavrseni su radovi na poplocavanju i postavljanju ivicnjaka sa leve strane glavne ulice u Vlasotincu. Radove je izvodilo GP "Mehanizacija" . Postoji mogucnost zavrsetka i desne strane ulice, ukoliko to vremenski uslovi dozvole. Ukoliko ne nastavak i zavrsetak radova ocekuje se marta meseca iduce godine. Sredstva su obezbedjena od strane Skupstine grada Beograda u iznosu od 3,5 miliona dinara a sufinansijer je opstina Vlasotince.

poplocavanje i postavljanje ivicnjaka, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 09.12.2011 god.

 Cinjenica je da su cene pojedinih zivotnih namirnica visoke. Egzistencija gradjana postala je upitna, obzirom da je zivotni standard toliko los da cak 50% primanja odlazi na hranu a 20% na racune. Sto se tice cena prehrambenih i poljoprivrednih proizvoda, misljenja vlasotincana su oprecna. Nekima su cene visoke, nekima su solidne. Jedno je izvesno, oko cega su se slozili, da primanja jesu mala, a u vezi sa time ne mogu da priuste sebi sve sto im je potrebno, vec u skladu sa raspolozivim sredstvima kupuju samo ono najneophodnije.
Sa ovakvim postojecim trendovima u ukupnim privrednim aktivnostima, treba racunati da nece biti poboljsanja zivotnog standarda ni u sledecoj godini. Ekonomisti ocenjuju da ce u najmanju ruku ostati na postojecem nivou.

pijaca, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 07.12.2011 god.

 Gimnazija “Stevan Jakoviljevic” u Vlasotincu obeležila je juce Dan škole. Ucenici ove vaspitno-obrazovne ustanove izveli su kulturno-zabavni program “Ja se secam jednog sna”.
Direktor škole Živan Šušulic podsetio je da su ucenici gimnazije u proteklim decenijama ucestvovali na brojnm takmicenjima sa kojih su donosili mnoge nagrade.
Škola je sada veoma aktivna u pisanju projekata kojima je aplicirala kod brojnih medjunarodnih organizacija, a u okviru Programa evropskog partnerstva “Progres” škola je osvojila prvo mesto na jednom konkursu, a Ministarstvo rada i socijalne politike omogucilo je našim ucenicima nagradno studijsko putovanju u Makedoniji i Grckoj povodom godišnjice proboja Solunskog fronta – kazao je na svecanosti Živan Šušulic, direktor Gimnazije “Stevan Jakovljevic”, koja naredne godine obeležava pedeseti rodendan.

zivan susulic, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 06.12.2011 god.

 Gost emisije "Petlja" danas je bio predsednik SO Vlasotince i clan OO URS Vlasotince Bratislav Petrovic. On je govorio da ce se URS zalagati za promenu sistema i smanjenje birokratije, cime bi se olaksala ionako teska situacija. Petrovic je naglasio da se opstina Vlasotince susrece sa socio-ekonomskim i problemima iz oblasti infrastrukture, tako da se nastoji da se preko nadleznih ministarstava obezbede sredstva koja ce biti usmerena ka resavanju tih problema. Kampanjom UR za decentralizaciju Srbije, sa preko 3 000 potpisa na podrucju nase opstine, promenjeni su zakoni prema kojima veca suma novca od poreza na zarade vlasotincana ostaje Vlasotincu. U sledecoj godini imacemo dodatne budzetske prihode od preko 100 miliona dinara, koji ce biti usmereni na potrosnju ali i na investicije, naglasio je Petrovic.
Predsednik SO Vlasotince Bratislav Petrovic izneo je da do 15. decembra treba usvojiti budzet za 2012. godinu a da je priprema nacrta u toku.

bratislav petrovic, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 05.12.2011 god.

 U organizaciji foruma zena SPS Vlasotince, u sali SO Vlasotince odrzana je tribina na temu "Nasilje prema zenama u intimnom partnerskom odnosu", o cemu je govorila autor istoimene knjige Tanja Ignjatovic.
Kampanja 16 dana aktivizma pocela je 25. novembra, sa ciljem da bude kriticki glas,odnosno organizacija civilnog drustva koje se bavi problemom nasilja prema zenama i praksama zastite zena, uz pruzanje preporuka, davanje smernica i ukazivanje na nacine delovanja u ovoj oblasti. Proganjanje je kada vas neko ucestalo i namerno uznemirava i zastrasuje. Biti proganjana znaci ziveti u strahu. Ukoliko vas neko proganja reagujte i prijavite uhodjenje nadleznim institucijama, receno je na tribini.

nasilje prema zenama u intimnom partnerskom odnosu, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 03.12.2011 god.

 Nakon obavljenih pripremnih radova, danas je asfaltom trebala biti presvucena Kosovska ulica, duzine 450m. Izvodjac radova je GP "Mehanizacija" a podizvodjac "Produkt" Pecenjevce. Vrednost investicije je 2 miliona 900 hiljada dinara, a sredstva su obezbedjena od strane Ministarstva za infrastrukturu. Zavrsetak radova ocekuje se sutra, a najkasnije u ponedeljak.

asfaltiranje kosovske ulice, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 01.12.2011 god.

 Radovi na asfaltiranju ul. Mije Milenkovica, duzine 1 450m, su u zavrsnoj fazi, na opste zadovoljstvo sugradjana i mestana
MZ koji gravitiraju ovim putem. Izvodjac radova su "Putevi Uzice" a podizvodjac PZP "Vranje".
Opstina Vlasotince je u cetvroj grupi po stepenu nerazvijenosti, tako da cemo u roku za to predvidjenom aplicirati preko
NIP-a, za projekte ovakve vrste koji su znacajni za nasu opstinu, izjavio je Bratislav Petrovic, predsednik SO Vlasotince.

bratislav petrovic, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 29.11.2011 god.

 Danas je na radiju "Gaga" u emisiji "Petlja" gostovao glumac Predrag Smiljkovic Pepi. On smatra da je kultura u Vlasotincu pomalo zapostavljena i dodaje da kulturnih desavanja ipak ima ali konkretnih sadrzaja nema. Vlasotince ima potencijala, samo akcenat treba staviti na organizacioni deo, kazao je Pepi, imajuci u vidu da nije prisutna samo finansijska vec i repertoarska kriza.
On se pojavljuje u TV seriji "Cvat lipe na Balkanu" sa ulogom koja ne ocrtava njegovu licnost u potpunosti, obzirom da su gledaoci navikli na duhovitost i spontanost Tike Spica, kakav je inace u privatnom zivotu. Trenutno radi na snimanju serije "Vojna akademija".

predrag smiljkovic pepi, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 29.11.2011 god.

 Udruzenje gradjana "Drustvo za edukaciju Roma" Vlasotince realizuje projekat pod nazivom "Ukljuci se, trazi posao" u partnerstvu sa NSZZ i SO Vlasotince, u trajanju od 10 meseci. S tim u vezi, danas je odrzana treca po redu od sest obuka. Kroz obuku je romska populacija upoznata sa aktivnostima zaposljavanja koje su u nadleznosti NSZZ, a najvaznije je da sa njihove strane postoji spremnost i motivisanost da se kroz edukaciju aktivno ukljuce u trazenje posla, izjavila je Snezana Todic, savetnik za samozaposljavanje ispred NSZZ, sto su polaznici grupe potvrdili.
Projekat se finansira sredstvima zajednickog programa UN "Odrzanje mira i inkluzivni lokalni razvoj" PBILD za jug Srbije, a osnovni cilj projekta je edukacija i ukljucivanje romske populacije u aktivno trazenje posla, zaposljavanje i samozaposljavanje.

drustvo za edukaciju roma, romi, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 26.11.2011 god.

 U prostorijama Srpske Radikalne Stranke intervjuisali smo Zorana Krasica poslanika SRS-a

zoran krasic, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 25.11.2011 god.

 U OS "8. oktobar" u Vlasotincu, pre dva dana otpoceli su radovi na zameni fasadne stolarije. Vrednost projekta iznosi 3 600 000 dinara, a sredstva su obezbedjena iz NIP-a preko Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja. Izvodac radova je niška firma „Nissal“ a.d. Niš a rok za završetak radova je 10. decembar, izjavo je direkor skole Zivorad Djonic. On je posebno naglasio da bi iduce godine trebala biti obavljena kompletna rekonstrukcija skole, za sta je angazovanjem lokalne samouprave, preko Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja potrebno obezbediti 26 miliona dinara. Kompletna tehnicka dokumentacija pripremljena je pre 7 godina, tako da se nesmetano moze pristupiti realizaciji.
Boban Petrovic, ispred Ujedinjenih regiona Srbije Vlasotince, zahvalio se gradjanima na potpisima kojima su omogucili da se uspesnoscu kampanje za decentralizaciju Srbije, promene zakoni prema kojima veca kolicina novca od poreza na zarade vlasotincana ostaje Vlasotincu. Samim tim omogucena je realizacija jednog ovakvog projekta, kao sto je zamena fasadne stolarije kojom se znacajno unapredjuju uslovi rada u skoli.

zamena fasadne stolarije u skoli osmi oktobar, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 25.11.2011 god.

 Sedmoro lekara specijalista iz odbora za zdravstvo OO DS-e Vlasotince, u naredna tri meseca sprovodice akciju "Karavan zdravlja" u 12 seoskih mesnih zajednica opstine Vlasotince koje su najudaljenije od Doma zdravlja, a samim tim je dostupnost kvalitetnom lecenju i specijalistickim pregledima onemogucena. Cilj akcije je priblizavanje medicinske pomoci gradjanima opstine Vlasotince iz najudaljenijih MZ kao i istrazivanje faktora kardio-vaskularnog rizika. Pregledima ce biti obuhvaceno 1 500 - 2 000 gradjana. Akcije pocinje sutra u jutarnjim casovima u selu Jakovljevo.

karavan zdravlja, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 25.11.2011 god.

 Danas je u bioskopskoj sali po prvi put odrzan strucni sastanak sekcije za medicinu rada Vlasotince 2011. godine. Tema sastanka bila je kvalitet zivota zaposlenih, kao znacajan faktor u ocuvanju bezbednosti zdravlja na radu, o cemu je govorila Nela Milenkovic, specijalista medicine rada. Ona je rekla da je kvalitet zivota nejasan i tesko definisan. To je subjektivno dozivljavanje vlastitog zivota, obzirom da na kvalitet zivota, koji se odnosi na 4 sfere, uticu telesni simptomi i osecanje psihe.
Prisutnima se obratio i predsednik opstine Vlasotince Srdjan Susulic, koji je izrazio zadovoljstvo zbog toga sto se strucni sastanak za medicinu rada odrzava upravo u Vlasotincu, jednoj od manjih sredina sto nije bio slucaj ranije.

sastanak medicine rada sekcija, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 24.11.2011 god.

 U toku su radovi na poplocavanju i postavljanju ivicnjaka sa leve strane glavne ulice u Vlasotincu. Radove izvodi GP " Mehanizacija " a zavrsetak istih ocekuje se do kraja decembra meseca sto se tice leve strane na kojoj se intenzivno radi. Postoji mogucnost zavrsetka i desne strane ulice, ukoliko to vremenski uslovi dozvole. Ukoliko ne nastavak i zavrsetak radova ocekuje se marta meseca iduce godine. Sredstva su obezbedjena od strane Skupstine grada Beograda u iznosu od 3,5 miliona dinara a sufinansijer ce biti opstina Vlasotince - izjavio je predsednik opstine Vlasotince Srdjan Susulic.

poplocavanje, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 24.11.2011 god.

 U bioskopskoj sali u Vlasotincu, sinoc je u organizaciji PU "Milka Dimanic" odrzana humanitarna priredba "Zajedno smo bolji". Sav prihod bice uplacen na ziro racun velike humanitarne akcije "Bitka za bebe", ciji je cilj prikupljanje sredstava za kupovinu potrebne opreme za prevremeno rodjene bebe u Srbiji. Ucesnici su bila deca PU "Milka Dimanic", kluba dece bez roditeljskog staranja, Dnevnog boravka dece sa smetnjama u razvoju, OS "Sinisa Janic" i djackog parlamenta gimnazije "Stevan Jakovljevic". Vase malo za nekog je znacilo mnogo.

zajedno smo bolji, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 22.11.2011 god.

 U prvoj emisiji drugog serijala emisije "Petlja", koja je na programu radija Gaga utorkom u 10h, gostovao je Svetislav Jovic, predsednik OO SRS u Vlasotincu, koji je bio prvi gost i u prvom serijalu ove emisije. Jovic je pomenuo da je stanje u stranci redovno, kako na lokalnom tako i na republickom nivou. Predizborna kampanja se zahuktava, a po Jovicevom misljenju kampanja bi trebala biti svakoga dana a ne samo onda kada su izbori. Gradjanima treba ponuditi ono sto je realno i izvesno, a jedan od gorucih problema koji ce se resavati ukoliko SRS dodje na vlast, jeste problem iznosenja i deponovanja smeca. Vlasotincani placaju enormno visoke racune, najvise u Srbiji, sto je posledica nedefinisanog ugovora koji je aktuelna vlast potpisala sa Porr Verner Veberom. Jovic je naglasio da ce OO SRS u Vlasotincu u subotu posetiti Zoran Krasic, nakon cega ce biti odrzan skup u MZ u Stajkovcu. Inace, repriza emisije "Petlja" je nedeljom u 10h na radiju Gaga.

svetislav jovic, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 22.11.2011 god.

 Udruzenje gradjana "Drustvo za edukaciju Roma" Vlasotince realizuje projekat pod nazivom "Ukljuci se, trazi posao" u partnerstvu sa NSZZ i SO Vlasotince, u trajanju od 10 meseci. Projekat se finansira sredstvima zajednickog programa UN "Odrzanje mira i inkluzivni lokalni razvoj" PBILD za jug Srbije, a osnovni cilj projekta je edukacija i ukljucivanje romske populacije u aktivno trazenje posla, zaposljavanje i samozaposljavanje. S tim u vezi, danas je odrzana prva od sest obuka.

romi, udruzenje, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 18.11.2011 god.

 Danas je u SO Vlasotince odrzano predavanje o kompostiranju.

kompostiranje, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 18.11.2011 god.

 Ujedinjeni regioni Srbije Vlasotince danas su na standu ispred opstine Vlasotince, organizovali akciju deljenja propagandnog materijala, u kojem se zahvaljuju gradjanima na potpisima kojima su omogucili da se uspesnoscu kampanje Ujedinjenih regiona za decentralizaciju Srbije, promene Zakoni prema kojima veca kolicina novca od poreza na zarade vlasotincana ostaje Vlasotincu. Tim povodom pitali su gradjane u sta treba uloziti ovaj dodatni novac u budzetu grada, koji su zajedno izdejstvovali peticijom za decentralizaciju Srbije.

ujedinjeni regioni srbije, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 16.11.2011 god.

 Juce je odrzana 22. sednica SO Vlasotince. Sednici je prisustvovalo 42 odbornika. Dnevni red koji je bio sacinjen od 18 tacaka, dopunjen je sa jos tri tacke a to su: Predlog odluke o usvajanju operativnog plana za odbranu od poplava, odbrane drugog reda na teritoriji opstine Vlasotince za 2011.godinu, predlog resenja o razresenju vd direktora JKP "Komunalac" i predlog resenja o imenovanju vd direktora istog. Nebojsa Kovandzic, dipl. gradjevinski inzenjer razresen je duznosti vd direktora JKP "Komunalac" a imenovan je Djordje Seizovic, inzenjer poljoprivrede iz Vlasotinca. Zapisnik sa 21. sednice i nastavka iste vecinom glasova je usvojen, kao i primedba odbornika Dragoslava Rakica koja se odnosila na odbornicka pitanja. Sve tacke dnevnog reda vecinom glasova su usvojene. Najvise se polemisalo o predlogu odluke o izmeni i dopuni odluke o budzetu opstine Vlasotince za 2011. godinu. Sredstva dobijena od Republike uvecanjem transfera, oko 63 miliona dinara, umesto investiranja, bice usmerena za krpljenje rupa i placanje necijih gresaka, izjavio je odbornik Dragan Jovic. On je naglasio da ce odlukom suda, radnici opstinske uprave, koji su otpusteni na nezakonit nacin dolaskom aktuelne vlasti i postavljanjem njihovih kadrova, biti vraceni na svoja radna mesta koja su u medjuvremenu popunjena. Postoji mogucnost da se ziro racun opstine nadje u blokadi, ako svemu ovome dodamo da odsteta po licu iznosi milion dinara, dok sudski troskovi staju 100 hiljada dinara, rekao je Jovic. Predsednik Skupstine Bratislav Petrovic, istakao je da ima rashoda ali i prihoda, odnosno priliva sredstava preko Ministarstva ekonomije i NIP-a, koja su pravilno rasporedjena i investirana. Tom prilikom, postavio je pitanje opoziciji: "U sta ste vi investirali?" Izmedju ostalih tacaka, usvojen je predlog odluke o usvajanju lokalnog plana upravljanja otpadom za period od 2011. do 2021. godine, predlog odluke o izmeni i dopuni odluke o javnim parkiralistima kao i predlog resenja o razresenju i imenovanju clanova Skolskih odbora osnovnih skola. Prezentovana je i informacija o pripremljenosti skola za pocetak 2011/2012. godine.

sednica, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 14.11.2011 god.

 Po tradiciji, citanjem molitve i rezanjem slavskog kolaca, Dom zdravlja u Vlasotincu obelezio je lekarsku slavu Svetih vraca, Kozme i Damjana, koji te svetitelje smatra zastitnicima svoje profesije. Domacin slavlja bila je direktor Doma zdravlja Milena Stankovic Mitrovic, a slavu je preuzeo Nebojsa Petrovic. Proslavu su uprilicile brojne zvanice iz medicinskih krugova i predstavnici lokalne vlasti. Inace, u vlasotinackom Domu zdravlja, u toku su dani akreditacije, koji ce trajati do 16.novembra.
Prema predanju, svetitelji su pomagali i lecili ne tražeci za uzvrat ništa "radi dobitka i bogacenja, vec Boga radi". Prema kanonu SPC, svetitelji Kozma i Damjan, u narodu poznati i kao Sveti Vraci, slave se dva puta godišnje - 14. jula kada je umro Kozma i 14. novembra na dan smrti Damjanove. Ovi svetitelji predstavljaju se na ikonama i freskama u srednjovjekovnoj odeždi, sa kovcežicima u kojima su nosili lekove. Kozma i Damjan su rodena braca, rodom iz Rima. Kršteni su još kao deca i vaspitani u hrišcanskom duhu. Imali su veliku blagodat od Boga da lece ljude i životinje od svake bolesti, obicno polaganjem ruku. Zavidan zbog njihove slave, jedan lekar, bivši njihov ucitelj, pod izgovorom da beru lekovite trave, odveo ih je u planinu i pobio kamenjem 284. godine.

slava, dom zdravlja, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 14.11.2011 god.

 Danas su u sali SO Vlasotince predstavnici nevladine organizacije ENEKA i 18-oro interno raseljenih lica i dvoje iz socijalno ugrozenih kategorija, koji su odabrani od strane Centra za socijalni rad Vlasotince, potpisali ugovore o pruzanju finansijske i tehnicke podrske radi pokretanja sopstvenog biznisa.
Korisnici sa kojima su potpisani ugovori o projektu "Podrska izbeglim i interno raseljenim licima", ukljucujuci i dvoje socijalno ugrozenih stanovnika, bice u obavezi da pohadaju obuku neophodnu za odabrane poslovne delatnosti kao i da obave društveno koristan rad, koji ce biti organizovan u saradnji sa nasom opstinom - o cemu je govorila Marija Stankovic, koordinator projekta i sef kancelarije ENEKA.
Projekat finansira EU a kofinansira opstina Vlasotince.

podrska izbeglim i interno raseljenim licima, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 11.11.2011 god.

 Predsednik opstine Vlasotince Srdjan Susulic i direktor NSZZ Dejan Jovanovic , danas su predstavnicima javnih preduzeca i ustanova i pripravnicima svecano urucili ugovore o strucnom osposobljavanju i usavrsavanju pripravnika. Saradnja opstine Vlasotince i Filijale NSZ kroz lokalne akcione planove zaposljavanja rezultirala je objavljivanjem javnih poziva za sufinansiranje pripravnika i subvencionisanje samozaposljavanja, sto je omogucilo zaposljavanje 40-oro lica sa evidencije nezaposlenih.
U opštini Vlasotince za obavljanje pripravnickog staža izdvojeno je cetiri miliona, a za tu namenu iz budžeta Republike obezbedeno je 7,9 miliona dinara - izjavio je predsednik opstine Vlasotince Srdjan Susulic.

srdjan susulic, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 11.11.2011 god.

 U organizaciji KC Vlasotince i ateljea M.S. Milosa, sinoc je, u Zavicajnom muzeju u Vlasotincu, odrzana 8. prodajna likovna izlozba pod nazivom "Nase malo mesto" autora M.S. Milosa. Kreativnost Srdana Milosa ima karakteristike modernog individualizma. Njegova produkcija slika po motivima, tematici i tehnikama rada je raznovrsna. Njegov prisup slikarstvu je u skladu sa vremenom i prilikama u kojima živimo. Izlozba ce biti u postavci 20-ak dana.

ms milos, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 11.11.2011 god.

 OO SRS Vlasotince danas je na standu postavljenom ispred opstine Vlasotince, otpoceo akciju prikupljanja potpisa protiv ulaska u EU. Akcija ce se sprovoditi u narednih mesec dana, svakog petka u vremenu od 9-13h, kao i u prostorijama stranke svakog radnog dana u istom vremenu. Tokom danasnjeg dana prikupljeno je 250 potpisa gradjana. Peticija je prilika, porucuju radikali, da stav vecinske Srbije koja je razocarana proevropskom politikom vladajuceg rezima dobije konacnu potvrdu potpisima gradjana Srbije.

srs, srpska radikalna stranka, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 10.11.2011 god.

 Danas je odrzan sastanak Upravnog odbora "Programa odrzanje mira i inkluzivni lokalni razvoj", koji je kombinovan sa posetom projektu za regionalni razvoj "Zene u preduzetnistvu" u selu Gradska ka Crnoj Travi. Ovaj projekat zajedno sprovode opstine Vlasotince i Crna Trava gde su preduzimljive zene iz ovih opstina osnovale udruzenje "Vlasinske domacice" i proizvodnjom domace hrane po originalnim receptima karakteristicnim za ovo podneblje pokrenule svoj posao i pripremaju za osvajanje trzista zdrave hrane u Srbiji. Sedmi sastanak Upravnog odbora "Programa odrzanje mira i inkluzivni lokalni razvoj" vodio je Dusko Radakovic, drzavni sekretar ministarstva za ljudska i manjinska prava i drzavne uprave i lokalne samouprave a kopredsedavajuca bila je Lesli Miler, zamenica sefa misije UNICEF-a u Srbiji. Domacin sastanka bio je predsednik opstine Vlasotince Srdjan Susulic.
Na kraju sastanka, predstavnicima opstina Jablanickog i Pcinjskog okruga i clanovima Upravnog odbora, urucena je racunarska oprema za projekte DEVINFO baze podataka za prikupljanje i obradu statistickih podataka i indikatora koji ce biti u funkciji donosenja opstinskih strategija i politika.

zene u preduzetnistvu, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 07.11.2011 god.

 U krugu Vatrogasnog doma, povodom dana vatrogasno-spasilacke jedinice Vlasotince, odrzana je smotra vatrogasaca i tehnicke opreme. Nakon postrojavanja, vatrogasce je prigodnim recima pozdravio predsednik opstine Vlasotince Srdjan Susulic koji se osvrnuo na obim poslovanja u prethodnom periodu.
Susulic je rekao da ce se lokalna samouprava zaloziti za nabavku terenskog vozila kojim ce biti omogucen prilaz nepristupacnim terenima. I pored voznog parka, kojem je potrebna obnova i manjka vatrogasaca, sto je problem koji je prisutan ne samo u Vlasotincu vec na nivou Srbije, Susulic je zadovoljan radom vatrogasno-spasilacke jedinice Vlasotince.
Ove godine vatrogasci iz Vlasotinca imali su 162. intervencije, a daleko najvise na otvorenom, istakao je Dragan Stamenkovic komandir vatrogasno-spasilacke jedinice.
Prosle godine vatrogasno-spasilacka jedinica Vlasotince otpocela je sa aktivnostima koje su usmerene na preventivno obilazenje stambenih objekata i preduzeca, gde vatrogasci obavljaju nadzor nad primenom mera zastite od pozara. Sledeca vezba odrzace se u krugu fabrike "Gruppo Fiorentino".

dan vatrogasno spasilacke jedinice, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 07.11.2011 god.

 U Ciglani "Mladost" u Batulovcu danas je izbio pozar, koji je uspesnom intervencijom pripadnika vatrogasno-spasilackih ekipa Leskovac i Vlasotince za kratko vreme lokalizovan.

pozar u ciglani mladost, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

 

VESTI - Vlasotince 01.11.2011 god.

 Knjiiga ogleda i kritika „Pesnicka sazvežda nad Vlasinom“ i zbirka pesama „Kad lipe zamirišu“ mr Luke Krstica promovisane su sinoc u Kulturnom centru Vlasotinca.
Pored autora, o zbirci pesama i o delu mr Luke Krstica, dugogodišnjeg profesora Vlasotinacke gimnazije i Visoke škole za vaspitace u Pirotu, govorili su prof. dr Ðura Stevanovic, redovni profesor Beogradskog univerziteta, mr Srbislav Milenkovic, književni kriticar, Srba Takic, direktor Narodne biblioteke, Sladan Tasic, direktor Kulturnog centra i Danilo Kocic, novinar i pisac.
Posebno je istaknuto da je svojim radom mr Krstic znacajno doprineo afirmaciji vlasotinackog knjževnog stvaralaštva o cemu svedoci veliki broj objavljenih kritika i ogleda u brojnim listovima i casopisima, kao i knjiga književnih ogleda koja je promovisana i koja je najpotpunija panorama književnog stvaralaštva u Vlasotincu.
Za zbirku pesama „Kad lipe zamirišu“ mr Krstica receno je da je pravo osveženje u vlasotinackom pesništvu, jer se nametnuo kao samosvojni, originalni poeta, koji pise o obicnim ljudskim trenucima koji život cine tako zanimljivim i uzbudljivim.

luka krstic, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 01.11.2011 god.

 U dvoristu PU "Milka Dimanic" u Vlasotincu danas je odrzana edukacija dece iz oblasti zastite i spasavanja, od strane pripadnika vatrogasno - spasilackih jedinica. Cilj posete bila je osnovna obuka dece o preventivnoj zastiti od pozara kojom su deci ukazali na uzroke nastajanja i posledice pozara, kao i na opasnosti do kojih moze doci.
Deci je receno da sibice ili upaljaci mogu biti uzrocnici pozara i da ih mogu povrediti. Tokom ove price deca su podstaknuta na dijalog i sami su dosli do ispravnih zakljucaka.

vatrogasci u milka dimanic, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 28.10.2011 god.

 Danas su otpoceli radovi na asfaltiranju ul. Mije Milenkovica, na opste zadovoljstvo sugradjana i mestana MZ koji gravitiraju ovim putem. Zavrsetak radova ulice duzine 1 450m, ocekuje se za 7-10 dana. Izvodjac radova su " Putevi Uzice " a podizvodjac PZP "Vranje".

asfaltiranje mije milenkovica, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 28.10.2011 god.

 Danas su otpoceli pripremni radovi za asfaltiranje dela Omladinske i Vlasinske ulice. Prema recima nadzornog organa nad izvodjacem radova Miroslavom Randjelovicem, deo Omladinske ulice nece biti asfaltiran zbog nepostojanja podzemnih instalacija.
Vlada Lepojevic, koji stanuje u Vlasinskoj ulici, ogorcen je zbog toga sto su se radovi u ovoj ulici, pre nekoliko godina, sveli samo na postavljanje ivicnjaka. On je izrazio nezadovoljstvo sto se radovi nastavljaju tek sada, i to bas u vreme predizborne kampanje.

miroslav randjelovic, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 28.10.2011 god.

 OO PS Vlasotince zalagace se za, izmedju ostalog, socijalnu pravdu i jacanje sindikalnih organizacija - rekao je na danas odrzanoj konferenciji za novinare predsednik OO PS Vlasotince Miroslav Ljubenovic. On je naglasio da je SPS podlegla nacinu delovanja DS-e, odstupivsi pritom od programskih nacela za koja se zalagala. Sve neuspele reforme i losa privatizacija dovele su nase drustvo u nezavidan polozaj, kazao je Ljubenovic, pomenuvsi pritom da treba ispitati poslovanje JP "Vodovod" i "Komunalac", obzirom da se aktuelna vlast oglusuje na ukazane nepravilnosti.
Pokret socijalista ocekuje podrsku svih gradjana koji su ogorceni zbog socijalnih nepravdi. Samo ozbiljnim rukovodjenjem i u skladu sa raspolozivim sredstvima, mozemo doprineti razvoju Vlasotinca i boljitku gradjana - zakljucio je Ljubenovic.

miroslav ljubenovic, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 28.10.2011 god.

 Srpska napredna stranka obelezila je juce svoju slavu - Svetu Petku, trecu godinu zaredom, kao i OO SNS-a u Vlasotincu. Nakon lomljenja kolaca prisutnim clanovima, simpatizerima i pripadnicima drugih politickih opcija, obratio se predsednik OO SNS-a Vlasotince Dragan Spasic.
Period od prošle do ove slave bio je jedan od najtežih za stranku i Srbiju, ali je sada Srpska napredna stranka "bliza pobedi nego ikada" - receno je na svecanosti.

dragan spasic, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 27.10.2011 god.

 Danas je u bioskopskoj sali odrzana redovna godisnja Skupstina OO SRS Vlasotince. Radnom sednicom rukovodilo je radno predsednistvo na celu sa predsednikom Dejanom Jovicem. Zajednicka poruka svih diskutanata odrazavala je jedinstvo stranke, resenost da se istraje na ideologiji srpskog nacionalizma, cije je temelje zacrtao dr Vojislav Seselj sa zeljom da se sto pre pre vrati iz haskog kazamata. Tokom predstavljanja godisnjeg izvestaja receno je da je 2010. godina bila godina stabilizacije. - Prebrodili smo raskol i pored velikih pritisaka vladajuce vecine, OO SRS Vlasotince predstavlja relevantnu politicku grupaciju - rekao je predsednik OO SRS Vlasotince Svetislav Jovic.

srs, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 27.10.2011 god.

 Zamenik predsednika opstine Vlasotince Nebojsa Stojanovic rekao je da je angazovanjem lokalne samouprave dobijena saglasnost o raspisivanju tendera za asfaltiranje Omladinse, Kosovske i ulice Milorada Velickovica.
Prevodnica, odnosno riblja staza, ne postoji 20 godina a samim tim nema ni cirkulacije vodenog sveta od Boljara ka visim delovima Vlasine. Stojanovic se potom osvrnuo na aktivnosti koje su realizovane u prethodnom periodu.
U narednom periodu, sredstvima koja su obezbedjena preko ministarstva za infrastrukturu u iznosu od 9 miliona dinara, asfaltom ce biti presvucena ulica od Kukavice do Ladovice, a bice asfaltirano jos nekoliko nedovrsenih ulica u gradu i okolnim selima.

nebojsa stojanovic, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 26.10.2011 god.

 GP "Mehanizacija" cetvrtu godinu zaredom radi na odrzavanju vodoprivrednih objekata. Po sistemu vanrednog odrzavanja trenutno se radi na izmuljivanju i uredjenju vodotokova reke Vlasine, kazao je direktor GP "Mehanizacija" Jovan Cvetkovic.
Vrednost izvodjenja radova, koje finansira "Srbija vode" Beograd i Vodoprivredni centar Nis je, za izmuljivanje 6 miliona dinara dok je za odrzavanje predvidjeno 1 200 000 dinara. Zavrsetak radova ocekuje se do 15. novembra. Cvetkovic je istakao da je napravljena strategija cijom primenom, vec za nekoliko godina, gradjani vise nece imati bojazan od poplava.

jovan cvetkovic, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 21.10.2011 god.

 Narodna biblioteka „Desanka Maksimovic“ Vlasotince i Zavicajni muzej Vlasotinca, u sobi stare srpske grafike Zavicajnog muzeja, organizovali su u petak promociju knjige mislenika Novice M. Jovica „Nešto izmedu“
-Sadržaj ove zbirke misli i aforizama treba procitati ali ne toliko da biste naucili nešto novo, koliko da biste dobili podsticaj za dublje promišljanje – rekao je o knjizi mr Luka Krstic.
Ovo delo "podseca na rezervoar misli koje mogu kod citaoca da izazovu dublje poniranje u smisao i suštinu sopstvenog postojanja i da podstaknu nov odnos prema sasvim novim problemima". Jovic je smisao svog života našao u promišljanju o njemu i uopšte u naporu da svoj doživljaj sveta, saznanja i iskustvo izrazi recima u najkracoj formi, u jednoj ili dve recenice.
- Nemam nameru svoje da namecem, samo zelim da drugima ostavim na razmisljanje - kaze autor Novica Jovic.

novica jovic, nesto izmedju, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 19.10.2011 god.

 U Tehnickoj skoli i gimnaziji "Stevan Jakovljevic" u Vlasotincu nastava je normalizovana. U ponedeljak, kada je nastava u Tehnickoj skoli potpuno obustavljena, isporuceno je 7 tona loz ulja, tako da se je nastava u Gimnaziji nesmetano odvijala u poslepodnevnim casovima - izjavila je direktorka Tehnicke skole u Vlasotincu Biljana Pejcic.
Na postavljeno pitanje: "Sta je ucinjeno povodom toga sto su ucenici pre nekoliko dana zalozili vatru u ucionici ne bi li se ugrejali", Pejciceva je odgovorila da ce se ispitati okolnosti pod kojima je to ucinjeno.

biljana pejcic, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 17.10.2011 god.

 U Tehnickoj skoli i gimnaziji "Stevan Jakovljevic" u Vlasotincu od 10. oktobra nastava je skracena na pola sata jer nema grejanja. Prema recima direktora gimnazije Zivana Susulica iz budzeta lokalne samouprave uplacena su sredstva na racun "Jugopetrola", Poslovnice u Nisu, za isporuku 8 tona ulja za lozenje, koje zbog tehnickih problema jos uvek nije isporuceno. U medjuvremenu, nabavljene su 2. tone ulja za lozenje, kako bi se nastava normalizovala. Ucenici gimnazije, pocevsi od danas, redovno ce pohadjati nastavu, izuzev 5, 6 i 7. casa koji ce se odvijati u skracenoj formi, dok se ne stvore adekvatni uslovi za normalno odvijanje nastave. Medjutim, u Tehnickoj skoli danas je nastava potpuno obustavljena. Umesto loz ulja u gorionike, ucenici su, pre nekoliko dana zalozili vatru u ucionici ne bi li se ugrejali, iako im je nalozeno da se toplije obuku. Ovi uslovi su opterecujuci za ucenike, kojima ionako tesko pada boravak u ucionicama kojima je hitno potrebna rekonstrukcija.
Nekoliko puta smo pokusali stupiti u kontakt sa direktorkom Tehnicke skole u Vlasotincu Biljanom Pejcic, kako bismo saznali nesto vise o ovom gorucem problemu, ali bezuspesno.

tehnicka skola i gimnazija, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 14.10.2011 god.

 Na osnovu zahteva clanova Opsteg udruzenja preduzetnika opstine Vlasotince, danas je odrzana vanredna izborna Skupstina na kojoj su prisutni upoznati sa dosadasnjim aktivnostima udruzenja, od osnivanja do danas. Potom su predlozeni clanovi za izbor Skupstine udruzenja.
Ova tacka jednoglasno je usvojena. Izabrano je 23 clanova. U sastavu nadzornog odbora bice Sladjana Petkovic, Ivana Kraincanic i Snezana Djelic. Za predsednika Skupstine i udruzenja, takodje je jednoglasno izabran Jovan Stojanovic. Vanrednom izbornom Skupstinom predsedavao je Radomir Krstic, koji ce na poziciji predsednika udruzenja preduzetnika opstine Vlasotince biti do isteka mandata a istoj je prisustvovao sekretar pri RPK-i u Leskovcu Jugoslav Miljkovic.

skup preduzetnika, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 12.10.2011 god.

 Nastavljena je 21. sednica SO Vlasotince koja je 10. oktobra prekinuta zbog pratecih aktivnosti povodom obelezavanja Dana opstine Vlasotince. Jucerasnjoj sednici prisustvovalo je 39 odbornika. Na osnovu predloga za dopunu dnevnog reda, razreseni su duznosti clanovi upravnog odbora JP "Direkcije za urbanizam i izgradnju" Dragan Gvozdenovic, Goran Mitic i Jovica Pesic a postavljeni Milos Stankovic - diplomirani ekonomista iz Batulovca, Miljan Mitrovic - veterinarski tehnicar i Aleksandar Momcilovic - gradjevinski tehnicar, obojica iz Vlasotinca. Nakon usvajanja ove tacke, usledila je pauza povodom usaglasavanja odbornickih grupa.
Predsednik komisije za imenovanja, nagrade i priznanja, mandatsko imunitetska i administrativna pitanja Ivan Stojanovic, podneo je ostavku na tu funkciju, sto je i obrazlozio.
Sledeca tacka, koja se nasla na dnevnom redu, oko koje se vodila zustra polemika, jeste predlog resenja o razresenju direktora JP "Direkcije za urbanizam i izgradnju" Dusana Stankovica. Nekolicina odbornika iz redova DS nije glasala za ovaj predlog, koji nadasve nije obrazlozen. Dotadasnji direktor Direkcije Dusan Stankovic, naglasio je da je njegova smena epilog licnog sukoba izmedju njega i odbornika iz redova vladajuce koalicije i poslanika u Narodnoj Skupstini Srbije Slavoljuba Mitova. On kaze da se nije povinovao nadredjenima, odnosno nije postupao u skladu sa njihovom diktaturom, jer smatra da je losa poslovna politika doprinela zaposljavanju prekobrojnih radnika u JKP "Komunalac" , "Vodovod" , Domu zdravlja i drugim javnim institucijama. Naglasio je da je samim izglasavanjem predloga o razresenju, njemu "skinuta beda sa vrata".
Potom je usvojen predlog resenja o imenovanju v.d. direktora Direkcije za urbanizam i izgradnju.

sednica, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Leskovac 11.10.2011 god.

 Danas su otpoceli radovi na izgradnji prve faze distributivne gasovodne mreze u Leskovcu. U prvoj fazi planira se izgradnja distributivne mreze duzine od oko 57 km i prikljucenje industrijskih potrosaca fabrike "Nevena", industrije gradjevinskog materijala "Mladost", gradske Toplane i drugih. Radove su otvorili ambasador Rusije Aleksandar Konuzin, izvrsni direktor "Jugorosgaza" Vladimir Koldin i gradonacelnik Leskovca Slobodan Kocic. Koldin je, tom prilikom, rekao da je " Jugorosgaz " napravio jos jedan korak napred u sopstvenom razvoju i razvoju grada Leskovca.
Gradonacelnik Leskovca Slobodan Kocic naglasio je da stratesko partnerstvo sa Ruskom federacijom obezbedjuje energetsku stabilnost i predstavlja kljucnu pretpostavku za dalji ekonomski razvoj.
Za izgradnju prve faze distributivnog gasovoda u Leskovcu planirane su investicije od oko 225 000 evra. Planirani rok zavrsetka izgradnje ove mreze je oko 2,5 meseca.
Od januara 2007. godine "Jugorosgaz" obavlja isporuku ruskog prirodnog gasa u Srbiju. Gas je faktor stabilnog razvoja privrede i garant efikasne proizvodnje, istakao je ambasador Rusije Aleksandar Konuzin.

aleksandar konuzin, leskovac, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 10.10.2011 god.

 Danas je odrzana 21. sednica SO Vlasotince kojoj je prisustvovalo 36 odbornika. Zapisnik sa 20. sednice odrzane 16. jula vecinom glasova je usvojen. Na dnevnom redu nasla se svega jedna tacka, a to je predlog odluke o dodeli "Oktobarskih priznanja" preduzecima , ustanovama i pojedincima za 2011. godinu. Na predlog odbornika Slavoljuba Mitova u dnevni red uvrstene su jos 3 tacke i to izbor predsednika komisije za imenovanja, nagrade i priznanja, mandatsko imunitetska i administrativna pitanja, predlog odluke o razresenju direktora JKP Direkcije za urbanizam i izgradnju i imenovanje vd istog. Dosadasnji predsednik komisije za imenovanja, nagrade i priznanja Ivan Stojanovic, koji je neposredno pred pocetak sednice podneo ostavku na toj poziciji, obrazlozio je razloge zbog kojih ce odredjenim pojedincima i ustanovama biti urucena Oktobarska priznanja kao doprinos u razvoju nase opstine. Nekolicina odbornika izrazila je nezadovoljstvo zbog sazivanja sednice na cijem dnevnom redu se nasla jedna tacka, obzirom da sednica nije zavrsena zbog pratecih aktivnosti povodom obelezavanja dana opstine Vlasotince.
Prema njihovom izlaganju, pomenutoj tacki ne treba pridavati poseban znacaj imajuci u vidu velike probleme koji tiste opstinu Vlasotince, poput vodosnabdevanja, problema sa kojima se suceljava vrtic, JKP "Komunalac", Dom zdravlja, Sportski centar i druge institucije. Odbornik Dragoslav Rakic, misljenja je da "Oktobarska priznanja" treba dodeliti pravim borcima koji zive na ovom podrucju, a trpe zbog toga sto drugacije misle.

dragoslav rakic, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 10.10.2011 god.

 Povodom obelezavanja Dana opstine Vlasotince 10.oktobra, danas je u bioskopskoj sali odrzana svecana sednica SO Vlasotince. Na istoj je analiziran rad izmedju dva oktobra, sumirani su rezultati i odredjeni prioriteti daljeg delovanja. Na Dan opstine sa ponosom isticemo rezultate koje smo postigli, spisak uspeha i novih objekata koje smo ostavili iza nas - istakao je u svom obracanju predsednik opstine Vlasotince Srdjan Susulic, nakon cijeg izlaganja je prikazan video zapis onoga sto je uradjeno u periodu izmedju dva oktobra.
Za znacajna ostvarenja i dostignuca u razvoju opstine dodeljena su "Oktobarska priznanja" sledecim licima i pojedincima: Ministru zivotne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliveru Dulicu, za izuzetan doprinos u pokretanju i realizaciji projekta izgradnje "Transfer stanice" u Vlasotincu, drzavnom sekretaru Ministarstva za NIP Milanu Djokicu, za izuzetan doprinos u realizaciji projekata iz oblasti infrastrukture na podrucju nase opstine, zameniku predsednika opstine Vlasotince Nebojsi Stojanovicu, zaduzbini "Nikola Spasic" iz Beograda, za donaciju Domu zdravlja kojom je nabavljena oprema za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i preventivni pregled dece, kao i zasluzenim pojedincima i ucenicima Tehnicke skole Ivani Kostic i gimnazije "Stevan Jakovljevic" Visnji Sanicanin.

oktobarska priznanja, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 04.10.2011 god.

 Povodom zavrsetka DILS projekta "Skola na krilima znanja, zdravog i bezbednog odrastanja", koji je OS "8. oktobar" Vlasotince realizovala u saradnji sa partnerskim skolama "Sveti Sava" u Glozanu i "Braca Milenkovic" u Sisavi, odrzan je Okrugli sto na temu "Prezentacija rezultata DILS projekta i pravci daljeg razvoja". Sa realizacijom projekta, ciji je cilj obezbedjivanje zdravog i bezbednog okruzenja za decu i mlade, otpocelo se aprila meseca 2010.godine. Projekat DILS doprineo je edukovanju nastavnika partnerskih skola i skola na teritoriji opstine Vlasotince. Donesena su pravila ponasanja u odeljenju i na nivou skole a evidentirani su i slucajevi nasilja. Ucenici su se, kroz raznorazne radionice i dramski prikaz nacina resavanja sukoba, druzili i razmenjivali iskustva. Inace, tri akcije koje deca zele zajednicki da realizuju na lokalnom nivou jesu sportske, humanitarne i zurke. OS "8. oktobar" Vlasotince, kao centar svih aktivnosti dobila je bim projektor i laptop - istakla je Kaja Popovic, pedagog skole i koordinator projekta.

skola osmi oktobar, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 03.10.2011 god.

 Decija nedelja, koja ce se odvijati pod sloganom "Dece ima razne. Al, svako dete je licnost. Razlike nisu kazne, u razlikama je nasa slicnost", otpocela je otvaranjem izlozbe likovnih radova u holu OS " 8. oktobar " u Vlasotincu. Direktor skole Zivorad Djonic govorio je o bogatstvu sadrzaja i programskim aktivnostima koje ce je odvijati u okviru decije nedelje.
Pedagog skole Kaja Popovic govorila je o uspesno realizovanim DILS projektima, poput projekta "Pruzanje unapredjenih usluga na lokalnom nivou" koji se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i nauke. Drugi projekat na kojem se intenzivno radi jeste obrazovna inkluzija Roma, a sto se treceg projekta tice, odnosi se na osposobljavanje nastavnickog osoblja, pre svega, a samim tim i profesionalnu orijentaciju, odnosno pravi izbor zanimanja ucenika.

direktor skole djonic, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 02.10.2011 god.

 Na petom Medjunarodnom festivalu ekoloskog i turistickog filma "Jahorinafest", odrzanom nesto ranije nego prethodnih godina, od 29. septembra do 02. oktobra, film "Put na goru" autora Nebojse Ilica iz Vlasotinca, dobio je priznanje za doprinos razvoju religioznog turizma u svetu. Inace, 60 filmova o ekologiji i turizmu iz 21. zemlje sveta prikazano je na ovogodisnjem festivalu.

ilke, vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 30.09.2011 god.

 U OS "8. oktobar" u Vlasotincu, danas je odrzana radionica pod sloganom "Umrezavanje partnerskih skola", koja se realizuje u okviru DILS projekta "Skola bez nasilja". Ucenici OS "8. oktobar" i "Sinisa Janic" iz Vlasotinca, OS "Sveti Sava" iz Glozana i OS "Braca Milenkovic" iz Sisave, preneli su na papir ideje kojima su prikazali zdrave uslove zivota i pravilan pristup tome. Ucenici su bili podeljeni u nekoliko grupa. Sa jedne strane pisalo se o tome kakva bi bila uloga vrsnjackog tima, dok je sa druge strane akcenat stavljen na ucenicki parlament. Cilj je stvaranje sigurnog i podsticajnog okruzenja za decu.
U nastavku aktivnosti, kojima prethodi danas odrzana radionica, bice oformljeno nekoliko komisija: za ucenje, informisanje, humanitarne akcije, zabavu i sport. Po zavrsetku radionice, osmisljeno je i ispisano nekoliko slogana na drvetu lepih reci, koje ce stajati u holu skole.

osmi oktobar,rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 23.09.2011 god.

 U prostorijama PU "Milka Dimanic" u Vlasotincu, danas je predstavljen projekat "Pruzanje unapredjenih usluga na lokalnom nivou" - obrazovna inkluzija Roma. Projekat, koji se finansira sredstvima kredita Svetske banke, a preko Ministarstva prosvete i nauke, zapocet je 20. aprila ali je zbog transfera sredstava onemoguceno pravovremeno otpocinjanje sa aktivnostima koje podrazumevaju ukljucivanje i kvalitetno obrazovanje dece romske nacionalnosti na nivou lokalne zajednice, o cemu je govorio koordinator projekta Marinko Djordjevic.
Projektom "Jednaka dostupnost kvalitetnom obrazovanju - "trpljenje" ili bezuslovno prihvatanje", ciju je implementaciju opstina Vlasotince zapocela sa partnerima, obuhvaceno je 300 dece romske nacionalnosti.
U opstini Vlasotince zivi 1 162 Roma. Radi uspesnije realizacije projekta potrebno je ispuniti neke preduslove, poput obezbedjivanja novcanih sredstava i motivisanosti, kako bi planirane aktivnosti doprinele ostvarenju ocekivanih rezultata.

Marinko DJordjevic, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 23.09.2011 god.

 Najboljim ucenicica Tehnicke skole u Vlasotincu, ukazala se jedinstvena prilika da u periodu od 3. do 10. oktobra borave u Fridrihsavenu u Nemackoj, kako bi u skoli "Hugoekner" sticuci zanimljivo i edukativno iskustvo, istim obogatili svoj obrazovni sistem, pogotovu struku ekonomije. Tim povodom, u kabinetu predsednika opstine Vlasotince Srdjana Susulica odrzan je prijem za odabrane ucenike.
Direktor srednje Tehnicke skole u Vlasotincu Biljana Pejic, istakla je da je ovakav vid saradnje izmedju skola zapocet 2009.godine i naglasila da je razmena kadrova izmedju skola sticanje znanja i vestina. Tehnicka skola ce iduce godine, tacnije na prolece, biti domacin ucenicima skole "Hugoekner".
Inace, projekat "Partnerstvo na delu" sprovodi se u organizaciji Evropskog pokreta u Srbiji a finansiran je od strane nemacke organizacije za tehnicku podrsku GIZ. Ove interakcije su presudne za uspeh srednjih skola jer omogucavaju razmenu informacija i predstavljaju uspostavljanje saradnje izmedju dve ili vise skola u okviru jedne ili vise razlicitih drzava usmerene na razmenu misljenja i ideja. Ovakav vid partnerstva omogucava saradnju na nivou obrazovanja.

ucenici tehnicke skole, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 22.09.2011 god.

 Grad Beograd poklonice 100 prigodnih paketa roditeljima sa podrucja opstine Vlasotince, koji u tekucih godinu dana dobiju prinove. Prvi paket, porodici Pesic iz Vlasotinca, danas je urucio predsednik opstine Vlasotince Srdjan Susulic.
Decak Lazar star je svega 20 dana a tezak 3 900 gr. Njegova majka Suncica Pesic, rekla je da ce im deo ovog paketa smanjiti troskove oko nabavke neophodne opreme za novorodjencad, ukazujuci pritom na los egzistencijalni polozaj u nasoj opstini.
Grad Beograd kroz novi projekat Beogradski bebi klub pomaze nerazvijenim opstinama u Srbiji. Poklon paket sadrzi komplet za negu bebe, komplet pelena, pamucni program i edukativni materijal. Ovakva politika pospesivanja nataliteta ubuduce ce postati praksa u Vlasotincu.

Srdjan Susulic, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 19.09.2011 god.

 Opština Vlasotince kao partner Gradskoj opštini Barajevo ucestvuje u realizaciji projekta ''Uvodenje geografsko – informacionog sistema na teritoriji opštine Barajevo''. Do sada je održan jedan sastanak projektnog tima u opstini Barajevo. Na drugom sastanku, danas odrzanom u kabinetu predsednika opstine Vlasotince Srdjana Susulica, potpisan je Memorandum o partnerskoj saradnji izmedju opstina Vlasotince i Barajevo, kojem su prisustvovali i predstavnici opstine Lazarevac.
Gradska opština Barajevo planira da unapredi proces prostornog planiranja i upravljanja putem uvodenja GIS sistema u rad opštinske uprave.
Za ovaj projekat odobrena su sredstva iz programa EXCHAGE koji je spreman na uvodjenje modela EU u funkcionisanje i poboljsanje kapaciteta i efikasnosti lokalnih samouprava u Srbiji, a opstina Vlasotince ce ucestvovati u projektnim aktivnostima vezanim za obuku osoblja i transfer znanja i iskustava prilikom uvodjenja GIS-a u opstini.

srdjan susulic, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 17.09.2011 god.

 KDS "Kopernikus" otpoceo je pre nekoliko dana radove koji obuhvataju zamenu stare i postavljanje nove kablovske mreze u Vlasotincu, cime ce gradjanima na raspolaganju biti nekoliko vidova usluga, o cemu je govorio Goran Cvetkovic.
Pored Vlasotinca, radovi ce se izvoditi u mestima Sredor, Lomnica, Konopnica, Sisava, Orasje i Boljare. Ukoliko radovi budu tekli planiranom dinamikom, zavrsetak istih ocekuje se za 2 meseca.

KDS Kopernikus Vlasotince radovi, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VESTI - Vlasotince 15.09.2011 god.

 Za obnovu izgorele Narodne biblioteke "Desanka Maksimovic" u Vlasotincu potrebno je najmanje osam miliona dinara, saznali smo u ovoj ustanovi kulture.
- Do sada smo i to neposredno posle katastrofalnog požara, 1. aprila 2008. godine, dobili 5,9 miliona dinare od Dunav osiguranja. Ministarstvo za lokalnu samoupravu izdvojilo je 1,6 miliona, a milion dinara obezbedila je lokalna samouprava, ali je potrebno još 8,2 miliona – istice Srba Takic, direktor ove ustanove. Poslednja nada za konacnu obnovu Narodne biblioteke je projekat koji je poslat "Progresu" i iz ove ustanove ocekuju pozitivan ishod.

biblioteka vlasotince, rtv vlasotince, www.vlasotince.tv